Blogok

Ebben a rovatunkban keresztény, elsősorban evangélikus blogokat szemlézünk. Ezek azonban nem részei az evangelikus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenési helyre mutatnak.

Archív rekordok száma: 26688 || 1. oldal a 267-ből. || Következő oldal

A jó teljesítmény csapdája

Sok vezető belesétál abba a csapdába, amit a jó teljesítmény idéz elő. Tegyük fel, hogy egy lelkipásztorról elterjed a hír, hogy jó igehirdető és képes közvetlen kapcsolatot kialakítani az emberekkel. Mivel nagy hiány van az ilyen vezetőkből, egyszer-egyszer meghívják máshová is, hogy prédikáljon. Aztán egyre több meghívást kap, mert tényleg jól prédikál és tényleg közvetlen az emberekkel. Konferenciákon is felkérik előadónak, hogy tanítson a pásztori szolgálatról. Egyre kedveltebb lesz, egyre többen ismerik, egyre több helyre hívják. (Szabados Ádám blogja)

Néhány gondolat a művészetről „szentignáci szemüvegen" keresztül...

Művészetről beszélni nem könnyű, mert a tárgyi valóság mögött olyasmi tárul fel, ami a Szent, a Mindenható, az Örök, a Teremtő szépségéből mutat meg valamit, egy piciny kis szeletét felkínálva. Feszültség jön létre ezáltal a Teremtő Szépség és a befogadni igyekvő piciny kis teremtmény között. Hiszen a Teremtő úgy adja magát, mint ajándék, de ezt az ajándékot csak csodálni lehet, és gyönyörködni benne. Amikor erőszakkal birtokolni szeretnénk a Szépet, a Jót, az Igazat és a Szentet, az azon nyomban eltűnik, mert nem arra van hivatva, hogy bezárjuk véges, törékeny emberségünk szűk kalitkájába. (Jezsuita blog)

Amit a katolikusoktól tanulni lehet

Folytatom előző, Amit a protestánsoktól tanultam… című írásomat. Teológiai kérdésekbe most sem megyek bele, a cél csupán a közeledés, és egymás jobb megismerése. (777blog.hu)

Regél a város - mi mindent észrevett a lutheri szem!

Heidelberg, Európa és a világ reformátusságának, a hit és tudomány termékeny ölelkezésének egyik szellemi központja a német irodalomnak, filozófiának és természettudományosságnak a fellegvára volt, maradt. (Békefy Lajos blogja)

Miért jött Jézus?

Jézus azért jött, hogy a szavaival beindítsa az aratást. Jézus keresi az arató Pétereket! (Péter atya kérdez)

Gyónás és a fűnyírás

Mennyi új lehetőségeket hozott, amikor megjelent a fűnyíró. Az embernek nem kell többé hajolgatnia, kényelmes sétálás közben sokkal gyorsabban végzi el ugyanazt a munkát egy fűnyíró segítségével, mint korábban hajolgatva, munkakesztyűvel, küszködve a szúrós tüskékkel és a becsípődéssel. Azonban ez itt nem egy reklámfelület, sőt nem is csekély kertésztudásomat akarom fitogtatni, csak átadni, Isten mire vezetett rá az elmúlt napokban. (777blog.hu)

Schönborn bíboros: Bevezethető a női diakonátus

A bécsi Christoph Schönborn bíboros határozottan kiállt a nők diakónussá szentelése mellett - írja a német püspöki konferencia híroldala, a katholisch.de. (Katolikus Válasz)

Így tett tanúságot Istenről több millió fiatal előtt a Jurassic World sztárja

Életműdíjat kapott Chris Pratt, akit A galaxis őrzői, a Jurassic World című filmekből is ismerhetünk. A díj átadásakor mondott beszédében nemcsak humoráról tett tanúságot, de megragadta a lehetőséget, hogy a főként fiatalok által követett eseményen hitéről is nyíltan színt valljon. (Szemlélek)

A keresztény párkeresés tipikus buktatói

A nagy remények keresztény párkeresőként nem alaptalanok, hiszen Isten valóban megáldhatja majd a kapcsolatot, de nem fog erőszakkal elrugdosni olyan helyekre, ahol ismerkedhetsz, nem fogja a nevedben randira hívni a kiszemeltet, sőt, meg sem szólítja helyetted őt. Könnyebb Istent hibáztatni, vagy kérdőre vonni, mint belátni, többet is tehetnénk. (777blog.hu)

Milyen lány?

Valamikor ifis koromban ellenőrizhetetlen teóriákat keresgettünk és borzongtunk a feltételezéseken. Amikor több fiú születik háború lesz. Ilyeneket. (reposzt.hu)

Ittzés Mihály (1938-2018)

“Akiben van tehetség, köteles azt kiművelni a legfelsőbb fokig, hogy embertársainak mennél nagyobb hasznára lehessen. Mert minden ember annyit ér, amennyit embertársainak használni, hazájának szolgálni tud.” (Kórusrepertoár – egyházzenei művek)

A mexikói játékosoknak volt egy kérésük: “misére szeretnénk menni!”

A mexikói játékosok vasárnap megszentelték az Úr napját, majd legyőzték a világbajnoki címvédőt! (777blog.hu)

Papp Miklós remek gondolatai az idő múlásáról

Papp Miklós görögkatolikus pap – a 777 OFFLINE korábbi vendége – a Kossuth Rádió görögkatolikus műsorában osztotta meg gondolatait az időről, mégpedig a vakáció kezdete kapcsán. (777blog.hu)

Betegséggé nyilvánították a videójáték-függőséget

Az Egyesült Királyságban magánklinikákon kezelik a függőket, Dél-Koreában törvénnyel tiltják el a 16 éves aluliakat az online játékoktól. [...] Bővebben! (Szemlélek)

7 negatív gondolat, ami megfoszt a boldogságtól

Mindannyian tisztában vagyunk test és lélek kapcsolatával. Még Arisztotelész is írt a szenvedélyek testre irányuló hatásairól, illetve az ördögi dolgok által okozott fásultságról és szomorúságról. Boris Cyrulnik, egy neves francia pszichiáter, aki jól ismeri az emberi szenvedést—zsidóként elszenvedte a náci üldözést a II. világháborúban-, azt írja: „Minden érzelmünk nyomot hagy a testünkön is.” Preston Ni, a szilikonvölgyi Foothill College professzora (és egyben kommunikációs előadó 25 éves tapasztalattal) is írt már erről a témáról. Könyvében („Hogyan engedjük el a negatív gondolatokat és érzelmeket” / How to Let Go of Negative Thoughts and Emotions) megjelent egy lista azon negatív érzelmekről, amik megakadályozzák, hogy boldogok legyünk. Preston szerint “Számos tanulmány bemutatta már, hogy a krónikus negatív gondolkodás milyen módon befolyásolja az egészségünket, boldogsá (777blog.hu)

Motoros lelkigyakorlat? Igen! – Interjú Szirmai Máté görögkatolikus motoros diakónussal

Vagyunk mi, “hétköznapi” keresztények, akik néha lelkigyakorlatra, zarándoklatra megyünk. És vannak ők, akik mindezt motorral teszik! Meglepően szűk célközönség - annál izgalmasabb téma! Szirmai Mátét, görögkatolikus diakónust faggattuk erről a különleges műfajról. (777blog.hu)

45 éves korában megkeresztelkedett a világhírű modell

Kisfia elsőáldozásával egybekötve, szűk családi körben ünnepeltek. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Milyen egy jó jubileumi ünnepség?

2018. június 13-án ünnepelte megalakulásának 25 éves évfordulóját a jánosházi Szent Imre Általános Iskola. Szentmisével és nagyszabású műsorral emlékeztek meg a jubileumról. Az iskola tornacsarnoka adott otthont a szentmisének és a délelőtti programoknak. (reposzt.hu)

- Kedd [2018.06.19.] "Egy szívet adok majd nekik, és új lelket adok beléjük, eltávolítom testükből a kőszívet, és hússzívet adok nekik!"

(Bátorító blognapló)

- Kedd [2018.06.19.] "Vétkeztünk ellened, mert elhagytuk Istenünket, és a Baalokat tiszteltük!"

(Örömüzenet)

- Kedd [2018.06.19.] "Atyám vagy, én Istenem, szabadító kősziklám!"

(Útmutató)

„Célirányosság” (teleológia) a fejlődésben, avagy egy filozófiai és teológiai fogalom értelmezésének három rétege

A téma a „hit és ész” témakörébe tartozik. Bár a cím elég elvont kérdéskört sejtet, az alapgondolatban tulajdonképpen nincs semmi ördöngösség. (Jezsuita blog)

Tanévzáró istentisztelet

Június 10-én tanévzáró istentisztelettel zártuk a 2017/2018-as tanévet. Mozgalmas évet zártunk, amely tele volt különféle programokkal: ökumenikus családi nap, karácsonyi gyermek műsor, kézműves foglalkozások. (Tab és Környéke Evangélikus Egyházközség)

Ferenc pápa kimondta: az abortusz a gyermekek meggyilkolása

Szombat este egy családszövetségnek tartott beszédében Ferenc pápa ismételten hangsúlyozta, hogy Isten álma a családra nézve egy férfi és egy nő között jön létre, a beteg vagy fogyatékos gyermekek abortálását pedig a náci mentalitáshoz hasonlította. “Hallottam, hogy divatos, vagy legalábbis megszokott, hogy amikor a várandósság első néhány hónapjában vizsgálatokat végeznek, hogy lássák, a gyermek egészséges-e, vagy van-e valamije, az első ajánlat: szabaduljunk meg tőle”. Ez a pápa szerint „gyermekek meggyilkolása… hogy könnyű életünk legyen, megszabadulunk egy ártatlantól”. „Fájdalommal mondom. A múlt században az egész világot megrázta, amit a nácik tettek a faj nemesítéséért. Ma is ugyanezt tesszük, csak fehér kesztyűkkel. Ez erőszak, de mi is ugyanezt tesszük” - mondta a pápa az olasz média szerint azt követően, hogy hazájában, Argentínában Írország után szintén (777blog.hu)

Novák Katalin: Isten éltesse az Édesapákat!

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár levelet írt az "apává vált férfiaknak". [...] Bővebben! (Szemlélek)

Miért vannak rossz véleménnyel az emberek a keresztényekről?

Érdekes és izgalmas témát fejteget a Relevant Magazine cikke, amely egy Google-keresés alapján mutat rá arra, hogy az emberek gyakran rossz véleménnyel vannak rólunk keresztényekről. De vajon ennek mi az oka: jogos kritika vagy csak félreismernek minket? Ha a Google keresőjébe elkezded gépelni, hogy “A keresztények miért…”, az első javaslat az automata kiegészítésre (melyet az elmúlt keresésekből létrejött algoritmus eredményez) eléggé elkeserítő: A Google azt hiszi, azt akarod kérdezni: “Miért olyan aljasak a keresztények?” (Ha esetleg érdekel, a másik két toplistás autokiegészítés az, hogy “Miért olyan nyálasak a keresztény filmek?” és a “Miért olyan szégyenlősek a keresztény fiúk?”. Az autokiegészítős játék mindig feldobja az ember kedvét.) Nem túl ígéretes, figyelembe véve, hogy a hívők ismertetőjele elméletileg a szeretet. Persze a Google automatikus kiegészít (777blog.hu)

"Én is átéltem ezt, voltam menekült, tudom, mit jelent."

Bezárta éttermét egy bosnyák vendéglős a menekültáradat miatt. Először csak egyet látott vendégül, most a városukon áthaladó összes menekültet megeteti. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Abortusz elismerése, háromszülős családmodell – agyrém, ami Kanadában történik

Továbbra is a liberális értékek fellegvára Kanada, amely egészen döbbenetesen keresztény- és életellenes döntéseket hoz. Ezúttal a három szülős családmodellt találták ki, míg a keresztény értékeket képviselő embereket több negatív diszkrimináció is éri - számol be róla az S4C. Június 12-én Új - Fundland és Labrador (kanadai tartomány) Legfelsőbb Bírósága hosszas pereskedés végén úgy határozott, hogy egy két férfi és egy nő együttélése során megfogant, majd 2017-ben megszületett gyermek jogait az szolgálja legjobban, ha a gyermeknek két apja és egy anyja kerül anyakönyvezésre. (777blog.hu)

Az alaptörvény módosításáról 2.

„Az a kérésem a jogalkotóinkhoz, hogy ha szigorítják a közterületen való életvitelszerű tartózkodásra vonatkozó részét a törvénynek, akkor az Alaptörvény XXII. cikkelyének első két pontját is szigorítsák, amely pedig az állam és az önkormányzatok kötelességét fogalmazza meg: „Magyarország törekszik arra, hogy az emberhez méltó lakhatás feltételeit és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést mindenki számára biztosítsa. (reposzt.hu)

Székely János levélben kéri a jogalkotókat az Alaptörvény módosításának átgondolására

Az Alaptörvény hajléktalanokról szóló részének szigorítása kapcsán Székely János szombathelyi megyéspüspök ragadott tollat. Véleménye szerint a módosítás akkor lenne helyénvaló, ha az állam és az önkormányzatok kötelességeit is újragondolnák, szigorítanák, ha a rászorulók kriminalizálása helyett segítenék őket. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Akkor most betiltjuk a hajléktalanságot?

A múlt héten ismét előkerült a hajléktalanság kérdése, és a döntéshozók (ismét) bejelentették, hogy betiltják a közterületen való életvitelszerű tartózkodást. Nem egy politikai írást szeretnék megosztani veletek, nem arról akarok írni, hogy kiről mit gondolok. Csupán úgy szeretnék írni, mint egy keresztény szociális munkás, aki nap mint nap hajléktalanokkal foglalkozik. Azt gondolom, hogy minden kereszténynek, sőt, minden jóérzésű embernek kell, hogy legyen véleménye arról, hogy hogyan kell foglalkozni a szegényekkel. Hiszen ha túljutunk azon, hogy hibáztatjuk őket, és megpróbáljuk megérteni a helyzetüket akkor meglátjuk azt is, hogy milyen felelősséggel tartozik értük, a legkiszolgáltatottabbakért, a társadalom, vagyis mi! Ahhoz, hogy megszüntessék a szemmel látható hajléktalanságot, a rendőrséget és a közterület fenntartókat hívják segítségül, mondván, hogy van elég szálló, ahol lehajthatják a fejük (777blog.hu)

Ezt az imát mondd el vizsga előtt

Ha téged már nem terhel a vizsgázás vagy érettségizés terhe, akkor mondj el egy imát a diákokért! Ima tanulás és vizsga előtt (Aquinói Szent Tamás) Kimondhatatlan teremtő Isten, te bölcsességed szerint a világegyetem minden részét a lehető legszebben rendezted el, téged joggal vallunk a világosság és a bölcsesség forrásának! Öntsd ki kegyesen homályos értelmemre szereteted sugarait és távoztasd el tőlem a kettős sötétséget, melyben születtem: a bűnt és a tudatlanságot. Te a csecsemők nyelvét is megoldod; az én nyelvemet is vezesd és édességed kegyelmével halmozd el. Add meg nekem az értő elme élességét, az emlékezet megtartó erejét, a tanulás könnyű útját, az értelmezés finomságát, a beszéd könnyed folyását. Tanulásom kezdetét te vezesd, folyamatában te irányítsd, és a végén te teljesítsd be, aki igaz Isten és igaz ember vagy. Ámen. Kép:alföldhír.hu The post Ezt az imát mondd el vizsga előtt (777blog.hu)

70 éve államosították az egyházi iskolákat

„A Rákosi-korszak idején az egyházpolitika fő célja a teljes »egyháztalanítás«, az egyházak megsemmisítése volt, azaz belátható időn belül, mintegy 20 év alatt felszámolni a vallásosságot és annak hordozóit, az egyházakat” - olvasható Völgyesi Zoltán A kommunista egyházpolitika szakaszai Magyarországon 1948-tól 1964-ig című tanulmányában. (KötőSzó)

- Hétfő [2018.06.18.] "Utoléri a bűnöst az, amitől retteg, az igazak kívánsága pedig teljesül!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR http://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Hétfő [2018.06.18.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": Péld 1,26 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Ez 11,12 ezért én is nevetek majd a bajotokon, kigúnyollak, ha eljön, amitől rettegtek, Akkor majd megtudjátok, hogy én vagyok az ÚR, mert nem az én rendelkezéseim szerint éltetek, és nem az én törvényeimet teljesítettétek, hanem a körülöttetek levő népek törvényeit teljesítettétek. Én is a ti nyomorúságtokon nevetek, megcsúfollak, mikor eljő az, a mitől féltek. És megtudjátok, hogy én vagyok az (Bátorító blognapló)

- Hétfő [2018.06.18.] "Ezért mondom neked: neki sok bűne bocsáttatott meg, hiszen nagyon szeretett!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Hétfő [2018.06.18.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: Lk 19,10 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Lk 7,48.50 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.” Az asszonynak pedig ezt mondta: Megbocsáttattak a te bűneid. - Jézus pedig így szólt az asszonyhoz: A te hited megtartott téged, menj el (Örömüzenet)

Apának lenni jó

APÁNAK LENNI JÓ!Apátlan társadalom - Hol vannak a család papjai?Az alábbi videofelvétel 2018. június 17-én, "Apák napján" készült a Kispesti Baptista Gyülekezet istentiszteletén. Igét hirdet Dr. Mészáros Kálmán lelkipásztor.Bibliai textus: "Most azért az Urat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán... Válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni... De én és az én házam népe az Urat szolgáljuk!" (Józsué 24,14-15) (Mészáros Kálmán blogja)

- Hétfő [2018.06.18.] "Több jót teszek veletek, mint azelőtt. Akkor majd megtudjátok, hogy én vagyok az Úr!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Hétfő [2018.06.18.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Jer 32,41 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Jn 10,9 Örömmel, teljes szívemből és teljes lelkemből teszek jót velük, Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, az megtartatik, bejár és kijár, és legelőre talál. És örvendezek bennök, ha jót cselekedhetem velök Én vagyok az ajtó: ha valaki én rajtam megy be, megtartatik és bejár és kijár majd, és legelőt talál. Örömömet találom majd abban, ha jót tehetek velük, Én vagyok (Útmutató)

Bolsevista katolikusok

Az álszent katolikusok (vagy fizetett trollok) katolikus honlapokon apróságok miatt sopánkodnak, miközben az ordító problémák mellett közönyösen mennek el. (Józan katolikus)

A konzervatív keresztények 4 vakfoltja

Kissé sértő a cím, elismerem, pedig nem annak szántam. Olyan halmazokat szeretnék megemlíteni itt, melyek gyűjtőpontjai sok apróságnak, amikkel tapasztalatom szerint nem szembesülnek a konzervatív keresztények, noha áthatja a hitéletüket. Ezt a teljesség igénye nélkül állítottam össze, és illene írnom egyet a liberális keresztényekről is. Fontos kiemelnem, hogy ezek a témák a konzervatív kereszténységen belül egy szűkebb csoportot érintenek jobban, akik magukat evangéliumi kereszténynek mondják, de befolyásolják a teljes konzervatív szcénát. Igyekszem mielőbb kiegyenlíteni a mérleget, addig is, íme az a négy téma, ami a saját meglátásom szerint összezavarja az embereket, és amit jó lenne letisztázni. 1. Tudományos hit Amikor Pál apostol azt mondja, hogy a természetet szemlélve az ember önerejéből is képes következtetni egy felsőbb teremtő lényre, valószínűleg nem a világ természettudományos vizsgálatára go (KÚTKERESŐ)

A nácizmushoz hasonlította Ferenc pápa az abortuszt

A katolikus egyházfő megerősítette, hogy Isten szándéka szerint a család egy férfi és egy nő közösségén alapul. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Tevék vagyunk (prédikáció, Ajka-Nemeshany-Pusztamiske, Szentháromság ünnepe utáni 3. vasárnap, 2018.06.17.)

textus: 1Pét 5,6-11„6 Alázzátok meg tehát magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. 7 Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok. 8 Legyetek józanok, vigyázzatok, mert ellenségetek, az ördög mint ordító oroszlán jár szerte, keresve, kit nyeljen el: 9 álljatok neki ellen a hitben szilárdan, tudva, hogy ugyanazok a szenvedések telnek be testvéreiteken e világban. 10 A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni. 11 Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen.” Gyermekkorom egyik kedvenc meséje volt az Aladdin. Remélem, hogy ez a mesecím, most nem csak nekem, vagy a nálam idősebbeknek, hanem a gyerekeknek is mond valamit. Nagyon szerettem ezt a mesét, még moziban láttam először, de aztán számtalanszor nézt (Gyülekezetépülő)

A "papi hivatások válságáról" ír a Vatikán a papnövendékek számának csökkenése miatt

A Vatikán "a papi hivatások válságáról" ír annak kapcsán, hogy a legfrissebb statisztikai adatok alapján immár évek óta folyamatosan csökken a papnövendékek száma a világban. E kimutatások szerint 2012 és 2016 között a papképzésben résztvevő szeminaristák száma közel 4000-rel csökkent, 116160-ra. A legnagyobb csökkenés az amerikai kontinensen és Európában következett be. Afrikában a papnövendékek száma folyamatosan nőtt, a legjobb mutatókat ebben Uganda, Kamerun, Tanzánia, és Madagaszkár érte el. Különleges kivétel a sorban Madagaszkár, ahol a felmérés négy éve alatt kiugró mérékben, 66 százalékkal nőtt a papi szeminaristák száma. A Vatikán közleménye szerint a papnövendékek száma a világban "2012-ben érte el a maximumát, amit egy lassú csökkenés követett". Ez a trend számos régióban megfigyelhető volt, Észak-Amerikát és Mexikót is beleértve. A statisztikai adatok a Vatikán hivatalos kimutatásaiból (Katolikus Válasz)

Isteni GDPR (adatvédelem)

A kép forrása itt találhatóIgehirdetés Jn 8,1-11 alapjánGDPR, vagyis az Európai Unió adatvédelmi rendelete. Az, ami a cégek, egyesületek, alapítványok és minden más szervezet életét megbolygatja mostanában. Köztük a gyülekezetekét is. Sőt! Minden emberét, mivel ezernyi helyen kell nyilatkoznunk arról, hogy kezelhetik-e az adatainkat. Az emailt használók postafiókját például naponta töltik fel ilyen tájékoztatásokkal. A cél az, hogy védjék az adatainkat. Ezt a Zuckerberg-féle facebook-botrány tökéletesen bemutatta az elmúlt hónapokban. Mindenki tudja, hogy komolyan foglalkozni kell az adatvédelemmel, csak szinte mindenki szkeptikus a megvalósítást illetően, hogy tényleg beválik-e majd a rendszer…Mi azonban nem ezt fogjuk elemezni, hanem összegyúrjuk majd az igével, Jézus és a házasságtörő asszony történetével. A központi gondolat ez lesz: isteni GDPR (adatvédelem). Jézus egy zsidó ünnepre érkezett Jeruzsálembe (Egy evangélikus lelkész blogja)

Minden csak értelmezés kérdése...?

Mi köze a posztmodern dekonstrukciónak a kereszténységhez? Semmi - jöhetne az azonnali felelet, amiben volna is igazság. A posztmodernt a legtöbb keresztény egy zavaros és mindent relativizáló szemléletmódnak tartja, ami szöges ellentétben áll a hitével. Tényleg ilyen kibékíthetetlen az ellentét? Nem feltétlenül, és erre meglepő módon éppen az előző bejegyzésben emlegetett Szenthagyomány lehet egy jó példa.Aki öt percnél többet foglalkozott a posztmodernnel, valószínűleg az is belebotlott már a francia filozófus Jacques Derrida nevébe. Ha Derrida filozófiáját egyetlen, egyébként általa hangoztatott (és sokszor félre is értett) mondatban kellene összegezni, az ez volna: "there is nothing outside the text", vagyis "nincs semmi a szövegen kívül". Derrida alapvetően a szövegek megértésével foglalkozott, és úgy találta, hogy maga a nyelv akadályozó tényező az értelmezés számára, ami egyfajta lencseként a szöveg és az (Megint Megmondom)

A Csend forradalma – Lélekemelő #12

Mit jelent imádkozni? Hogyan szóljunk Istenhez? Találkozás, barátság is szóba kerül Varga László aktuális lélekemelő gondolatmorzsáiban. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Most még nem … de később majd

„Jézus így válaszolt neki: Amit én teszek, most még nem érted, de később majd megérted.” János 13, 7. Végre elérkezett ez a pillanat is, ami gócként már közel három éve itt van a torkomban és most kiírhatom magamból. Igaz keveset publikálok, de titkon játszom a szavakkal és keresem az értelmüket. Kíváncsi vagyok, egy-egy szónak mi […] The post Most még nem … de később majd appeared first on TeSó blog. (TeSó blog)

Az "ideológiailag semleges állam": blöff

A hetedik alaptörvény-módosításhoz benyújtott bizottsági módosító javaslat az állam minden szervének kötelességévé tenné az alkotmányos önazonosság mellett a keresztény kultúra védelmét is. „Keresztény kultúra nélkül nincs Európa és Magyarország” - ezzel indokolják a javaslatot, hozzátéve, hogy Európában jelenleg olyan folyamatok zajlanak, amelyek eredményeképpen Európa hagyományos kulturális arculata átalakulhat. Bekerülhet az alaptörvénybe a keresztény kultúra védelme - Mandiner/MTI A törvénymódosítás szembemegy a modern demokráciák alapértékével, az egyház és az állam szétválasztásának elvével, az ideológiailag semleges állam követelményével. Magyar Liberális Párt: Vallásmentes Alaptörvényt! - Mandiner/MTI-OS A ma liberalizmusnak nevezett ideológia legnagyobb trükkje, hogy kitalálta az „ideológiailag semleges állam” ideáját. Pusztán logikailag, az a problematikus ezzel a (reposzt.hu)

Jézus nem állt mindig mindenkinek a rendelkezésére

A rendszerváltás idején még friss hívőként jelentkeztem, hogy én is szívesen tartok kapcsolatot a Billy Graham evangélizáción megtért emberekkel. Egy tízéves fiú címét kaptam meg, aki előre ment az evangélizáción és jelezte, hogy befogadta Jézust a szívébe. Első látogatásomkor kiderült, hogy a srácot sokkal jobban érdekli minden más, az édesanyja viszont igencsak érdekelt abban, hogy […] (Szabados Ádám blogja)

Ötszáz brit pap közös nyilatkozatban állt ki a Humanae Vitae tanítása mellett

Közös nyilatkozatot adott ki mintegy ötszáz brit pap, amiben kiállnak Boldog VI. Pál pápa Humanae Vitae enciklikájába foglalt tanítása mellett. A papok azután döntöttek a nyilatkozat kiadásáról, hogy a Humanae Vitae megjelenésének 50. évfordulójához közeledve ismét felerősödni látszottak az enciklika tanítását bíráló és megváltoztatni kívánó hangok az Egyházban. VI. Pál pápa 1968. július 25-én kiadott Humanae Vitae enciklikája megerősítette az Egyház hagyományos tanítását a családról és az emberi szexualitásról, és ismételten kimondta a fogamzásgátlás erkölcsileg rossz voltát. Egyes egyháziak szerint az elmúlt 50 év társadalmi változásai, valamint Ferenc pápa progresszív tanítása (különösen is az Amoris Laetitia apostoli buzdításában leírtak) a Humanae Vitae felülvizsgálatát tennék szükségessé. Ugyanakkor a brit papi nyilatkozat kezdeményezői szerint az aláírók nagy száma jelentős elmozdul (Katolikus Válasz)

Ha lenne apukám…

…de nincs. Több mint 10 éve halt meg, amikor 18 éves voltam. Elég gyakran eszembe jut még ennyi idő után is: karácsonykor, a születésnapján, amikor a nyaralónkba megyünk… Apák napja alkalmából álljon itt erről néhány gondolat. Mikor gondolok rá? Sokszor. Nem úgy, mint egy szerelmes a párjára, nem forognak állandóan körülötte a gondolataim. De millió olyan szituáció vagy filozofálgatás van, amiben szerepel. Mit szólna a páromhoz?… Ki fog oltárhoz kísérni?… Hány tányért rakok a vasárnapi ebédnél az asztalra?… Büszke lenne-e rám?… Milyen érzések lehetnek az anyukámban, a testvéremben a hiánya miatt?… (Mert hát ezekről sokszor tabu beszélni, vagy ha nem is tabu, de olyan nehéz, hogy inkább nem tesszük.) Milyen autót választana? Segítene-e megszerelni a zárat a pince ajtón, ami vagy két éve vár valakire?… Mennénk-e együtt misére?… Üldögélne-e még a konyhá (777blog.hu)

Szentháromság u. 3.

Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet. (Lk 19,10) Még távol volt a visszatérő tékozló fiú, amikor apja meglátta őt, megszánta, elébe futott, nyakába borult, és megcsókolta őt. Mi hagyjuk-e, hogy utolérjen bennünket az Isten? Vagy még előle futunk és nem hozzá, hazafelé? Füle Lajos: Futás Fut a gyermek a labda utánleszegett fejjel, tűzpirosan,se lát, se hall, csak egyre rohan.Guruló labda lett a világ,szüntelen űzi, hajtja a vágy,száz utcán, téren,ezer veszélyen,millió anyai kétségen át,gyönyörűszépens balga-butánfut a gyermek a labda után… Fut az ember az élet után…Leszegett fejjel gyötri magátkincseit egyszer csakhogy elérje,kergeti álma, hajtja a vére.Kenyér gurul a lába előtt,vagyon gurul a vágya előtt,hírnév, dicsőség álma előtt.Rohan utánuk éveken át,a fogyó úton, életen át,száz utcán, téren,ezer veszélyen,millió isteni bánaton át, gyönyör (Bátorító blognapló)

SZENTHÁROMSÁG U. 3.

AZ ÜNNEP EVANGÉLIUMI KÖLTEMÉNYE Versmisszió ISTEN KERESETT! Mikor rejtve megfogantam, parányi kis csíra voltam. De már ott, az anyaméhben, sejt-halomból halkan, szépen, Isten keze, formált engem, Ő egy fiút, látott bennem. Szüleimre bízott végül, ruhátlanul, semmi nélkül láttam meg a napvilágot, anyám által: legyen áldott. Ő táplált és babusgatott, heteken át, pólyálgatott. Szólni, járni, ő tanított, veszélyeket elhárított. Ám az élet, farkasverem, részem harc volt, nem kényelem. Tíz, tizenegy éves voltam, már nyáj mögött gyalogoltam. Szülőháztól messze, távol, fekvőhelyem volt a jászol. Következtek ifjú évek, embert próbáló kemények. Volt betegség és baleset, Isten már akkor keresett, mert drága célja volt velem, szebb életet kínált nekem. Azt, örömmel elfogadtam, rongy-életem néki adtam, Fia által szeret engem, munkálk (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2018.06.17.] "Nyomorúságukban keresnek majd engem!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR http://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Vasárnap [2018.06.17.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": Zsolt 130,4 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Ez 11,16 De nálad van a bocsánat, ezért félnek téged. Ezért mondd: Így szól az én Uram, az ÚR: Elvetettem őket messzire a pogányok közé, szétszórtam őket az országokba, de én vagyok a szentélyük egy kis időre azokban az országokban, amelyekbe jutottak. Hiszen te nálad van a bocsánat, hogy féljenek téged! Ezokáért mondjad: így szól az Úr Isten: Mivelhogy távol vetettem őket a pogányok közé (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2018.06.17.] "Együnk, és vigadjunk, mert ez az én fiam meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Vasárnap [2018.06.17.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: Lk 19,10 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Lk 15,32 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet.” Vigadnod és örülnöd kellene, hogy ez a te testvéred meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott.” Mert azé (Örömüzenet)

2018.06.17. "Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!"

Az igehirdetés alapigéje: Jn 8,1-11 Vedd és olvasd: http://abibliamindenkie.hu/uj/JHN/8/#1 (Örömüzenet)

SZENTHÁROMSÁG U. 3.

AZ ÜNNEP ISTENTISZTELETI LEKCIÓI ÉS /VAGY TEXTUSAI Isten bűnösöket hív! Tisztelt Látogató! Kérem, hogy az alább kijelölt négy igeszakaszt a PROTESTÁNS ÚJ FORDÍTÁSÚ REVIDEÁLT BIBLIA http://abibliamindenkie.hu/uj/ (=RÚF) szövegéből olvassa el. A kiválasztott linkre kattintva, a gép az adott szakasz kezdő versére ugrik. Olvasás után térjen vissza ide, a következő igeszakasz elolvasásához!Köszönöm: Andreas Lk 15,1-10 http://abibliamindenkie.hu/uj/LUK/15/#1 1Pt 5,6-11 http://abibliamindenkie.hu/uj/1PE/5/#6 Ez 18,1-4,21-24,30-32 http://abibliamindenkie.hu/uj/EZK/18/#1 Zsolt 143,1-2,6-10 http://abibliamindenkie.hu/uj/PSA/143/#1 Forrás: Evangélikus Útmutató és Evangélikus istentisztelet Liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelErős vár a mi Istenünk! (Örömüzenet)

SZENTHÁROMSÁG U. 3.

AZ ÜNNEP VEZÉRIGÉJE ÉS GYÜLEKEZETI ÉNEKEI Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megtartsa az elveszettet. (Lk 19,10) http://abibliamindenkie.hu/uj/LUK/19/#10 http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek382.htm http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek422.htm Forrás: Evangélikus Útmutató és Gyülekezeti liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelHálás köszönet érte a Látogatók nevében is! (Útmutató)

- Vasárnap [2018.06.17.] "Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Vasárnap [2018.06.17.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Hag 2,5 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Róm 5,5 lelkem köztetek marad! Ne féljetek! a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által. az én lelkem köztetek marad. Ne féljetek! A reménység pedig nem szégyenít meg; mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szent Lélek által, ki adatott nékünk. Lelkem közöttetek lakik! Ne féljetek! A remény pedig nem csal meg, (Útmutató)

Barsi Balázs: A csend szemináriuma 1. (VIDEÓ)

Barsi Balázs atya új homiliasorozatának első részét örömmel tesszük közzé. A videók felvételéért és szerkesztéséért Andrónyi Kolost illeti köszönet. Balázs atyának a Katolikus Válaszon megjelent írásait, valamint a sorozat előző részeit az olvasók itt tekinthetik meg. (Katolikus Válasz)

06.15 Szerelmesem

Máté 12,14-21 tovább (Velünk az Isten!)

06.16 Nagyobb, mint Jónás

Máté 12,38-41 tovább (Velünk az Isten!)

Amit a protestánsoktól tanultam

Sok minden szétválaszt, de még több ami összeköt. Egymástól tanulni mindig ér, és én sokat tanultam protestáns barátaimtól. Jól ismerjük a katolikus-protestáns különbségeket, sokan sokszor eszmecserékbe is bonyolódunk, néha talán azt remélve, hogy az ötszáz éves vitákat egy sör mellett megoldhatjuk. Én is sok vitát hallgattam végig, vagy voltam a részese. Egyrészt nagyon fontosnak gondolom az olyan lehetőségeket, ahol az egymásról kialakult torzult elképzeléseket simíthatjuk ki, viszont vannak kérdések, amiket akárhogy feszegetünk máshogy fogunk látni. De nem is kell ezt ennyire katolikus-protestáns szembeállításként nézni, mert legyünk őszinték, ez a két fél önmagában sem ért egyet mindenben, felekezeteken belül is vannak eltérések, vagy hangsúlyosabb pontok (például karizmatikus vagy sem). Az elmúlt évek során elég sok keresztény helyen megfordultam, köztük jó pár protestáns eseményen. Számos barátom is (777blog.hu)

Merengő 2.

Már van egy ilyen süti a blogon, azt is Noémi (18 éves) készítette. Ez annyiba tér el, hogy kicsit több, kb 1 kávéskanál sütőport tett bele, hogy omlósabb legyen. Úgy is lett. Recept ott, vagyis itt. Az is ott olvasható, hogy miért merengő. (A parókia konyhájából)

Hangolódó #98 | Futball-vb 2018

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunk a jelenleg is zajló focivébé kapcsán készült. (KötőSzó)

Sayfo Omar: A Bill Warner-jelenségről

A Politikai Iszlám Tanulmányok Központja nevű szervezet képviselőjével készített interjúnkra az Utrechti Egyetem Közel-Kelet kutatója válaszolt. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Böjte Csaba: Szív leszel, vagy rákos daganat?

Gyermekvállalásról, az élet mellett döntésről, társadalmi szerepvállalásról nyilatkozott a SZEMléleknek az „ezergyermekes” ferences. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Keresztények a világ körül – Oroszország

Mit jelent a kereszténység nálunk, és mit jelent nyugatabbra, vagy esetleg tőlünk keletre? Hogyan éli meg a hitét egy orosz, egy magyar és egy örmény? Mi az ami elválaszt, - ha egyáltalán van ilyen - és mi az, ami összeköt? Nemrég egy félévet Oroszországban tölthettem. Minden szellemi energiámat igénybe véve igyekeztem megérteni az “orosz hozzáállást”, amiben megnyilvánul az a szellemiség, ami a filmekben visszaadhatatlan, tehát első kézből akartam megismerni a pravoszláv lelkiséget. Itt ki kell hangsúlyozni, hogy nem mélyedtem el komoly teológiai kutatásokban, hanem elsősorban az “aha-élményt” kerestem, a száraz fejtegetések helyett. Remélhetőleg ez nem von le semmit az értékéből, ha viszont mégis, azért engem terhel a felelősség. “Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” Írta egyszer Saint-Exupéry, amit megszámlálhatatlanul sokszor idéztek (777blog.hu)

Jelen lenni, együtt lenni, apának lenni

Milyen jó annak a gyereknek, aki apja mellett nőhet fel. Akivel megosztják időben a felelősséget. Akit nem féltenek, hanem a szó szoros értelmében útnak indítják! Apák és fiúk, fiúk és apák: szükségünk van egymásra! Ezt a kapcsolatot nem helyettesítheti semmi! Apákról és fiúkról - Korzenszky Richárd OSB - mandiner.hu Kedves fiatal, kedves idősebb testvérem, szeretettel bíztatlak, nézzétek a meccseket, a verejtékben fürdő férfiakat, ahogy taknyukon, nyálukon csúszva összehoznak egy-egy beadást, vagy a mindent jelentő gólt! Nézzétek a meccset és döbbenjetek rá, hogy egy hazug világban éltek, mert igazából minden ami valóban érték, azért nektek is meg kell küzdenetek! Tetszik vagy nem, az élet senkinek, még nektek sem ad semmit ingyen abból ami valóban számít! Nézzétek a meccset és döbbenjetek rá, hogy egy hazug világban éltek -Böjte Csaba testvér - 777.blog.hu Tegnap meglepetés ért, fiam ovis kirándulás (reposzt.hu)

Túrmezei Erzsébet: Pótvizsga a szeretetből

A Mester nagy iskolájában,Ma szeretetből pótvizsgáztam.Tanítóm előtt remegve álltam...Az első vizsgán én megbuktam.A tételt bár kívülről tudtam,De a gyakorlatban előre alig jutottam.Szeretem én, ki engem szeret,Minden jó embert, akit csak lehet,De az ellenségem?Aki megrágalmaz, kinevet,Ad mindenféle csúfnevet,Gyaláz és megaláz engemet?Ilyet nem tudok szeretni! Nem!És ezt húztam ki a tételen,,,Hogy az ellenségemet is szeressem!"Szereted-e? - Kérdezte tanárom,Az én Mesterem és Megváltóm.Nem tudom, hiába próbálom!Szelíden monda, de erélyesen: - Pótvizsgára mész, és ha mégsemTanulod, megbuksz egészen.A szeretet nehéz tétel,A legtöbben ebben buknak el,Mert, aki bánt is, szeretnünk kell!De Mesterem tovább tanított,Különórára magához hívott,Szeretetével sokat kivívott!Mutatta kezén, lábán a sebet,Hogy mennyit terem a szeretet,Eltűri a kereszt-szegeket.Eltűri a gúnyt, a gyalázatot,Töviskoszorút, s nehéz bánatot.A dárdas (Lelkészfeleségként)

- Szombat [2018.06.16.] "Hallgassatok az én szavamra, akkor én Istenetek leszek, ti pedig az én népem lesztek!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR http://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Szombat [2018.06.16.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": Zsolt 119,161 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Ez 11,20 Fejedelmek üldöznek ok nélkül, de szívemet csak igéd rettentheti meg. hogy rendelkezéseim szerint éljenek, törvényeimet megtartsák és teljesítsék. Az én népem lesznek, én pedig Istenük leszek. A fejedelmek ok nélkül üldöztek engem; de a te igédtől félt az én szívem. Hogy az én végzéseimben járjanak és rendeléseimet megőrizzék és cselekedjék azokat, és legyenek nékem népem és én (Bátorító blognapló)

- Szombat [2018.06.16.] "Amikor elcsüggedt a lelkem, az ÚRra gondoltam, és imádságom eljutott hozzád, szent templomodba!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Szombat [2018.06.16.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: Mt 11,28 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Jón 2,7 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Lesüllyedtem a hegyek alapjáig, örökre bezárult mögöttem a föld, de te kiemelted életemet a sírból, ó (Örömüzenet)

- Szombat [2018.06.16.] "Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Szombat [2018.06.16.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Ézs 38,17 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: 2Thessz 2,16-17 Bizony, javamra vált a nagy keserűség. Hiszen megmentettél az enyészet vermétől, és hátad mögé vetetted minden vétkemet. Maga pedig a mi Urunk Jézus Krisztus és Isten, a mi Atyánk, aki szeretett minket, és kegyelméből örök vigasztalással és jó reménységgel ajándékozott meg, vigasztalja meg a ti szíveteket, és erősítsen meg titeket minden jó cselekedetben és beszédben. Ímé, áldásul volt nékem a (Útmutató)

Kelt meggyes pite xilittel

Érik a meggy végre. A lányokkal szedtünk egy jó adaggal. Sajnos kevesebb, mint tavaly, de ennek is örülünk. A pite a férjem miatt készült most xilittel, de ebből sem ehet sokat. Csak az élesztőhöz tettem egy csipet cukrot, és egy kevés lisztet is a tejhez, hogy biztosan felfusson. Úgy is történt. Nem lett olyan édes, mintha cukorral készült volna, de egy kis porcukros szórás megoldotta a problémát az egészségeseknél.Recept itt. (A parókia konyhájából)

“Felelősségem, hogy kiálljak a magzatok mellett” – szerkesztőnk a Délelőtt vendége volt

Szerkesztőnk, Bartos Lídia Lelle , a Nekem is van egy álmom… című blog szerzője a Bónum TV vendége volt. A műsor során szó esett hitről, tisztaságról, és az emberi jogok védelméről is. Miért védi egy 22 éves nő a magzatokat? Honnan a motiváció, hogy szembemenjen a mai trendekkel, ahol mindenkinek van joga az élethez, csak a legkisebbeknek nincs? Van több értelme is a házasság előtti tisztaságnak, mint puszta statisztika és némi garancia a tartósabb házasságra? Ezekről kérdezte a 777 szerkesztőjét, Bartos Lídia Lellét Jákfalvy Kata a Délelőtt című műsor házigazdája. “Felelősségem, hogy kiálljak a magzatok mellett, hiszen nekik is vannak jogaik, csak nincsen hangjuk, amivel ezt hangoztatnák.” - mondta szerkesztőnk. Bartos Lídia szeretné, ha az emberek rádöbbennének, hogy “Az élet nem egy termék, hanem egy valódi érték.” A teljes beszélgetés itt megtekinthető: The post “Felelősségem (777blog.hu)

A vonatok még mindig jönnek.

Halálra gázolt egy Budapest felől Vác irányába menetrend szerint közlekedő személyvonat egy 17 esztendős lányt a Felsőgödi vasúti átjáróban ma 17 óra körüli időben. ... Lapunk úgy tudja, hogy a lány az átjáróban a piros jelzés ellenére indult el. A vonat dudált, illetve többen kiabáltak is neki, ám - szemtanúk elmondása szerint - a lány ezekre nem figyelt fel. Többen arról számoltak be, hogy a lány fülében fülhallgató volt és a telefonját nézte, amikor megtörtént a szörnyű tragédia. Szörnyű tragédia Felsőgödön - egy 17 éves lányt gázolt halálra a vonat vaconline Ne haragudj, hogy nem segítettük az életedet! Nem vigyáztunk Rád. Nem tudtuk megmutatni a szabad és tilos közötti különbséget. Kezedbe adtuk mobilt, de nem volt használati utasítás. Füledbe dugtuk a fülhallgatót és százszámra küldtük az érzelmes, vad, dacos nótákat, amivel azonosulva új életérzéseket élhettél át. Nem tudtuk elmon (reposzt.hu)

biztonságos

(Életem első slam poetry műve, de legalább van hova fejlődni. A vers kontextusa egy reggeli áhítat, ami egy diák által küldött olyan naplemente fotókra épült, amik valójában játék screenshotok. A helyzetet tovább rontottam, azzal, hogy a vers szavalásakor jelmezt viseltem, a luther-kabáthoz feltettem egy napszemüveget és egy baseball sapkát, plusz mutogattam is a ritmushoz illően (dőlt betűs rész). Aztán behivatott az iskolavezetés...)BiztonságosUgye egyetértünk, hogy ne kockáztassunk feleslegesen?Ugye milyen ijesztő ez a világ?Minden sarkon valami veszély les ránk, ugye?Én nem rizikózok, a biztonságot választottam.Engem nem kapnak el! Én megoldottam!Öltözködjünk rétegesen? Na persze!Én nem csekkolom a köpönyeget, az időképet,na meg azt a rejtélyes norvég vedör fórkásztot.Nehogy már sáros legyek, meg elázzak.Pláne nem fogok izzadni a dög hőségben!Remek nekem itthon, a négy fal közt.Nem esik fejemre tégla.Nem csapnak el (Labirintus Napló)

Az ír katolikus kórházak is kötelesek lesznek abortuszt végrehajtani

A katolikus kórházak sem mondhatnak nemet az abortuszra, ha életbe lép Írországban az új szabályozás. [...] Bővebben! (Szemlélek)

“Dicsőség az Úrnak” – Istennek adott hálát a vb nyitómeccsének hőse

Két csodálatos góljával főszerepet játszott az Oroszország - Szaúd-Arábia mérkőzésen Denis Cheryshev: a találkozót követően Instagramon adott hálát Istennek a 27 éves játékos. “Dicsőség az Úrnak!” címmel posztolt Instagram-fiókján egy fotót Denis Cherysev: az oroszok kiváló labdarúgója gólöröme közben Istennek adott hálát, ezt a pillanatot osztotta meg a nagyvilággal. Bejegyzését 103 ezren kedvelték, aligha volt ilyen népszerű fényképe a spanyol Villarealban játszó középpályásnak. Вся Слава только тебе Господи Denis Cheryshev (@cheryshev90) által megosztott bejegyzés, Jún 14., 2018, időpont: 11:56 (PDT időzóna szerint) Cherysev csodálatos gólokat lőtt a Szaúd-Arábia elleni nyitómérkőzésen, az első találata előtt két védőt fektetett el, míg a második (777blog.hu)

Eladnád a lelked az ördög ügyvédének? - kritika A hely című filmről

Hajlandó volna alkut kötni az ördög ügyvédjével? Eladná a lelkét egy áhított célért? Határhelyzetekben úgy tűnik, a válasz nem egyértelmű. Paolo Genovese olasz filmrendező 2016-os nagy sikerű, formabontó, Teljesen idegenek című filmjével vált ismertté. A rendező újabb, pszichológiai-filozófiai kérdéseket feszegető alkotása A hely címmel került a mozikba. Kritika. (KötőSzó)

Bogárdi Szabó István: Akkor inkább ne épüljön fel a templom

Bogárdi Szabó István református püspök és Balog Zoltán leköszönöő miniszter az Újra nevén nevezzük című kiadvány apropóján ült egy asztalhoz. [...] Bővebben! (Szemlélek)

“Nézzétek a meccset és döbbenjetek rá, hogy egy hazug világban éltek” – Böjte Csaba testvér

Facebook-oldalán osztott meg igazán motiváló gondolatokat a focivilágbajnokság kapcsán Böjte Csaba testvér! A ferences szerzetes szerint a világ legnézettebb sporteseménye rengeteg mindenre megtaníthat bennünket. Világbajnokság! Elkezdődött a bajnokság, hajrá fiúk! A sport igazából arról szól amiről az élet is szól, küzdelemről, harcról, erőfeszítésről, diadalmas győzelemről és véres kudarcokról! Kell a kemény sport, kell, hogy a saját szemünkkel lássuk, hogy egyetlen gólt sem adnak ingyen, minden egyes vacak pontért meg kell küzdeni! A létért való küzdelem a mi vidékünkön is, nagyon háttérbe szorult! Sokan úgy érzik, hogy nekik minden, de minden alanyi jogon jár! Lám - lám kijár az egészségellátás, az ingyenes oktatás, de mehetsz ingyen a könyvtárba, a városnapokon szervezett jobbnál jobb koncertekre, előadásokra, bármire…. Csak szólnod kell a szüleidnek, a tanároknak, pályázzál és mindent elérsz, (777blog.hu)

- Péntek [2018.06.15.] Isten igazságos ítélete népén

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR http://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Péntek [2018.06.15.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": Zsolt 119,120 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Ez 12,11 Megborzadt a testem, mert rettegek tőled, félek ítéleteidtől. Mondd: Én intő jel vagyok számotokra! Ahogyan én tettem, úgy kell majd nekik is tenniük: mint rabok mennek a fogságba. Borzad testem a tőled való félelem miatt, és félek a te ítéleteidtől. Mondjad: Én csodajeletek vagyok; a mint én cselekedtem, úgy történik velök: fogságba, rabságra mennek. Testem remeg előtted a félel (Bátorító blognapló)

- Péntek [2018.06.15.] "Felüdítem a fáradt lelket, és megelégítek minden elcsüggedt lelket."

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Péntek [2018.06.15.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: Mt 11,28 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Jn 6,40 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Mert az én Atyámnak az az akarata, hogy annak, aki látja a Fiút, és hisz benne, örök élete legyen; én ped (Örömüzenet)

- Péntek [2018.06.15.] "Őt rendelte Isten engesztelő áldozatul az ő vére által azoknak, akik hisznek. Ebben mutatta meg igazságát!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Péntek [2018.06.15.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA * S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Ézs 53,5a S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: 1Jn 4,10 Pedig a mi vétkeink miatt kapott sebeket, bűneink miatt törték össze. Ez a szeretet, és nem az, hogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, Nem abban van a szeretet, hogy mi szerettük az Istent, hanem hogy ő szeretett minket, és elküldte az ő Fiát engesztelő áldozat (Útmutató)

06.13 Vőlegény

Máté 9,14-15 tovább (Velünk az Isten!)

