Blogok

Ebben a rovatunkban keresztény, elsősorban evangélikus blogokat szemlézünk. Ezek azonban nem részei az evangelikus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenési helyre mutatnak.

Archív rekordok száma: 25730 || 2. oldal a 258-ből. || Előző oldal || Következő oldal

Down-szindrómás fiú vigasztalja Jézust a keresztúton

Az egész világon terjed az a videó, melyben Mexikóban egy Down-szindrómás kisfiú odamegy a keresztúton Jézust alakító színészhez, hogy megvigasztalja. A felvonulás idén, 2018. március 30-án, Nagypénteken történt a mexikói Monclovában, a fiú neve pedig Juan Pablo. „Mit keres egy zöld mezes gyerek a monclovai Keresztút egy jelentében?” - hirdeti a videó spanyol leírása Facebook-on. „Emlékeztet minket a legfenségesebb szeretetre, arra, hogy kegyelemmel viseltessünk mások iránt. Ártatlansága, túláradó szeretete és Down-szindrómája hív ma próbára minket. A kisfiút Juan Pablo-nak hívják, a neve pedig szinonima lehetne a jó reményre. Tanítsuk arra gyerekeinket, hogy minél együttérzőbbek legyenek!” A fordítás születésekor a videót már 3.9 millióan nézték meg, 42 ezren reagáltak rá és 86 ezren osztották meg. Az utóbbi években, a pro-life mozgalom részeként központba került a Down-szindrómások tá (777blog.hu)

- Péntek [2018.04.13.] "Légy erős és bátor, ne félj, és ne rettegj!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Péntek [2018.04.13.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": 1Krón 28,20 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Ez 35,4 Ezek után Dávid azt mondta fiának, Salamonnak: Légy erős, légy bátor és cselekedj! Ne félj, és ne rettegj, mert az ÚRisten, az én istenem veled van, nem hagy cserben és nem hagy el, amíg be nem fejezed az ÚR háza szolgálatához szükséges valamennyi munkát. Városaidat romba döntöm, te pedig pusztává leszel, és megtudod, hogy én vagyok az ÚR. Monda ezek után Dávid Salamonnak, az ő fiának: Légy bátor és erős, és kezdj hozzá, semmit ne f (Bátorító blognapló)

- Péntek [2018.04.13.] "Mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Péntek [2018.04.13.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: 1Pt 1,3 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: 1Pt 2,10 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, akik egykor nem az ő népe voltatok, most pedig Isten népe vagytok, akik szá (Örömüzenet)

- Péntek [2018.04.13.] "Hirdessétek velem az Úr nagyságát, magasztaljuk együtt az ő nevét!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Péntek [2018.04.13.]*** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: 2Sám 15,26 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Jn 21,15 itt vagyok, tegye velem, amit jónak lát! Ő pedig így felelt: Igen, Uram, te tudod, hogy szeretlek téged! Jézus ezt mondta neki: Legeltesd az én bárányaimat! Ímhol vagyok, cselekedjék velem úgy, a mint néki tetszik. Monda néki: Igen, Uram; te tudod, hogy szeretlek téged! Monda néki: Legeltesd az én bárányaimat! itt vagyok, tegyen velem, amint jónak látja.” „Igen, Uram - felelt (Útmutató)

Disznók elé a gyöngyöt?

Régóta töröm a fejem Jézusnak egy mondásán, és azt hiszem, éppen a mostani választások kapcsán sikerült végre megértenem. Erre gondolok: „Ne adjátok oda a kutyáknak azt, ami szent, gyöngyeiteket se dobjátok oda a disznók elé, nehogy lábukkal széttapossák azokat, majd megfordulva széttépjenek titeket.” (Mt 7,6) Ezt sokféleképpen szokás érteni, például hogy ne bízzuk a szívünk […] (Szabados Ádám blogja)

Ezt gondolja Puzsér a kereszténységről

Megváltás, halál, keresztyénség, miszticizmus - többek között ezekről a kérdésekről vitázott Puzsér Róbert kritikus és Farkas Attila Márton valláskutató Nagy Gergely és Márkus Tamás András református teológusokkal április 6-án a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában. Az eseményről a reformatus.hu írt beszámolót, ezt szemlézzük! Hatalmas érdeklődés övezte a Kálvinista Apologetikai Társaság által szervezett beszélgetést, több tucat érdeklődő be se fért az esemény helyszínére. Érdekes témafelvetések és fontos gondolatok hangoztak el az este folyamán, de maguk a vitatkozók is elismerték, hogy elég sokszor elbeszéltek egymás mellett. Így számolt be az eseményről a reformatus.hu oldala: Jézus Krisztus Isten Fia, Megváltó - ebben megegyeztek a beszélgetés résztvevői, azonban az ehhez az összegzéshez vezető út mindegyikük életében különböző. Néhány kérdésben alapjaiban tér el a (777blog.hu)

Németh János: Soha nem fogom feladni!

Két éve rakosgatják össze az orvosok a vétlen motorosként súlyos balesetet szenvedett pap testét, és még nem értek a végére. Történetében szerepel sírás, balsors egyaránt, ő viszont szüntelen mosollyal fogadja, amit az élettől kap. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Szólj be a papnak – Beszélgetés Egyházról és szexről

Újabb állomásához érkezik a Szólj be a papnak rendezvénysorozat: hétfőn a budapesti Zappa Bistróban többek között Fábry Kornél atyát és Boros Dávid baptista lelkipásztort kérdezhetitek az Egyház és a szex témakörében. Folytatódik a Szólj be a papnak rendezvénysorozat, amely során papok és lelkészek tabuk nélkül beszélgetnek, adott esetben vitatkoznak egy-egy téma mentén. A jó hangulatú esemény helyszíne a budapesti Zappa Bistró lesz, ahol Fábry Kornél és Michels Antal katolikus papok mellett, Gombkötő Beáta és Boros Dávid baptista lelkészek folytatnak érdekes diskurzust. A beszélgetés Facebook-eseménye szerint az alábbi kérdések kerülnek terítékre többek között: Mi köze az Egyháznak a szexhez? Ráférne a szexuális forradalom az Egyházra is? Egyáltalán milyen jogon mondja meg a cölibátusban egy pap, hogy mi helyes a szexben? Vagy talán bűn a szex? Hol vannak a határok? És ki mondja meg?! Természetesen a legi (777blog.hu)

04.11 Bíránk, Törvényadónk és Királyunk

Ézsaiás 33,22 tovább (Velünk az Isten!)

04.12 ÚR Isten

Ézsaiás 40,9-10 tovább (Velünk az Isten!)

Szorongsz vagy szeretsz?

Az elmúlt időszakban sokan kerestek meg azzal a problémával, hogy testi tüneteik vannak.Érdekes az is, hogy van aki arra gondolva, hogy túl sokat dolgozik és már nem bírja, nem tud már kilazítani a pihenés idején sem. Mások pedig azért, mert nem dolgoznak, csak otthon a családi dolgokkal foglalatoskodnak és arra gondolnak talán azért olyan feszültek, mert nincs munkájuk, olyan tevékenységük, amely feltölthetné őket. Másnak vélik az okokat, ugyanakkor a tünet ugyanaz: magas alap szorongás-szint, amely már testi rosszullétekben jelenik meg. Szomatikus tünet sokszor ott kezdődik, hogy rosszul alszunk, vagy csak keveset bírunk aludni, azután a vergődés van órákig. Megjelenhet gyakori fejfájás, szív szúrás, pulzus problémák, vér nyomás zavarai, szorongás, mely akár a pánik roham felé is hajlik. Belső bizonytalanság és üresség érzete. De van amikor ezeknél még markánsabb testi betegségek üzennének valami fontosat, (Lelkészfeleségként)

Pál Feri atya: Az okoseszközök személytelenre szabnak bennünket

Milyen lesz az a nemzedék, akit élő, személyes, emberi kapcsolatok helyett tárgyakkal veszünk körül? [...] Bővebben! (Szemlélek)

3+1 mód, hogy megoszd másokkal a hitedet

A Relevant Magazine négy rövid pontban - és egy hosszabb felvezetőben - foglalja össze azt, hogy hogyan tudod megosztani másokkal a hitedet! Manapság nagyszerű dolog kereszténynek lenni. Nem könnyű - de izgalmas. Tudom, ez nem éppen ilyen egyszerű. Ha elidőzöl egy kicsit a híreken, láthatod, hogy voltaképpen milyen elveszettek és megtörtek vagyunk. A világunk az ellentétek és a zűrzavar világa. És ez nem egy nagyszerű hely a keresztények számára: sokan türelmetlennek és kívülállónak könyvelnek el. Mialatt a legtöbbünk meglepődik és megijed a kereszténység végnapjait látva, Istennél egészen más a helyzet. Kultúránk naponként változik, új kihívások és kérdések vég nélküli sorát tárja az egyház elé, de a lényeg az, hogy Istent ez nem lepi meg. Nem dől hátra csodálkozván a „poszt-kereszténység” végkimenetelén. Ő még mindig változatlan, és a terve is az. A Biblia, Máté 16:16-19 versei szerint sem (777blog.hu)

Házasok, apák, anyák, papok! Titeket keresünk!

