Napi ige

Előző nap   -   Következő nap

Adott nap kiválasztása:

2018. 04. 21.


Konrád, valamint Zsombor napja.

Körülfontak a halál kötelei…, nyomorúságban és bánatban van részem. De az Úr nevét hívom segítségül: Ó, Uram, mentsd meg életemet! (Zsolt 116,3–4)

[A tanítványok] felébresztették [Jézust], és így szóltak hozzá: Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk? Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: Hallgass el, némulj meg! És elült a vihar, és nagy csendesség lett. (Mk 4,38–39)

Olvasmányok: Jn 14,1–6 és Ef 5,1–14

 

Lelki útravaló a mai napra

Április 21.


Hozd ide a te ujjadat és nézd meg az én kezeimet. És hozd ide a kezedet és bocsásd az oldalamba. És ne légy hitetlen, hanem hívő.
János 20,27


Uram!
E fölszólításodat megelőzően Tamás csúnyán fogadkozott. Tanítványodhoz méltatlanul. És úgy járt, mint a legtöbb hangosan fogadkozó ember. Szava üresen kongó szónak bizonyult. Mert amikor – úgy gondolom: megszégyenülten – eléd borult, akkor ezt nem azért tette, mintha szeme nézésével, vagy ujja tapintásával győződött volna meg föltámadásod igazságáról. A szavad győzte meg. Nem ő érintette meg szent sebeid helyét. A Te szavad érintette meg lelkében azt a sebhelyet, amely hitén esett és csodásan meggyógyította. Egyszerre ép lett a hite.

Uram!
Tamás azért tántorodott meg, mert csak az eszére hallgatott. Amikor kereszthalálod rejtélye elé került, akkor emberi esze ezt mondta neki: mindennek vége! Elcsüggedten kiszakadt a tanítványkörből is. Akkor is magában volt, amikor Te többi tanítványod között váratlanul megjelentél.
„A hit hallásból van” – mondja a Bibliám (Róma 10,17).
Tarts meg a benned hívők gyülekezetében, ahol veled való találkozást ígértél a tieidnek, ahol a Te Igéd hangzik, és ahol ingadozó hitemet mindig megerősíted. Híveid közössége az a legjobb televény, amelyben hitem ki is virágozhat, gyümölcsöt is teremhet.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk Ordass Lajos: Útravaló című kötetéből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető 'Napiige' és 'Útmutató' alkalmazás a Google Play áruházban. Részletesen ld. itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.reiss.android.losungen és itt: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.xyzones.lutheran