Ökumenikus imádságot tartottak wittenbergi és vatikáni sportolók a Szent Péter-bazilikában

Ökumenikus imádságot tartottak wittenbergi és vatikáni sportolók a Szent Péter-bazilikában

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír, Vatikáni Rádió; az Athletica Vaticana Facebook-oldala
Róma – Wittenberg – A Szent Péter-bazilika altemplomában, a Magyarok Nagyasszonya-kápolnában tartottak ökumenikus imaórát március 12-én, hétfőn a Luther Márton városából, Lutherstadt Wittenbergből érkezett protestáns, német maratonfutók és az Athletica Vaticana, a vatikáni alkalmazottakból álló atlétikai csapat tagjai.

A német csoport március 10-én érkezett Vatikánba. A római maratont a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából szervezték. A protestáns sportolók találkoztak a Svájci Gárda tagjaival, látogatást tettek a Sixtus-kápolnában, illetve a Vatikáni Múzeumban.

Az ökumenikus imaalkalom látogatásuk központi eseménye volt. A wittenbergi és a vatikáni sportolók ezzel a gesztussal pecsételték meg spirituális és sportbeli testvériségüket. Az ima szövegeinek alapját A konfliktustól a szeretetközösségig című evangélikus–katolikus dokumentum adta, amely a reformáció kezdete 500. évfordulójának közös megemlékezéseire készült.

A német csoportot a Szent Péter Műhely képviselője, Vittorio Lanzani püspök fogadta a Szent Péter-bazilikában – írta a L’Osservatore Romano vatikáni napilap. A szertartáson jelen volt Melchor Sánchez de Toca, a Kultúra Pápai Tanácsának titkárhelyettese, Andrea Palmieri, a Keresztény Egység Előmozdítása Pápai Tanácsának titkárhelyettese, valamint Kristin Jahn wittenbergi lelkésznő is.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu minden olvasója számára biztosítani szeretné a lehetőséget arra, hogy Facebook bejelentkezés után közvetlenül hozzá tudjon szólni a megjelent cikkekhez. Így a hozzászólása a Facebookon megadott felhasználói nevével és profilképével jelenik meg. Ha Ön még nem regisztrált, itt megteheti: www.facebook.com. Oldalunkon a megjelenést követő egy hónapban van lehetőség kommentelni, utána lezárjuk ezt a lehetőséget. A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!