Kedves Olvasóink, Támadt egy merész ötletünk, amit Nélkületek nem tudunk megvalósítani. Olyan férjeket, feleségeket, apákat, anyákat, papokat keresünk, akik felvállalják a nagyvilág előtt a hitüket, örömeiket, történeteiket. Ha illik Rád a leírás, keresd Téglásy Nórát (teglasy.nora@777blog.hu) a részletesebb információkért! A kapcsolatfelvétel semmilyen elköteleződést nem jelent. Határidő: április 22. vasárnap Előre is köszönjük a bátorságotokat! The post Házasok, apák, anyák, papok! Titeket keresünk! appeared first on 777. (777blog.hu)

Új fejezet a francia egyház-állam kapcsolatban?

Heves vitát váltott ki kedden a szigorúan szekuláris francia politikai életben Emmanuel Macron államfő bejelentése, hogy szeretné “helyrehozni” a katolikus egyház és az állam között “lerombolt” viszonyt. A köztársaság elnök hétfő este több mint egyórás beszédet tartott a francia püspöki konferencia előtt, amelyben jelezte, hogy szeretné szorosabbá fűzni a köztársaság és a katolikusok viszonyát, akiket arra kért: “vegyenek részt a politikai életben, nemzeti és európai szinten is, a hitüknek megfelelő elképzeléssel” és “találjanak vissza annak a szerepnek a lényegéhez, amelyet a köztársaságban mindig is betöltöttek”. Franciaországban a szekularizáció elvét 1905-ben iktatták törvénybe, amely szigorúan rendelkezik az egyházak és az állam szétválasztásáról. A La Croix című katolikus napilap ezért “példa nélküli eseménynek” nevezte keddi kommentárjában az (777blog.hu)

Sonkás tészta

Még a húsvét utáni maradékmentésből való ez a kép. Biztos más is tésztába, levesbe használja fel a sonkát. Nem én talaltam fel a spanyol viaszt. Ez itt lebbencs tészta. Anyósom minden nap meggyúr egy tojást, csigatésztát készít belőle. Ahogy öregszik, egyre kevesebb anyagot tud feldolgozni. Újabban a végét ledaráljuk a nyújtógépen. Megfőzöm sós vízben, összekeverem a ledarált sonkával, teszek bele egy kis borsot, tejfölt vagy joghurtot, tepsibe, tálba teszem, megszórom reszelt sajttal, és pirosra sütöm. Lehet másképp is készíteni? Hogyan? (A parókia konyhájából)

Hogyan mondjam el?

Mi mindannyian kaptunk egy üzenetet, valami fontos hírt, és most már az a kérdés, hogy ezzel mit tudunk kezdeni. Az üzenet átadása a mai kommunikáció fő kérdése. Hogyan lehet úgy megfogalmazni azt, amit el akarunk mondani, hogy a másik ember tényleg meg is értse? Most egy kommunikációs szakembert hallhatunk, akitől azt kérdeztem, vajon hogyan kellene az egyháznak kommunikálnia üzenetét? Tóth Tamás Gábort, a Piliscsabai Református Egyházközség gondnokát hallhatják. Református Félóra - tebennedbiztunk.hu Lelkészként a vasárnapi igehirdetésekre és más alkalmakra való készülésem közben is ott forog gondolataim között a kérdés: hogyan mondjam el? Az üzenetet, ami megszólított engem, miközben az igére figyeltem és amiről hiszem, hogy azokat is szeretné megszólítani, akikhez beszélek. De hogyan mondjam el? Úgy, hogy értsék, hogy elérje őket, hogy átéljék azt a csodát: itt most rólam van szó, nekem fontos az, amirő (reposzt.hu)

A kereszténység diszkrét bája

Kedves távolról sem keresztény barátom! Talán téged gyerekkorodban megkereszteltek, de már jó rég semmi közöd nincs az egészhez. Nem jársz templomba, nem imádkozol, az egy százalékodat nem az egyháznak adod, a legegyszerűbb istenes dalocskák a hittanórákról vagy az ifiből sem csengenek már a füledben. Megszabadultál ettől az egésztől. Talán nem is születtél vallásos családba, és csak tv interjúkból, vagy cikkekből hallasz lelkivezetőkről, és az utcán sétálva egy-egy szokatlan grandiózus épületet látsz, ami csak foglalja a helyet, hiszen te oda soha be se teszed a lábad, az a másoknak van fenntartva, olyanoknak, akiket valamiféle kábító lelkesedés tart fogságban, és késztet rituális hajlongásra a világ keletkezéséhez és elmúlásához fűződő elméleteik felé. Talán benne voltál jócskán, kiittad a fekete levesét, házhoz mentél a pofonért, és most tömény undorral tekintesz mindenre és mindenkire, akinek köz (KÚTKERESŐ)

"Ne légy utálatos!" - A fiatalok szinódusáról

Az alábbi írás a Church Militant vezetője, Michael Voris S.T.B. 2018. április 10-ei "The Vortex" műsorának magyar nyelvű leirata. Voris a monológjában az amerikai katolikus egyház állapotára reflektál. A Cuki Egyház egész teológiája egyetlen ostoba elv körül forog, ami mindenestül cukinak és csodálatosnak hangzik. Ez a "Ne légy utálatos!" elve, és különösen a fiatalok között elterjedt, akik sokkal érzékenyebbek rá, ha utálatosan bánnak velük, köszönhetően a fiatalságuknak és zsengeségüknek, ami az élettől még nem kapott elég pofont ahhoz, hogy megkeményedjenek. Ami azt illeti, nem utálatosnak lenni pontosan a Cuki Egyház mottója, negatív formában kimondva. Hisz tudják: "Légy kedves! Ne légy utálatos!". És ez így megy folyvást a Cuki Egyház Toleráns Miasszonyunk templomában, még akkor is, amikor nem lehet toleránsnak lenni, mert az igazság fontosabb, mint valakinek az érzései. A teljes cukiegyházas teológia vonzó (Katolikus Válasz)

- Csütörtök [2018.04.12.] Isten, népét és annak ellenségeit is uralma alatt tartja!

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Csütörtök [2018.04.12.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": 1Krón 22,13 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Ez 35,9 Akkor jársz sikerrel, ha megtartod és végrehajtod azokat a rendelkezéseket és törvényeket, amelyeket az ÚR Mózes által parancsolt Izráelnek. Légy erős és bátor, ne félj, és ne rettegj! Örökre pusztává teszlek, és városaid lakatlanok lesznek. Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az ÚR. Akkor jól lesz dolgod, ha a rendeléseket és a végzéseket megtartod és teljesíted azokat, a melyeket az Úr Mózes által parancsolt volt Izráelnek. Légy b (Bátorító blognapló)

- Csütörtök [2018.04.12.] "Igéd tartalma maradandó, és minden igaz döntésed örökre szól!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Csütörtök [2018.04.12.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: 1Pt 1,3 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Jn 17,17-19 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igaz (Örömüzenet)

- Csütörtök [2018.04.12.] "Kegyelmes és irgalmas az Úr, türelme hosszú, szeretete nagy!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Csütörtök [2018.04.12.]*** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Zsolt 51,3 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Ef 1,7 Könyörülj rajtam kegyelmeddel, Istenem, töröld el hűtlenségemet nagy irgalmaddal! Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelmének gazdagsága szerint Könyörülj rajtam én Istenem a te kegyelmességed szerint; irgalmasságodnak sokasága szerint töröld el az én bűneimet! A kiben van a mi váltságunk az Ő vére által, a bűnöknek bocsánata az Ő kegyelm (Útmutató)

Lelki Elemózsia 7 napra - Húsvét után 2. hét

Jézus Krisztus mondja: „Én vagyok a jó pásztor. Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik.” (Jn 10,11a.27-28a) Húsvét ünnepe után a 2. héten az Útmutató reggeli és heti igéi hirdetik: az Úr Jézus, jó pásztorként a halálból örök életre vezet! „Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm.” (GyLK 683) A pásztorolt, élő gyülekezet megtapasztalja; Misericordia Domini: „Az Úr szeretetével tele van a föld.” (Zsolt 33,5) „Krisztus meghalt mindenkiért, hogy akik élnek, ezután ne maguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt.” (2Kor 5,15; LK) Íme, Jézus önkijelentése s ígérete: „Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, (…) és én életemet adom a juhokért. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert…” (Jn 10,14-15.28) S ez Luther vallomása: „Én (Útmutató)

Így ünnepli Hollywood a magyar költészet napját!

Hollywoodi filmek, magyar költemények, zseniális szinkronszínészek és egy kis kreativitás találkozása. [...] Bővebben! (Szemlélek)

MAX WEBERT KERESTÉK, JÉZUST TALÁLTÁK - MEGLEPŐEN ÉRDEKES KÍNAI LEVLAP

MAX WEBERT KERESTÉK, JÉZUST TALÁLTÁKKÍNAI LEVELEZŐLAP - 140 MILLIÓ KÍNAIT MOZGATÓ PÜNKÖSDI LÉLEK Modernitás és keresztyénség személyes olvasatbanMagas rangú kedves ismerősöm nemrégiben Kínában járt. Amikor hazajött, találkoztunk. Élményeiről beszélt nagyon árnyaltan és lenyűgözötten. De azt nem hagyta volna semmiképpen el élménybeszámolója summázásaként, hogy élete végéig emlékezni fog néhány dologra. Például arra, hogy a shanghai-putungi repülőtérről a városba azzal a lebegő mágneses pályán közlekedő expresszel utazott, ami 430 km-es sebességgel repítette a világvárosba - és a 22. századba. S arra is, hogy amint szállodája ablakán kitekintett, a hatalmas és ápolt parkban sok emberke tornázott, végezte fegyelmezett jógagyakorlatát - teljesen önként. Szóval: Kína és a modernizáció, valamint a keresztyénség ottani formája, a "sino-keresztyénség" és a "sino-kálvinizmus" olyan szédületes sebe (Békefy Lajos blogja)

Sokgyermekes anyukák egyszemélyes bikinimozgalma- tanúságtétel

A Gyümölcsoltó Boldogasszony napi életvédelmi imaesten többek között tanúságtételeket is hallhattunk. Az egyik ilyen, egy nagycsaládos anyuka őszinte és megható története, amely mindannyiunk arcára egyben mosolyt is csalt. Komáromi Tímea vagyok: katolikus keresztény, magyar,nő, Komáromi Attila felesége, hét eleven fiú és két mennybéli baba édesanyja, matematika-fizika tanár és sokak, de elsősorban az Úristen tanítványa. A mostanihoz hasonlóan volt már alkalmam tanúságot tenni Arról, aki az életem során, és az élet szolgálatával kapcsolatban annyiszor Bátorítóm, Vigasztalóm, Felemelőm, Iránymutatóm volt. A legutóbbi ilyen lehetőségem óta eltelt hét év, és 42 és 44 éves koromban született még egy hatodik és egy hetedik gyermekünk. Ebben a tanúságtevésben arról szeretnék tanúskodni, hogy a Jó Isten mennyire kedvesen, egyszerűen gondoskodott arról, hogy felemelt fővel, magamat nem megvetve, sőt, akár még jól (777blog.hu)

Mitől lesz életmentő egy tetoválás?

Egy pécsi fiatalember fejéből pattant ki az ötlet, ami ma már Európa-szerte elterjedt, több száz ember életét mentheti meg. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Nászajándék helyett jótékonykodás, ez a hercegi módi

Harry herceg és menyasszonya májusi esküvőjük alkalmából különleges ajándékot kért vendégeitől. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Sík Sándor: Te vagy a jó

A magyar költészet napja alkalmából Sík Sándor: Te vagy a jó című versét hoztuk el ma nektek. Én Uram, Istenem, velem mit tettél! Már újra megintcsak megszégyenítettél. Századszor is újra Te vagy a jó, Én a rossz kisgyerek, vesszőzni való. Ficánkoltam megint lábbal, kézzel, Játszottam megint a kifent késsel, S amikor az ujjam majd megvágtam, Jóságod kézen legyintett lágyan. De még le se zörrent a földre a penge, Már mosolygott is szemed a szemembe, Mintha mondta volna: Légy szófogadó, Gyerek kezébe kés nem való! Csak arra volt jó vihar és villám, Hogy megrebbenjen aluszékony pillám, Hogy éberséggel látni tanuljak, Meglátni messziről felemelt ujjad. Ó látom, Uram, hogy is ne látnám. Szívembe maradjon vésve e látvány, Bár el ne mosódnék onnan soha, Ne lennék többé se vak, se puha. Csak benned, Uram, s csak egy a reményem: Csak annyit engedj kérni szerényen, Hogy amit most némán súgok eléd, Álljam becsülettel, l (777blog.hu)

Egy asszony két élete

A Nemzeti Múzeum április végéig tartó kiállításán két „Mi lett volna, ha”-életúttal ismerkedhetünk meg, egy kitalált szereplővel és sok-sok önmagában is jelentést hordozó tárggyal, amelyek saját jelentésükön kívül is tökéletesen passzolnak a történetbe, különféle színekkel felruházva az amúgy is izgalmas múzeumi kalandot. (KötőSzó)

Komoly, hogy árthat a jóga?

A jógát sokan testmozgás céljából űzik, a lelki tartalommal nem is foglalkozva,pedig ennél ennél összetettebb, hiszen a testünk lelki valóságokat fejez ki. A Christianae oldalról hoztunk egy tanúságtételt, melyből azt is megtudhatjuk, mi az egyház álláspontja a jógával kapcsolatban. És ha valaki nem foglalkozik a lelki tartalommal, csupán egészséges testmozgást akar végezni? A jóga történelmileg a hinduizmushoz kötődő spirituális gyakorlat. A hinduizmus szent iratai harminchárom istenség háromszázharminc millió megnyilvánulási formájáról beszélnek, vagyis istenségekkel népesítik be az univerzumot. A különféle jógapózok e szellemi lények megjelenítésére és imádására szolgálnak. Mivel a hinduizmus felfogása számos ponton ellenkezik a keresztény világszemlélettel, a jógával kapcsolatos alapvető kérdés így hangzik: Ha a jóga egy másik vallás spirituális hagyományához tartozik, átvehetjük-e úgy, hogy a lelki (777blog.hu)

Parádés előadást tartott Hodász András atya – VIDEÓ

Humorral teli, remek előadást tartott Hodász András atya az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencián. The post Parádés előadást tartott Hodász András atya - VIDEÓ appeared first on 777. (777blog.hu)

Loyolai Szent Ignác (1491-1556) és életműve

Antonio Maria Sicari életrajza alapján Amikor Ignác - már felnőtt, érett emberként - teológiai tanulmányokra adta a fejét, Önéletrajzában ezekkel az egyszerű szavakkal magyarázta tettének indítékait: „kezdte magának szüntelenül feltenni a kérdést: mit tegyen? Végül inkább arra hajlott, hogy egy ideig tanulni fog, hogy a lelkeket segíthesse” (Zar, 50). A „zarándok” nevet maga adta magának, mióta az Úr ellenállhatatlanul vonzani kezdte őt magához... [...] Bővebben! (Jezsuita blog)

Ez a tuti recept a szentté váláshoz

Előre szólunk: nemcsak az imádságon múlik az életszentség. A szükséget szenvedők szolgálata és az önuralom is ugyanúgy fontos! [...] Bővebben! (Szemlélek)

Ahol a Nyugat véget ér

Az Orbán Viktorra és az Orbán Viktor ellen szavazók egy dologban valószínűleg egyetértenek: a Nyugat itt, Magyarországon ér véget. Ennek a meggyőződésnek történelmi távlatokban is régi hagyománya van: voltunk már Kompország, a Nyugat védőbástyája, a legnyugati(asa)bb kelet-európai ország, Köztes-Európa. De akár a Nyugathoz, akár a Kelethez tartoztunk, mindig mi képeztük a két világ határát. Szimbolikus, […] (Szabados Ádám blogja)

- Szerda [2018.04.11.] Isten mindent megtesz választott népéért, és újszövetségi gyermekeiért!

