Ülésezett a GEKE Dél-Európa csoport

Ülésezett a GEKE Dél-Európa csoport

Share this content.

Szöveg és fotó: Cselovszkyné dr. Tarr Klára, fotó: Maria Stettner
Gallneukirchen – Március 12. és 15. között ismét Gallneukirchenben ülésezett az Európai Protestáns Egyházak Közössége Dél-Európai Regionális Csoportja. Az ülésen a 2012–2018-ig tartó periódust értékelték ki, és a most véget érő időszakról szóló, Bildung für die Zukunft (Képzés a jövő számára) című, a szeptemberi nagygyűlésre elkészített tanulmány kiegészítéseként a konfirmáció kérdésével foglalkoztak.

A csoportot Michael Martin bajor egyházfőtanácsos vezeti, aki a bajor testvérkapcsolatokért felelős egyházvezető. Szerdán részt vett az ülésen dr. Michael Bünker GEKE-főtitkár, osztrák evangélikus püspök is. Egyházunkat Cselovszkyné dr. Tarr Klára külügyi osztályvezető, a GEKE alelnöke képviselte.

 

Az evangelikus.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. Oldalunkon a megjelenést követő egy hónapban van lehetőség kommentelni, utána lezárjuk ezt a lehetőséget. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!