Beteljesedett emlékek

Beteljesedett emlékek

Share this content.

Videó: Győri János Sámuel
Budapest – Soroksár – Soroksáron az evangélikus Luther Házban 2018. február 25-én reminiscere, azaz böjt 2. vasárnapján különleges emlékezés játszódott le. Vendégeink voltak Johanna és Jancsi, akik Isten dicsőségére beszámoltak életük elmúlt 18 esztendejéről.

A pár csupán pár hónapja ismerte egymást, amikor kiderült, hogy Jancsi súlyos beteg. Nehéz hetek voltak ezek. Jancsi mellett a kórházban feküdt egy hasonló korú és betegségű fiú. Őt a betegsége miatt elhagyta a szerelme. Jancsi is felajánlotta Johannának, hogy nem kell kitartania mellette, hiszen nem jók a kilátások. A fiatal lány azonban nem hagyta őt el, és kitartott választottja mellett.

Még 2001-ben készült velük film, amikor még teljes volt a bizonytalanság. Most, 18 év múlva Istent dicsőíti vallomásuk, hálát adva négy egészséges gyermekükért, de küzdve a Személyes Gonosz leselkedései ellen. A 18 évvel ezelőtti szavak most igazolódtak.

Címkék: házasság - szerelem - kitartás -

Az evangelikus.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. Oldalunkon a megjelenést követő egy hónapban van lehetőség kommentelni, utána lezárjuk ezt a lehetőséget. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!