Bejutottak a nyíregyházi evangélikus diákok a Semmelweis Egészségverseny országos fordulójába

Bejutottak a nyíregyházi evangélikus diákok a Semmelweis Egészségverseny országos fordulójába

Share this content.

Forrás: Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium csapata bejutott a Semmelweis Egészségverseny országos fordulójába, és a versenyző diákok a továbbjutás feltételeként 2018. március 1-jén iskolai egészségnapot szerveznek.

Az egészségnap témája az elsősegélynyújtás és az újraélesztés, melyben a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének munkatársai és önkéntesei lesznek a szervező diákok segítségére.

A nap kiegészítő, kísérőrendezvénye a szervezett véradás, valamint az egészséges életmód népszerűsítése. Ennek keretében minden osztály egészséges ételtálakat kap egy rövid előadás kíséretében, valamint a versenyzők szervezik az egészségtúrát, melyen a felkészítő tanár, Barkó Lajos lesz a vezető. 

Egész nap elsősegélytotó-stand várja a diákokat, ahol a legügyesebbek értékes jutalmat kaphatnak a jó válaszokért cserébe. 

Sikeres egészségnap–forduló esetén a diákok a legjobb 36 közé juthatnak, így részt vehetnek a Semmelweis Egyetemen rendezett döntőn. 

Az evangelikus.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. Oldalunkon a megjelenést követő egy hónapban van lehetőség kommentelni, utána lezárjuk ezt a lehetőséget. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!