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Szerda [2018.04.11.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": 1Krón 17,21 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Ez 35,12 Van-e még egy olyan nemzet a földön, mint a te néped, Izráel, amelyért elment az Isten, és kiváltotta, hogy az ő népe legyen, és nevet szerzett magának nagy és félelmes tettekkel, amikor nemzeteket űzött el népe elől, amelyet kiváltott Egyiptomból? Akkor megtudod, hogy én, az ÚR, meghallottam, mennyi szitkot szórtál Izráel hegyeire, amikor így beszéltél: Elpusztultak, nekünk jutottak martalékul! És kicsoda olyan, mint a te néped, az Izráel, (Bátorító blognapló)

- Szerda [2018.04.11.] "Nagy örömöm telik az ÚRban, víg örömre indít Istenem, mert az üdvösség ruhájába öltöztetett!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Szerda [2018.04.11.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: 1Pt 1,3 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Ézs 66,10 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, Örüljetek Jeruzsálemmel! Vigadjatok vele mindnyájan, akik szer (Örömüzenet)

- Szerda [2018.04.11.] "Ámde Krisztus feltámadt a halottak közül, mint az elhunytak zsengéje!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Szerda [2018.04.11.]*** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Zsolt 89,9 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Jel 1,5 Ki olyan erős, mint te, Uram? Hűséged körülvesz téged! és Jézus Krisztustól, a hű tanútól, aki elsőszülött a halottak közül, és a föld királyainak fejedelme, Kicsoda olyan erős, mint te vagy Uram? És a te hűséges voltod körülvesz téged. És a Jézus Krisztustól, a ki a hű tanúbizonyság, a halottak közül az elsőszülött, és a föld királyainak fejedelme. Ki olyan, mint te? Hatalmas az Ú (Útmutató)

Nem igazságos a világ

„Ha a diszkriminált kölyköknek azt mondjuk, hogy a társadalmi rendszer korrekt, és közben ők igazságtalan dolgokat élnek át, akkor előbb-utóbb elutasítják magát a rendszert, és olyan viselkedésekbe bonyolódnak, amik nem válnak a javukra.” NE TANÍTSD A GYEREKEKNEK, HOGY IGAZSÁGOS A VILÁG! divany A rendszer igazolása elmélet szerint az emberekben tudattalanul is él a motiváció, hogy a jelen társadalmi rendet igazságosnak lássák, elhiggyék, hogy abban mindenki tud boldogulni egyéni képességei és erőfeszítése szerint. Azért létezhet ez a jelenség, mert alapvető vágy él bennünk az igazságosságra, a fair bánásmódra, és nehéz lenne szembenézni azzal, hogy a világunkban ezek kevés helyen vannak jelen. Ezért inkább azok is, akik az igazságtalanságot saját bőrükön tapasztalják, „megvédik” a rendszert, reménykedve abban, hogy majd ők is feltörnek, hamarosan a szerencsésebb réteghez tartoznak. Aki (reposzt.hu)

Vajdaság: „Az ilyen rendezvénynek közösségerősítő szerepe van...“

„Az ilyen rendezvénynek közösségerősítő szerepe van...“EGYHÁZMEGYEI PRESBITERI KONFERENCIA BÁCS-FEKETEHEGYENJó nyolcvan presbiter, gyülekezeti tag, lelkipásztor, a Magyar Református Presbiteri Szövetség képviselői, Halász Béladélvidéki püspök és felesége, valamint Székely Károlyországos gondnokrészvételével április 7-én Bács-Feketehegyen (Vajdaság) egynapos bácskai egyházmegyei presbiter-gondnoki konferenciára került sor. Az alkalmat Orosz Attilabács-feketehegyi esperes-lelkipásztor szervezte és vezette a helybeli presbiterekkel, gondnokkal.Nálunk, Bácskábana presbiter-gondnoki konferenciáknak több évtizedes hagyománya van. A bács-feketehegyi presbitérium igényessége és hagyománytisztelete, nem kevésbé egyháza jövője iránt tápláltfelelősségtudata ösztönzésére februárban egyhangúlag döntött az egyházmegyei konferencia saját erőből történőmegszervezése mellett. Két évvel ezelőtt már szervezt (Békefy Lajos blogja)

Te bele mersz nézni a menekültek szemébe?

Két világ közt - menekültsorsok itthon és a Közel-Keleten. Ezzel a címmel nyílt fotókiállítás Pannonhalmán, a felvételek készítője nyilatkozott a SZEMléleknek. [...] Bővebben! (Szemlélek)

04.09 A Hatalmas Kőszál Árnyéka

Ézsaiás 32,1-3 tovább (Velünk az Isten!)

04.10 Dicsőséges ÚR

Ézsaiás 33,20-21 tovább (Velünk az Isten!)

Hogyan kell odafordítani a másik arcodat?

Vajon hogyan tudjuk értelmezni Jézus mondatát, miszerint ha “aki arcul üt, annak tartsd oda a másik arcodat is”? Ehhez nyújt segítséget az alábbi rövid írás! Lukács 6:27-36: „Nektek azonban, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket, áldjátok azokat, akik átkoznak, és imádkozzatok azokért akik bántalmaznak titeket. Aki arcul üt, annak tartsd oda a másik arcodat is, és aki elveszi felsőruhádat, attól alsóruhádat se tagadd meg. Mindenkinek aki kér tőled, adj, és attól, aki elveszi a tiedet, ne követeld vissza. És amint szeretnétek, hogy az emberek veletek bánjanak, ti is úgy bánjatok velük. Ha azokat szeretitek akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. És ha azokkal tesztek jót, akik veletek jót tesznek, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is ugyanezt teszik. És ha azoknak adtok kölcsönt, akikt (777blog.hu)

Újabbat rúgott az állam a kínai keresztényekbe

Szinte lehetetlen Bibliához jutni a Kínai Népköztársaságban. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Biblia Politika Misztika 25. rész - dr. Varga Gyöngyi - Mit keresnek a nők az egyházban?

MIT KERESNEK A NŐK EGYHÁZBAN? Méltóságot? Egyenlőséget? Megbecsülést? És vajon mit találnak? Dr. Varga Gyöngyivel, az Evangélikus Hittudományi Egyetem docensével beszélgettünk arról, hogy vajon milyen a női esélyegyenlőség az egyházakban? Lehet-e egy nő pap, lelkész? Lehet-e egy nő tudós? Ne adj Isten teológus? Sőt lehet-e egy női egyházi vezető? Mit gondoljunk ezekről a kérdésekről egy olyan országban, ahol újra 19. századi módon gondolkodnak a közéletben a nőkről? Vajon adhatnak-e éppen az egyházak példát az egyenlő bánásmódról? Köszönet a Heti Tévének műsorunk létrejöttéért! (Tüköráltal – Perintfalvi Rita blogja)

Melyik a jobb: a magyar politikai ellenzék, vagy a magyar foci?

Sportkommentátor az, aki a meccs előtt elmagyarázza, hogy mi fog történni, meccs után pedig elmagyarázza, hogy miért nem az történt. Pont, mint a politológus. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Kényszerpálya vagy szabad választás?

Egy erdélyi fiatalember levelét vitték be húsvét előtt a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai épületébe a börtönmisszió munkatársai, hogy ott egy fogvatartott felolvassa társainak. (reposzt.hu)

- Kedd [2018.04.10.] Isten törődik népe sorsával, megoltalmazza őket!

(Bátorító blognapló)

- Kedd [2018.04.10.] "Irgalmas és kegyelmes az ÚR, türelme hosszú, szeretete nagy!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Kedd [2018.04.10.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: 1Pt 1,3 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Jób 42,10 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, Az ÚR jóra fordította Jób sorsát, miután Jób imádkozott bar (Örömüzenet)

- Kedd [2018.04.10.] "Mily drágák nekem szándékaid, Istenem, mily hatalmas azoknak száma!"

(Útmutató)

Ferenc pápa új buzdítása: mások társadalmi integrációja és a migránsok helyzete is van olyan fontos, mint az abortuszokban elpusztított magzatok élete

A ma megjelent terjedelmes buzdításában, amely a "Gaudete et exsultate" címet viseli, Ferenc pápa felszólalt azokkal szemben, akik az abortuszok beszüntetését fontosabbnak tartják a migránsok helyzetének javításánál. "Egyes katolikusok [a migrációt] másodlagos dolognak tartják a súlyos bioetikai kérdésekhez képest" - írja Ferenc pápa az abortuszokra utalva. "Hogy egy szavazatokat kereső politikus ilyet mond, érthető dolog, de hogy egy keresztény, az nem". Az apostoli buzdítás 101-102. pontjában mindez pontosan így szerepel (a vastagbetűs kiemelések tőlünk): 101. Egy másik káros ideológiai tévedést azokban találunk, akik gyanakodva fogadják mások társadalmi integrációját, felületesnek, világiasnak, szekulárisnak, materialistának, kommunistának vagy populistának tartva [a kérdést]. Vagy relativizálják azt, mintha lennének más, fontosabb ügyek, vagy mintha az egyetlen dolog, ami számítana, az az a konkrét etikai kérd (Katolikus Válasz)

Miért olvassál zsoltárokat?

