Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2018. 04. 23.


Béla, valamint Gellért napja.

Csillag jön fel Jákóbból, jogar támad Izráelből. (4Móz 24,17b)

Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. (1Pt 5,7)

Olvasmányok: 1Móz 1,6–8 és Ef 5,15–20

 

Lelki útravaló a mai napra

Április 23.Vessétek a hálót a hajónak jobboldala felől - és találtok!
János 21,6


Uram!
Föltámadásodkor teljes dicsőségedben jelentél meg a tieidnek és mégis ugyanaz voltál, akinek addig ismertek téged. Ezért olyan kedvesek a föltámadásod utáni megjelenésedről szóló történetek. Köztük ez is, amely szerint a Genezáret-tó partján, küzdelmes - sőt eredménytelennek látszó - munkájukban kerested meg tanítványaidat.
Amíg evangéliumodat vándorprófétaként hirdetted, tanításodból gyakran kicsendült ez a hang: nem ismered el követődnek azt az embert, aki a munka fáradalmát másokra hárítja, mert ő maga imádkozni akar. Elutasítottad az imádatot, amely a hűséges hivatásteljesítés rovására történik. Ezt erősítetted meg föltámadásod után is.

Uram!
Nem a képzelődésem mondja, hanem a tapasztalatom: ha munkára indulok, szemedet mindig rajtam tartod. Bárhol végezzem is fáradsággal járó föladatomat; velem vagy. Részt veszel munkámból. Tanácsolsz. Erőm fogyatkozása sem kerüli el figyelmedet. Ha az eredménytelenség homálya eltakarja is előlem alakodat, boldogulásom hajnalóráján tisztán látlak és tudom: mindig is ott voltál. Ha nem láttalak is.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Ordass Lajos: Útravaló című kötetéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran