kampány

Két választás Magyarországon – Böjtös kampány és kampányos böjt

Ezzel a Mikszáth Kálmántól kölcsönzött regénycímmel jellemezhetők az idei télutó és koratavasz hetei hazánkban, s a főcím mindkét állítása is egyszerre valóság. Két olimpia félidejében a mindenkori köztársasági elnök hirdeti meg a választási időszakot.

Egészen év végéig várják a hívásokat az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalán

Budapest – December 31-ig még öt napon keresztül hívható az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala. Az advent első vasárnapján indult szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés céljait hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

A tanévvel együtt lezárult az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor adománygyűjtése is: 38 millió forint gyűlt össze

Budapest – Az idei tanév utolsó napjával lezárult az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor elnevezésű figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampánya is. Bár a karitatív szervezet munkájában mindig fontos szerepet kap a nehéz sorsú gyermekek támogatása, az elmúlt másfél hónapban meghirdetett kampány kiemelt célja az volt, hogy ráirányítsa a figyelmet a nélkülöző, és a bántalmazott gyermekek támogatásának fontosságára.

Hétfőig rendelkezhetünk adónk egy százalékáról!

Budapest – 2017. május 22. a személyi jövedelemadó bevallásának és az egyszázalékos rendelkező nyilatkozat benyújtásának határideje. Adónk egy százalékának felajánlásával támogassunk a Magyarországi Evangélikus Egyház társadalmi szolgálatát!

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyerekeket segítő Felhőtlen gyermekkor kampánya

Budapest – Gyereknaphoz közeledve az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtést indít a nélkülöző gyermekekért. Az idén negyedik alkalommal meghirdetett Felhőtlen gyermekkor elnevezésű gyűjtéshez ezúttal is számos módon – így a 1353-as adományvonal hívásával, online adományozással, valamint a Tesco áruházakban vásárolható kuponokkal – lehet csatlakozni.

Politika és kampányolás az egyházban? – Az Amerikai Evangélikus Egyház nem kér belőle

Bár az amerikai sajtó mostanában az Affordable Care Act (másnéven Obamacare) eltörléséről és az FBI igazgató menesztésétől volt hangos, egy apró elnöki rendelet felforgatta az egyházi világot a tengerentúlon. Ebben a Donald Trump által jegyzett rendeletben az egyházaknak, kisebb vallási csoportoknak és egyházi jótékonysági szervezeteknek politikai szerepvállalásának lehetőségeit bővítették. Például egy munkaadó az Obama-elnökség alatt nem tagadhatta meg az alkalmazottaktól a cég által biztosított egészségügyi költségek egy részét, ami pl. az abortuszról vagy a fogamzásgátlásról rendelkezik, most már ezt megteheti.

Láthatóan evangélikus diákok

Budapest – A Deák Téri Evangélikus Gimnázium ifjú növendékei vallottak arról, mit jelent számukra evangélikusnak lenni, evangélikus iskolában tanulni és mik azok az értékek, amelyeket fontosnak tartanak.

Láthatóan evangélikus – A kampányfilm!

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház 2017-es 1%-os kampányának üzenete: LÁTHATÓAN EVANGÉLIKUS. Egy ehhez kapcsolódó reklámfilmben gyülekezeti tagjaink mondják el azt, miért fontos számunkra az evangélikus egyházhoz való tartozás.

Láthatóan evangélikus – Püspöki körlevél az 1%-os kampány kapcsán

A Magyarországi Evangélikus Egyház 2017-es 1%-os kampányának üzenete: LÁTHATÓAN EVANGÉLIKUS. Szeretnénk láthatóan evangélikussá tenni azt, hogy az egyházunknak felajánlott 1%-ok milyen célokat szolgálnak – áll a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa által kiadott körlevélben, amelyet az alábbiakban olvashatnak.

Közösségben – Hívás kampány az EHÉ-n

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem a lelkészi és hitoktatói életpálya népszerűsítésére kampányt indított. A nyílt napon már kézbefogható volt A Hívás a lelkészi és hittanári pályára című brosúra, amely szeretné azt bemutatni, mit jelent Isten hívását meghallani és válaszolni rá. A füzethez kapcsolódóan most egy honlap is készült, amely a www.kozossegben.hu címen a lelkészi, hitoktatói hivatásba készülőket hívja a pályára.

Oldalak

Feliratkozás RSS - kampány csatornájára