Mindig is szerettem időt szorítani az imára és a Biblia olvasására napi szinten. Ugyanakkor mindig éreztem egy bosszankodó furdalást, egy ásítozó, szórakozott űrt az imáimban. Könnyű kézbe venni a Szentírást és olvasni, de néha nehéz mit mondani Istennek. Ilyenkor csöndben üldögéltem, ami tökéletes volt - egy ideig. Azután elkezdtem saját fohászokat írni, átmenetileg ez is jól működött. Mégis ott volt az a bizonyos hiányérzet. Nagyon vágytam valamiféle szerkezetre, ami irányt ad az imaéletemnek. Emlékszem, ifjú serdülőként egyszer még imakártyát is kértem karácsonyra. Csak a főiskolán ismertem rá, hogy egy állandó ritmust keresek a napi imákhoz; valamit, aminek adott struktúrája van. Nem akármilyen imát akartam, hanem olyat, amelyik a Szentírásban mélyed el és ami kiállta az idők próbáját. Mindent megváltoztatott, amikor a Zsoltárok könyvét kezdtem használni. A tapasztalataim teljes skálájának hangot ado (777blog.hu)

Fordul a világ: 500 éve nem látott ilyet Svédország

A reformáció óta nem volt példa a középkori katedrálisban arra, ami idén októberben várható. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Templomunk madártávlatból

A felvételt Szabó Gyula készítette. Köszönjük! (Tordas-gyúrói blog)

Imádkozzunk ma együtt az életért!

Ma ünnepeljük Jézus születésének hírüladását, azaz Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, aminek alkalmából ma este több szervezettel együttműködve, közösen imádkozunk az élet védelméért. Mi ott leszünk, és te? (777blog.hu)

Semmiből mindent: példaértékű élő könyvek a Könyvturin

Kulturális és szórakoztató, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló programkínálattal várják az érdeklődőket a negyedik alkalommal, április 19-20. között a kolozsvári Szabók Bástyájában rendezendő Könyvturi | élőKönyvtáron. Gazdag könyvkínálattal, példaértékű élő könyvekkel és interaktív programokkal szervezi meg negyedik alkalommal, április 19-20. között a kolozsvári Szabók Bástyájában a Könyvturi | élőKönyvtár elnevezésű rendezvényt az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ). A rendezvény idén is két fő programpontra oszlik. Az egyik a Könyvturi, ennek keretében a megunt, nem használt könyveket cserélhetik le a látogatók olyan kötetekre, amelyeket szívesen forgatnának. A turkáló nem feltétlenül cserealapon működik, az is elvihet könyveket, aki nem hozott, a lényeg az, hogy minden kötet megtalálja a helyét valakinek a könyvespolcán. A Könyvturi sikeres működé (blog.agnusradio.ro)

Haldoklik a keresztény kultúra? Hála Istennek...

A keresztény kultúra haldoklik. Orbán Viktor szerint, utolsó bástyaként még áll Magyarország, ami a történelem során mindig is védte a kereszténységet. Szerinte a keresztény kultúrára legnagyobb veszélyt a muszlimok, és a liberálisok jelentik, akik szeretnék ha összeomlana a nyugati, kereszténységen alapuló civilizáció. Az elmúlt években ezt szajkózza a jobb és szélsőjobb. Arra ugyan nem adnak magyarázatot, hogy mit tekintenek keresztény kultúrának, illetve, hogy miért tartják fontosnak, de úgy tűnik, hogy a védelme fontosabb, mint a tartalma. [...] Bővebben! (Sefatias)

Isten terve már zajlik!

Türelmetlen ember vagyok, amióta csak az eszemet tudom. Ez egy olyan tulajdonság, ami miatt nehezen tudom átadni az irányítást Istennek. Amellett, hogy folyamatosan sürgetem, még kegyesen fel is ajánlom neki, hogy: Majd én megoldom, ne aggódj, innentől átveszem! Az is lehet, hogy nem hallottad meg az imádságomat… Azt hisszük, hogy mi jobban ismerjük a saját szükségleteinket, vagy a tökéletes időzítést, holott ez egy hazugság. Az is hazugság, hogy Isten nem hallgatja meg az imáinkat, pedig higgyétek el: meghallgatja. Mondtál már el imát ismeretlenért, vagy olyan emberért, akivel egészen biztos voltál benne, hogy talán soha többet nem fogsz találkozni? Buszon, villamoson el szoktam játszani a gondolattal, hogy Isten megengedi látnom annak az idegennek az életében bekövetkezni az Ő kegyelmét, akiért egy rövid fohászt elmondtam, míg együtt utaztunk. Múltkor futólag találkoztam egy ilyen ismerősömmel és hatalmas áldás vo (777blog.hu)

Milyen hatalommal cselekszel?

"MERT TIÉD AZ ORSZÁG ÉS A HATALOM MINDÖRÖKKÉ!"A felvétel 2018. április 8-én készült a Kispesti Baptista Gyülekezet istentiszteletén. Igét hirdet Dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor.Bibliai textus: "Mondd meg nekünk (Jézus) milyen hatalommal cselekszed ezeket, vagy ki adta neked ezt a hatalmat?" (Lukács 20,1-8) (Mészáros Kálmán blogja)

Háromharmad

Fidesz: 133, Jobbik: 26, MSzP: 20, DK: 9, LMP: 8, Német kisebbség: 1, Független: 1, Együtt: 1Tájékoztató adatok az országgyűlés összetételéről - Nemzeti Választási Iroda Aki tegnap este még bírta szusszal, az kivárta, amíg a biztos eredmények megérkeztek, akinek pedig ma korán kellett kelnie, az volt az egyik első dolga, hogy ránézzen a térképre. Sajátjára és az országosra. A reposzt nem rejtette véka alá, milyen kérdéseket tartott igazán fontosnak ebben a kampányban. Ma hajnalban/reggel nem látok tovább egy fájó közhelynél: az élet megy tovább, és sem a kivonulás luxusa, sem az önfeledt örömmámor nem ad felmentést az alól, hogy mi, akik tegnap választottunk, hogyan kormányozzuk tovább a saját kis bárkáinkat. Nekem most kora reggel egyelőre még az a legfontosabb, hogy az ország dolgainak csak egy része dől el a parlamentben. (Ha tévednék, legfeljebb ráfogom a hajnali részegségre.) Nemcsak a kétharmad a nagy fel (reposzt.hu)

Másnap

Ha úgy keltél ma fel, hogy zúg a fejed és kétségbe vagy esve, mert győzött a politikai erő, ami ellen szavaztál, van egy jó hírem számodra: továbbra is Isten az Úr! Ha úgy keltél ma fel, hogy zúg a fejed, de mosolyog a szíved, mert győzött a politikai erő, amit támogattál, van egy kijózanító hírem […] (Szabados Ádám blogja)

04.08 Erős Alap

Ézsaiás 28,16-17 tovább (Velünk az Isten!)