06.14 Menny és Föld Ura

Máté 11,20-27 tovább (Velünk az Isten!)

Téged is megölhet a telefonod!

Az egyre szaporodó halálesetek igazolják, hogy a veszély minden "okoseszköz" tulajdonosát fenyegeti. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Papi válogatott – Országgyűlés: 6-0

A kupát is elhódították a katolikus lelkipásztorok. [...] Bővebben! (Szemlélek)

5 keresztény labdarúgó, akire érdemes lesz figyelni a világbajnokságon!

Ollie Banes összegyűjtött 5 keresztény focisát, akik központi szerepet fognak kapni a most kezdődő világbajnokságon! Willian (Brazília) A Chelsea egyik legnagyobb sztárja igazság szerint kiábrándító hazai szezont maga mögött hagyva készül arra, hogy világbajnokságot nyerjen Brazíliával. Willian remek teljesítményt nyújtott, egyike volt a Kékek kiemelkedő játékosainak az idei szezonban. A támadó középpályás amellett, hogy kiemelkedő ritmusérzékkel van megáldva, döbbenetes tehetséggel rendelkezik. Húzóembere lehet a brazil válogatottnak, amely nagy esélyese az idei világbajnokságnak. Mindemellett a 29 éves klasszis istenfélő keresztény, és nyíltan beszél arról, hogy hite hogyan segítette át élete nehéz helyzetein. Egyik nyilatkozatában beszámolt arról, hogyan volt képes istenkapcsolatára támaszkodva feldolgozni édesanyja tragikus halálát. „Karrierem eddigi legkeményebb időszaka volt. Mindenki tudja, mi törté (777blog.hu)

Takarékos tojásleves

Már van egy tojásleves a blogon. Érdemes megnézni, bár nincs sok különbség. A takarékos egy jó hívó szó, de 40-50 ft-os tojásárak mellett nem is tudom, hogy van-e egyáltalán értelme így megnevezni. Végül is kevesebb tojást használtam.Hozzávalók:1 mokkáskanál egész köménymag1 evőkanál olaj1 kis evőkanál lisztpiros paprika1,5 l vízsó kis hagyma1-2 tojásElkészítés:Az olajos megpirítjuk aköménymagot, rászórjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a piros paprikát, és felengedjük vízzel.Sózzuk. Az apróra vágott hagymával addig főzzük, amíg megpuhul. Leszűrjük vagy nem, és beleöntjük a felvert tojást. Máris kész. Ebben két tojás volt.Na, melyik volt előbb? A tyúk vagy a tojás? A tyúk. Hogy miért? Itt olvashatunk erről.a Bibliás elmélkedésnél. (A parókia konyhájából)

A keresztény kultúra védelme is belekerülhet az alaptörvénybe

Magyarország keresztény kultúrájának védelme is bekerülne alaptörvénybe a törvényalkotási bizottság által június 14-én megszavazott módosító indítvány szerint. A hetedik alaptörvény-módosításhoz benyújtott bizottsági módosító javaslat az állam minden szervének kötelességévé tenné az alkotmányos önazonosság mellett a keresztény kultúra védelmét is - tudósít az MTI. “Keresztény kultúra nélkül nincs Európa és Magyarország” - hangzik az indoklásban, hozzátéve, hogy Európában jelenleg olyan folyamatok zajlanak, amelyek eredményeképpen Európa hagyományos kulturális arculata átalakulhat. Az indítvány továbbá az emberhez méltó lakhatás és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosításával összefüggésben alaptörvénybe foglalná az otthon jogi védelmét is. Ez a szabályozás kiegészülne az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmával, valamint azzal, hogy az emberhez mélt (777blog.hu)

Házasságra készültek, ma papként és apácaként élnek

Isten útjai kifürkészhetetlenek. Na, de ennyire?! [...] Bővebben! (Szemlélek)

A bűvös szülőcsatorna

A magzat nem emberi lény? Vidám egyperces arról, hogyan válik azzá: Kattints a képre! A magyar felirat a kép alján a CC gombbal előhívható (Christianae)

Lehet, hogy bokszolónak hív Isten?

Mindenkinek van egy hivatása. A közösség segíthet abban, hogy megtaláld. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Mit tenne Jézus?

Mi lenne, ha a keresztények tényleg azt tennék, amit Jézus? Mindenki hallotta már a “Mit Tenne Jézus?” jelmondatot, igaz? (777blog.hu)

Biblia Politika Misztika 31. rész - Bartha István: Homo Blogger

Legfrissebb műsorunkban Bartha István evangélikus lelkésszel, filozófussal és íróval beszélgettünk: Jézusról, „aki meghalt és neki prófétája Nitzsche”, az egyház és a hatalom ill. a politika viszonyáról, a szeretet valódi lényegéről. És persze István remek könyveit is bemutattuk a kedves nézőknek: Pogány katekizmus, Puha kataklizma és a legújabb 18-as karikás Homo blogger. Jó humorú, friss és elgondolkodtató írások! (Tüköráltal – Perintfalvi Rita blogja)

Otthon, édes otthon

Ha sorrendet kéne felállítani, kit szeretek a legjobban, azt mondanám: először magamat, aztán anyut, aztán a haverokat. „Adósodjunk el kétszáz évre egy kétszobás panelért?” - magyar mamahotelesekkel beszélgettünk - szeretlekmagyarorszag.hu (reposzt.hu)

„Még csak válaszra sem méltatott” – biztos?

Kétszeresen is nehéz ügy az emailezés. Nehéz, mert túl sokat kapunk belőle, és nehéz, mert nem mindig jön reakció az elküldött levelünkre. „Még csak válaszra sem méltatott” - hallom időnként a keserű mondatot, legtöbbször valamilyen vezető pozícióban lévő személyről. Én is átéltem már, hogy nem sikerült elérnem egy embert, akinek számítottam a véleményére, vagy nem […] (Szabados Ádám blogja)

- Csütörtök [2018.06.14.] "Ezért bizakodva mondjuk: Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!" & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR http://www.garainyh.hu *** http://andreas.blog.hu *** http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Csütörtök [2018.06.14.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL S z e n t B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!": Zsolt 118,6 S z e n t B i b l i a m e r t : az örök VAGYOK "Én vagyok!": Ez 12,15 Velem van az ÚR, nem félek, ember mit árthat nekem? Akkor majd megtudják, hogy én vagyok az ÚR, amikor elszélesztem őket a népek között, és szétszórom őket az országokba. Velem van az Úr, nem félek; mit árthat nékem ember? És megtudják, hogy én vagyok az Úr, mikor eloszlatom őket a pogányok közé, és szétszórom őket a tartományokba. Az Úr velem van, nem félek, ember mit (Bátorító blognapló)

- Csütörtök [2018.06.14.] "Mindnyájan ettek, és jóllaktak!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR - Csütörtök [2018.06.14.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL Heti igevers: Mt 11,28 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: Mt 15,30 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Nagy sokaság ment hozzá, és bénákat, nyomorékokat, vakokat, némákat és sok más beteget vittek magu (Örömüzenet)

1. oldal a 267-ből. || Következő oldal