CEC-konzultációt tartottak Lengyelországban

CEC-konzultációt tartottak Lengyelországban

Share this content.

Forrás: ceceurope.org, fordítás: Balicza Klára
Varsó – A Lengyelországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa konzultációt szervezett az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) által kiadott Európa jövője című állásfoglalásról (CEC Letter on Future of Europe). A konzultáción a római katolikus egyház képviselője is részt vett.

A résztvevők megerősítették az állásfoglalás főbb célkitűzéseit, és hangsúlyozták, hogy az egyházak mind Európa történelmében, mind a kontinens jövőjében fontos szerepet játszanak. Ugyanakkor a beszélgetés ráirányította a figyelmet a Kelet és Nyugat közötti különbségekre is, különösen az értékeket és a szekularizált társadalmakhoz való viszonyt illetően. 

Az evangelikus.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. Oldalunkon a megjelenést követő egy hónapban van lehetőség kommentelni, utána lezárjuk ezt a lehetőséget. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!