- Hétfő [2018.04.09.] "Több jót teszek veletek, mint azelőtt. Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az ÚR!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Hétfő [2018.04.09.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": 2Kir 25,24 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Ez 36,9 Gedaljá megesküdött nekik és embereiknek, és így szólt hozzájuk: Ne féljetek a káldeusok szolgáitól! Maradjatok az országban, és szolgáljátok Babilónia királyát, akkor jó dolgotok lesz! Mert én mellettetek vagyok, és felétek fordulok: megművelnek és bevetnek titeket. És megesküdött nékik Gedália és az ő embereiknek, és monda nékik: Ne féljetek a Káldeusoknak való szolgálattól. Maradjatok az országban, és szolgáljatok Babilónia király (Bátorító blognapló)

- Hétfő [2018.04.09.] "De most így szól az ÚR, a te teremtőd: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Hétfő [2018.04.09.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: 1Pt 1,3 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: 1Móz 32,29 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, Erre azt mondta: Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel, mert küzdöttél (Örömüzenet)

- Hétfő [2018.04.09.] "Meghamisítja-e Isten a jogot, elferdíti-e a Mindenható az igazságot?"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Hétfő [2018.04.09.]*** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: JSir 1,18a S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Zsid 13,20-21 Igazságos velem az Úr, mert szembeszálltam parancsával. A békesség Istene pedig, aki az örök szövetség vére által kihozta a halottak közül a mi Urunkat, Jézust, a juhok nagy pásztorát, tegyen készségessé titeket minden jóra, akaratának teljesítésére, Igaz ő, az Úr, mert az ő szava ellen rugódoztam! A békesség Istene pedig, a ki kihozta a halálból a juhoknak nagy pásztorát, örök szövetség (Útmutató)

A három éves kisfiú, aki a halálból tért vissza húsvétkor

Az ifjú Dylan Askin orvosokat nyűgözött le felépülésével a legszentebb héten. 2016-ban Dylan Askin szüleivel közölték, hogy egy nagyon ritka típusú tüdőrák miatt kómában fekvő fiuk nem fog felépülni. Az orvosok azt tanácsolták, hogy szüntessék meg a mesterséges életben tartást és búcsúzzanak el tőle. Mindez nagypéntek napján történt. A szülők így nyilatkoztak a gyötrelmes döntésről a The Telegraph c. újságban: „Annyira közel állnak a testvéreikkel egymáshoz és iszonyú nehéz döntés volt, de az orvosok azt mondták, a szervei elkezdtek leépülni és már nincs mi tenni.” Húsvét vasárnap megkereszteltették őt, amikor is, arra készülődve, hogy lekapcsolják gyermeküket a gépekről, észrevették, hogy mocorog - ez meglévő agyfunkcióról árulkodik. Egy szaktanácsadó azonnal meg is erősítette, hogy a szerveinek működése valóban nem állt le. A házaspár fiuk ágya mellett figyelte a nagyhét hétvég (777blog.hu)

Kampánybeszéd Isten mellett – VIDEÓ

Ma, amikor az egész ország a választásokra fókuszál, érdemes egy pillanatra megállni és elgondolkodni, hogy letettük-e már voksunkat Isten mellett! Martí Zoltán beszéde március 27-én, kedden hangzott el a 777 OFFLINE esemény felvezetőjeként. The post Kampánybeszéd Isten mellett - VIDEÓ appeared first on 777. (777blog.hu)

Fényképek Karol Wojtyláról, amelyeket talán még soha nem láttál

Érdekes fényképeket publikált a francia Aleteia II. János Pál pápáról: a szentéletű egyházfő fiatalkorát bemutató fotósorozat nagyon ritkán látott képeket tartalmaz! Katonaként 1939-ben 1942-es fotó: Karol Wojtyla a krakkói szemináriumban Karol Wojtyla és nagynénje, Maria Anna Wiadrowska. (Krakkó, 1943) Niegowicz egyházközség káplánjaként Mindig is szerették a fiatalok, nagyszerűen megértette magát velük A Szent Floriana templom diákjaival Krakkóban (1952) Kirándulás a Bieszczady hegyekben (1953) Kajakozás a Dráván (1955) Borotválkozás (1959) Túra a Tátrában (1959) Szentföldi zarándoklaton (1963) Bíborosként I. János Pál pápával Forrás: Aleteia Köszönjük a segítséget Nagyné Molnár Ildikónak! The post Fényképek Karol Wojtyláról, amelyeket talán még soha nem láttál appeared first on 777. (777blog.hu)

Te jártál már az Irgalmasság Házában?

Rafinált a címbeli kérdés, ez ugyanis nem egy konkrét hely, nem épület, hanem... [...] Bővebben! (Szemlélek)

Győztesek és vesztesek (prédikáció, Padragkút-Ajka-Devecser, Húsét utáni 1. vasárnap, 2018.04.08.)

textus: 1Jn 5,4-10„4 Mert aki Istentől született, az legyőzi a világot, és az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk. 5 Ki az, aki legyőzi a világot, ha nem az, aki hiszi, hogy Jézus az Isten Fia?6 Ő az a Jézus Krisztus, aki eljött víz és vér által: nemcsak a víz által, hanem a víz és a vér által; a Lélek pedig bizonyságot tesz róla, mert a Lélek az Igazság. 7 Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek: 8 a Lélek, a víz, a vér, és ez a három egy. 9 Elfogadjuk ugyan az emberek bizonyságtételét, de Isten bizonyságtétele nagyobb, mert Isten bizonyságtétele az, amellyel Fiáról tesz bizonyságot. 10 És aki hisz Isten Fiában, abban megvan ez a bizonyságtétel. Aki nem hisz Istennek, az hazuggá teszi őt, mert nem hisz abban a bizonyságtételben, amellyel Isten bizonyságot tesz Fiáról.” Két általános iskolai emlék él bennem nagyon erősen, egymás mellett. Mind a kettő eszembe jutott, szinte rögtön, aho (Gyülekezetépülő)

5 ok arra, hogy újra fölfedezzük a Miatyánkot

Az egyik legismertebb és leggyakrabban elmondott imádság az Úr imája (Miatyánk), melyet a történelmi egyházak előszeretettel alkalmaznak liturgiájukban. Időnként azonban megjelenik modernebb, neoprotestáns és evangéliumi közösségek istentiszteletein is. Arról nem is beszélve, hogy az Úr imája gyülekezeti és felekezeti hovatartozástól … Bővebben... → (Infaustus 2.0)

Döntés a nézőpontról

A kép forrása itt találhatóIgehirdetés Lk 5,33-38 alapjánNe aggódjanak, nem rontottam el az alapigét, hogy böjt után egy héttel a böjtről van szó! A magyarázat abban rejlik, hogy Jézust a böjtről kérdezik ugyan, de az ő válasza sokkal tágabb és bővebb ennél.Nem szoktam túl gyakran latin kifejezésekkel dobálózni, de most megteszem, mert a magyar fülnek is ismerős lehet a mai vasárnap neve: Quasimodo geniti. Semmi köze nincs persze ennek a Notre Dame-i toronyőrhöz, hanem ő kapta innen a nevét. Péter első levelében található ez, ami latinból lefordítva így szól: „Mint újszülött csecsemők”. Hogy miért is? Azért, mert eleinte csak felnőtteket kereszteltek, méghozzá hosszú felkészítés után, húsvét ünnepén. Vagyis a keresztség által újjászült csecsemőkként éltek húsvét után. Ez az újdonság, az újban való részesülés, fontos útravaló lesz ahhoz, hogy megértsük az igét. Mindjárt el is jutunk a gó (Egy evangélikus lelkész blogja)

04.07 Drága Sarokkő

Ézsaiás 28,16 tovább (Velünk az Isten!)

Választási útmutató

„Mert így szól az én Uram, az Úr, Izráel Szentje: A megtérés és a higgadtság segítene rajtatok, a béke és a bizalom erőt adna nektek! De ti nem akarjátok.” (Ézs 30,15) Őszintén megmondom, nehéz szívvel ültem le megírni ezt a mai bejegyzést. Egyre inkább forgott bennem a kérdés, hogy van-e értelme. Mármint írni egy olyan napra keresztyén töltetű üzenetet, amit főképpen nem […] The post Választási útmutató appeared first on TeSó blog. (TeSó blog)

Engedjük meglepni magunkat! – Lélekemelő #2

Vasárnap van, így újra jelentkezik Varga László katolikus püspök rovata a SZEMléleken. Ismét hét lélekerősítő morzsával segít jobb emberré válnunk. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A választások után

...a történelmet nem lehet megállítani... Schäuble: El kell fogadnunk, hogy egyre több a muszlim - hirado.hu A választások után, utólag természetesen mindenki okos lesz, s elmondja majd, hogy miért kellett mindennek úgy történnie, ahogyan történt. A tét valóban nagy, mondhatni, ahogyan mondják is: sorsdöntő. Amit az is mutat, hogy a mai választásokat soha nem látott nemzetközi figyelem is kíséri. Ellentmondásos módon, mintha nem pusztán arról lenne szó, hogy milyen kormánya lesz Magyarországnak a következő négy évben (kit érdekel ez a kicsi, és geopolitikai súlyában nem túl jelentős ország?), hanem a küzdelem európai szintű szimbolikus jelentést is kapott. A küzdelem természetesen Európa jövőbeni kulturális identitásáról szól, s mintha az lenne a honi választások jelentősége, hogy a két, leegyszerűsítően konzervatív és liberális világkép küzdelméből melyik kerül ki győztesen. Jelen pillanatban mindenk (reposzt.hu)

