Lelki táplálék - a mai nap igéi

Salamon mondta: Hiszen az ég, sőt az egeknek egei sem fogadhatnak magukba téged, hát még ez a ház, amelyet én építettem! (1Kir 8,27)

Istent soha senki nem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk. (1Jn 4,12)

Olvasmányok: Mt 26,30–35 és Ef 4,25–32

 

Lelki útravaló a mai napra

Április 20.


Nem hagylak titeket árvákul. Eljövök tihozzátok.
János 14,18


Uram!
Húsvét számodra a győzelem napja volt. Világossá vált: Te megverted a bűnt, legyőzted a halált és új élet ajándékát hoztad mindazoknak, akik benned hisznek. Minden szavadra, tettedre, egész életedre mennyei Atyád a föltámadással adta meg „Ámen”-jét.
Tanítványaid ezt élték át Húsvétkor. Ezért lett számukra ez az ünnepek ünnepe. A szomorúságuk oszlott széjjel. Te közvetlenül Nagypéntek előtt vigasztalgattad őket ezzel a mai igéddel. Amikor árvaságuk mégis bekövetkezett, vigasztalanoknak érezték magukat. Igen! Húsvét nélkül visszahullottak volna – reménytelenül – a régi életbe. Emléked talán egyszer-egyszer fölragyogott volna előttük. De a halott emléke nem életerő! Árvaságukat csak Te oszlathattad el. Te kellettél nekik.

Uram!
Tudom, mi az árvaság. Tőled távol hullani. De – hála neked – ismerem a húsvéti örömöt is, amely az árvaság kínzó gyötrelmét föloldja. Hiszen itt vagy velem mindennap. Utat mutatsz. Vigasztalsz. Naponként megbocsátod bűnömet. Harcomban támogatsz. És hittel hiszem: a halálon is átvezetsz.

 

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.

Lelki útravalónk az Északi Egyházkerület lelkészei által szerkesztett IgeIdő c. kötetből való.

E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalót.
Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldõ szolgáltatásunkra a következõ címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Napiige Androidos mobiltelefonra: ingyenesen letölhető "Napiige 2011" alkalmazás az Android Marketben. Részletesen ld. itt: http://www.appbrain.com/app/napiige-2011/hu.reiss.losungen2011