"Konzultáció a hívekkel doktrinális kérdésekben" - Walter Brandmüller bíboros előadása az április 7-ei római konferencián

Az alábbiakban Walter Brandmüller bíboros előadásának teljes leiratát közöljük, amelyet április 7-én Rómában tartott a "Katolikus Egyház: Merre tartasz?" című konferencián. Az egyháztörténész Brandmüller bíboros a konferencia első felszólalója volt, előadásában Boldog John Henry Newman "Konzultáció a hívekkel doktrinális kérdésekben" című 1859-ben írt értekezése kapcsán a világi hívek hitérzékének (sensus fidei) helyes értelméről beszélt. Kapcsolódó cikkünk:- "Ezért tanúsítjuk és megvalljuk..." - Az április 7-ei római konferencia zárónyilatkozata Konzultáció a hívekkel doktrinális kérdésekben Walter Brandmüller bíboros Róma, 2018. április 7. Konzultáció a hívekkel doktrinális kérdésekben. Ez a címe annak a Boldog John Henry Newman által 1859-ben írt értekezésnek, amelyet ma kommentálni fogok. Megvizsgálom, mekkora teret és súlyt illene adni a hívek véleményének doktrinális kérdésekben. Ez (Katolikus Válasz)

Keresztény vagy? Így szavazz!

A kampányidőszak kiélezett hangulata után, a voksolás napján rettentő nehéz úgy írni a választásokról, hogy a politológus ne kerüljön akaratlanul is abba a csapdába, hogy akár két “gyanús” karakter miatt egyik vagy másik táborba sorolják. Holott ennek a cikknek véletlenül sem célja lándzsát törni egy párt és/vagy politikus mellett, ahogy illeszkedik azon cikkek sorába is, amely úgy nyúl a magyar belpolitika (egyik) legfontosabb idei témájához, hogy közben nem törekszik valamely közszereplő hiteltelenítésére. A célja sokkal egyszerűbb: egy-két fontos dologra felhívni a figyelmet. Először is, fektessük le még egyszer és így fussunk neki a mai napnak: szavazni, a választásokon részt venni keresztényi kötelezettségünk! Történelmi keresztény egyházaink egybehangzóan kijelentik, hogy közéleti, társadalmi, politikai kérdésekben megszólalni nem csupán jogunk, hanem kötelességünk is, ahogyan az is, hogy a k (777blog.hu)

Húsvét u. 1.

Fehérvasárnap: Mint újszülött csecsemők... "Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjászült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre." (1Pt 1,3) Ne légy hitetlen, hanem hívő, mert boldogok, akik nem látnak és mégis hisznek a feltámadott és örökkön-örökké élő Úr Jézus Krisztusban! Feltámadott! Holtak között nincs az élő, feltámadott, újra él!, Most ott ül az Atya jobbján, nemsokára visszatér! Jézus, dicső jöveteled, néped várja boldogan, átvonuló vándor itt lenn, hazája a mennybe van! Pecznyík Pál (Bátorító blognapló)

HÚSVÉT U. 1.

AZ ÜNNEP EVANGÉLIUMI KÖLTEMÉNYE Versmisszió JÖVEL, JÉZUS! Jövel Jézus, menny Királya, így kér híveid imája. Jöjj a zúgó fergeteggel, fényruhás angyalsereggel. Jöjj lelkünknek égi fénye, a bűn sötét éjjelébe. Robbanjon az égi szikra, törjön a sok lélek-szikla! Jöjj Szentlélek égi lángja, hideg szívünk, gyúljon lángra. Gyújtsd meg a sötét gyertyákat, talán tízet, húszat, százat. Ezreket és tízezreket, bűnökben alvó lelkeket! Mert a Sátán szörnyen arat, milljók nyögnek keze alatt. Látod: mi is bűnben járunk, Téged buzgón nem imádunk; hanem néma bálványokat, fényesre mázolt szobrokat. Ragadj ostort úgy, mint régen, árva lelkünk, Téged féljen! Meneküljön Sátán hada, vár minket az égi haza! Bocsássad meg vétkeinket, mélyből, fénybe emelj minket. Barátot, ellent szeressünk, feltámadva, ott lehessünk trónod előtt: fényben állva, Téged: Örökké imádva. (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2018.04.08.] "Az ÚR áldása gazdagít meg!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Vasárnap [2018.04.08.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": 2Kir 19,6 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Ez 36,11 így szólt hozzájuk Ézsaiás: Mondjátok meg uratoknak: Így szól az ÚR: Ne ijedj meg azoktól a beszédektől, amelyeket hallottál, amelyekkel káromoltak engem az asszír királynak a szolgái. Megszaporítom rajtatok az embereket és az állatokat, sokasodni és szaporodni fognak. Úgy telepítem le őket, mint hajdan, és több jót teszek veletek, mint azelőtt. Akkor megtudjátok, hogy én vagyok az ÚR. És monda nékik Ésaiás: Ezt mondjátok a ti uratoknak: (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2018.04.08.] "Nyújtsd ide az ujjadat, és nézd meg a kezeimet, nyújtsd ide a kezedet, és tedd az oldalamra, és ne légy hitetlen, hanem hívő!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Vasárnap [2018.04.08.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: 1Pt 1,3 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Jn 20,28-29 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjá szült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre, Tamás pedig így felelt: „Én Uram, és én Istenem!&rd (Örömüzenet)

2018.04.08. "Jézus így válaszolt: Kívánhatjátok-e a násznéptől, hogy böjtöljön, amíg velük van a vőlegény?"

Az igehirdetés alapigéje: Lk 5,33-38 Vedd és olvasd: http://abibliamindenkie.hu/uj/LUK/5/#33 (Örömüzenet)

HÚSVÉT U. 1.

AZ ÜNNEP ISTENTISZTELETI LEKCIÓI ÉS /VAGY TEXTUSAI Az Úr legyőzi hitetlenségünket Tisztelt Látogató! Kérem, hogy az alább kijelölt négy igeszakaszt a PROTESTÁNS ÚJ FORDÍTÁSÚ REVIDEÁLT BIBLIA http://abibliamindenkie.hu/uj/ (=RÚF) szövegéből olvassa el. A kiválasztott linkre kattintva, a gép az adott szakasz kezdő versére ugrik. Olvasás után térjen vissza ide, a következő igeszakasz elolvasásához!Köszönöm: Andreas Jn 20,19-31 http://abibliamindenkie.hu/uj/JHN/20/#19 1Jn 5,4-10a http://abibliamindenkie.hu/uj/1JN/5/#4 Ézs 40,25-31 http://abibliamindenkie.hu/uj/ISA/40/#25 Zsolt 18,2-7 http://abibliamindenkie.hu/uj/PSA/18/#2 Forrás: Evangélikus Útmutató és Evangélikus istentisztelet Liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelErős vár a mi Istenünk! (Örömüzenet)

HÚSVÉT U. 1.

AZ ÜNNEP VEZÉRIGÉJE ÉS GYÜLEKEZETI ÉNEKEI Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki nagy irgalmából újjászült minket Jézus Krisztusnak a halottak közül való feltámadása által élő reménységre. (1Pt 1,3) http://abibliamindenkie.hu/uj/1PE/1/#3 http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek214.htm http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek388.htm Forrás: Evangélikus Útmutató és Gyülekezeti liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelHálás köszönet érte a Látogatók nevében is! (Útmutató)

- Vasárnap [2018.04.08.] "Hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg - mondja könyörülő Urad!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Vasárnap [2018.04.08.]*** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: 1Móz 21,17-18 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Róm 9,16 Isten angyala pedig kiáltott a mennyből Hágárnak, és így szólt hozzá: Mi van veled, Hágár? Ne félj, mert meghallotta Isten a fiú hangját onnan, ahol fekszik! Kelj föl, vedd fel a fiút, és fogd kézen, mert nagy népet támasztok belőle! Ezért tehát nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut, hanem a könyörülő Istené. és kiálta az Isten angyala az égből Hágárnak, és monda néki: Mi lelt téged Hágár? (Útmutató)

"Ezért tanúsítjuk és megvalljuk..." - Az április 7-ei római konferencia zárónyilatkozata

Az alábbiakban a mai napon Rómában tartott "Katolikus Egyház: Merre tartasz?" konferencia zárónyilatkozatának teljes szövegét adjuk közre, kommentár nélkül. A konferencián elhangzottakról és történtekről további beszámolókat közlünk majd. "Ezért tanúsítjuk és megvalljuk..." A "Katolikus Egyház, merre tartasz?" konferencia zárónyilatkozata Róma, 2018. április 7. Az "Amoris Laetitia" apostoli buzdítás egymásnak ellentmondó értelmezései miatt nyugtalanság és zavar terjed a hívek között szerte a világban. A sürgős kérés a tisztázásra, amelyet mintegy egymillió hívő, 250-nél is több tudós, és több bíboros nyújtott be a Szentatyának, semmilyen választ nem kapott. A hit és az Egyház egységével szemben felmerült súlyos veszély közepette mi, Isten Népének megkeresztelt és bérmált tagjai arra vagyunk hívva, hogy újból megerősítsük a katolikus hitünket. A II. Vatikáni Zsinat feljogosít és bátorít minket (Katolikus Válasz)

Papkaland – Böjte Csaba – teljes videó!

Fogadjátok szeretettel a Papkaland második részét: Bese Gergő atya útitársa ezúttal Böjte Csaba testvér! Elismerések Magyar Örökség díj (2002) Aphelandra Díj 2005 - Humanitárius díj. Sütő András-díj (2007) A Pannon Példakép alapítvány díja 2008-ban. A Százak Tanácsa által alapított Haza Embere díj első kitüntetettje 2008-ban. 2010-ben Zajzoni Rab István Dij Négyfaluban A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (2010) Az Európai Parlamenttől 2011 júniusában Európai Polgári Díj Giesswein Sándor Emlékbizottság, Giesswein-emlékérem - 2012 Magyar Szabadságért díj (2015) Boldog gyermekekért, boldog családokért díj (2018) Felelős Szülők Iskolája The post Papkaland - Böjte Csaba - teljes videó! appeared first on 777. (777blog.hu)

Új magyar püspököt nevezett ki Ferenc pápa

Míg a közélet mindenféle terepén zajlik a választási kampány véghajrája, új főpásztor kinevezéséről döntött április 7-én a katolikus egyházfő. [...] Bővebben! (Szemlélek)

“A hit ajándék, köszönöm Istennek, hogy megajándékozott vele” – Andrea Bocelli

Az ismert tenor rövid ujjú, fekete pólóban, rózsafüzérrel a nyakában mosolyog egy fényképen, amelyet Instagram-oldalán osztott meg. A kép alatti bejegyzés háláról, elköteleződésről és hitről tanúskodik. Igen, Andrea Bocelli istenhívő, hálás ezért az ajándékért, és boldogan tesz tanúbizonyságot. A művész nem most először beszél a nyilvánosság előtt hitéről. Legutóbb szeptember végén az Il Mattino olasz napilap internetes verziójában olvashattuk szavait a La musica del silenzio (A csend zenéje) című film bemutatója kapcsán, amely Bocelli azonos című regénye alapján készült, és amelyben ő maga is feltűnik mellékszereplőként. Akkor így nyilatkozott: „Tévedés lenne azt gondolni, hogy az életünket véletlenek alakítják. Ez az én hitvallásom, mivel úgy vélem, miden egyes ember élete, így az enyém mögött is egy határozott rendező erő áll. A tehetség sem személyes érdem, hanem ajándék. Minden ember (777blog.hu)

Hangolódó #88 | Választások

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de lehet, hogy nincs hozzá kedved. Talán nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondolatokkal küzdesz, a rovatunkat neked találtuk ki. (KötőSzó)

Én nem izgulok, mert pontosan tudom, mi lesz a választások végeredménye

Bolyki László írásával zárul választási cikksorozatunk. Reméljük, sikerült új nézőpontokat hozzáadnunk a közös gondolkodáshoz, voksolási felkészüléshez! [...] Bővebben! (Szemlélek)

Én elmegyek szavazni

Szalai Ákos tegnapi posztjában kifejtette, hogy a politikai választásokon való részvétel nem elvárás. Bár a megalapozott érvek alapján ez nem elvárás, én mégis részt fogok venni és megosztanám olvasóinkkal, hogy miért. Kicsit úgy érzem ezt az egész kérdést, mint az Anyaszentegyház öt parancsolata közül a harmadikat: "Évente gyónjál és legalább a húsvéti időben áldozzál!" Lehet, hogy nem elvárás, hogy évente többször is részt vegyünk az "Úr eucharisztikus közösségében", mégis boldog a tudat, hogy részt vehetünk benne többször is. Nem kötelező szavazni, de az mégis nagyszerű dolog. Számomra mindig is megvan a boldog illúzió, hogy dönthetek, hozzászólhatok és ez jó. Erre kaptunk meghívást. [...] Bővebben! (Kereszténység és kapitalizmus )

Nothing else matters – egy este a Metallicával

Helyszíni beszámoló a zúzós rockbanda fővárosi koncertjéről, ahová kisgyerekeit is magával vitte munkatársunk. Rosszul döntött volna? Kiderül. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Miért dicsőítünk?

Sokan megütközéssel fogadják és furcsálják mikor a dicsőítő imával (leginkább karizmatikusoknál) találkoznak. Én is átéltem. Mik ezek a feltette kezek? És hova ez a nagy lelkesedés? Mikor először találkoztam a dicsőítéssel akkor körülbelül ugyanaz a megrökönyödés volt a reakcióm, amit Melinda átélt és leírt ebben a cikkben. Aztán szépen lassan megértettem a dolgot, és ma már el se tudnám nélküle képzelni az imáimat és életemet. Teljesen átformálta általa Isten a Vele való kapcsolatomat és életemet, így én ebben a cikkben magáról a dicsőítésről szeretnék beszélni, néhány gyakorlati tanáccsal is. A dicsőítés olyan ima, melynek középpontjában Isten és az Ő létezése van. Dicsőítjük Istent a létezéséért, nagyságáért, ahogy a katekizmus is írja: „A dicséret az az imaforma, mely egész közvetlenül Istennek ismeri el Istent. Önmaga miatt énekel Neki, dicsőíti Őt, nem azért, amit tes (777blog.hu)

Gyógyulás a bántalmazás sebeiből

A gyermekek bántalmazásánál szomorúbb dolog kevés van. Mégis, szinte mindnyájan éltünk át verbális, fizikai vagy szexuális bántalmazást gyermekkorunk során. Olvasónk arról tesz tanúságot, hogy van gyógyulás. Lehetséges szabadon, a bántalmazás fájó sebei nélkül élni. Ültem a fürdőkádban és számolgattam a kék foltjaimat, ez volt az egyik esti szokásom. Az ütések, rúgások helye mindig csúnyán bekékült, aztán idővel újabb színekre váltott. Elég sok folt elfér már egy kisgyereken is, de kamaszként néha 25-ig is eljutottam a számolásban. A bátyám mindig megvert, ha mérges volt. Igazság szerint elég sokat volt mérges. Mikor indulatba jött, az arca bevörösödött, ráharapott a nyelvére és akkor tudtam, hogy azonnal futnom kell, mert mindjárt ütni fog. Gyakran lefutottunk a ház körül párszáz métert. Néha sikerült elbújnom, így megúsztam. De a legtöbbször utolért és megvert. Próbáltam védekezni, de esélyem (777blog.hu)

Április 9-én nem dől össze a világ, sőt!

Az egyháznak szentekre van szüksége, nem szuperhősökre. Hétfőn az is kiderül, hogy pontosan miként képzeli Ferenc pápa az annyit emlegetett tornacipős, farmeros szenteket. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Hodász András: Szerettem volna a kampány végén békét üzenni az országnak

A fiatal pap a média kedvence, de ennek a kiemelt figyelemnek árnyoldalai is adódnak. A politikamentesség határait feszegető legutóbbi televíziós szerepvállalása kapcsán nyilatkozott a SZEMléleknek. [...] Bővebben! (Szemlélek)

777 Offline – Isten és a tudomány szolgálatában – Dr. Csókay András és Dr. Kásler Miklós

Megérkezett a márciusi Offline beszélgetésről készült videó. Fogadjátok szeretettel! Az offline vendégei Dr. Csókay András idegsebész és agykutató, valamint Dr. Kásler Miklós az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. A beszélgetést moderálja Vágvölgyi Gergely politológus, a 777 szerkesztője. A beszélgetés előtt Martí Zoltán, a 777 főszerkesztője köszöntötte az egybegyűlteket. The post 777 Offline - Isten és a tudomány szolgálatában - Dr. Csókay András és Dr. Kásler Miklós appeared first on 777. (777blog.hu)

2. oldal a 258-ből. || Előző oldal || Következő oldal