ÁRVÍZ: Veszélybe kerülhet a győri Evangélikus Szeretetház és a Péterfy Oktatási Központ egy része is

ÁRVÍZ: Veszélybe kerülhet a győri Evangélikus Szeretetház és a Péterfy Oktatási Központ egy része is

Share this content.

Győr – A győri Péterfy Sándor utcában lévő Evangélikus Szeretetház konyhája, valamint a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központnak az alagsorban lévő épületrésze is veszélybe kerülhet, ha a gáton átjönne a víz – tudta meg szerkesztőségünk Buda Annamáriától, a Magyarországi Evangélikus Osztály Országos Iroda Diakóniai Osztályának vezetőjétől. Szöveg: evangelikus.hu, fotó: Buda Annamária

A mellékelt képeken jól látszik, hogy már víz alá került a szalagkorlát a vízparton, illetve az a terület, ahol parkolni szoktak az autók. Problémát jelenthet tehát, ha a gáton átjön a víz, mert akkor a szeretetház konyhája, illetve az iskolának az az épületrésze vízbe kerülne, amely az alagsorban van. Ezek az épületrészek ugyanis alacsonyabban vannak, mint a gát.

Információink szerint 2002-ben a gát szintjében megállt a víz, ebben az évben 50 centiméterrel többet jósoltak, illetve a vízhozam várhatóan 30 százalékkal lesz magasabb, mint a 2002. évi. Ma a szeretetotthon és az iskola vezetősége megbeszélést tart a közös tennivalókról.

Hogyan segíthetünk?

Kérünk mindenkit, hogy imádságaiban hordozza ezeket az intézményeinket. Kérjük diakóniai és oktatási intézményeinket, hogy közös áhítatokon emlékezzenek meg bajba került testvéreinkről!

Emellett a kétkezi segítségre is szükség van:

Kérjük, hogy aki tud, az segítsen csütörtökön Győrben, pakolni, homokzsákot tölteni, rakodni és az ellátottakkal beszélgetni. Jelentkezni lehet dr. Szilvásyné Peregi Eszternél (06/20/824-26-42). Szállás megoldható, ha valaki vidékről jön, de hoznia kell hálózsákot, gumicsizmát!

Pénzbeli adományaikat az alábbi számlaszámra juttathatják el:

OTP Bank: 11707024-20347257-00000000 A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: árvíz

Az adomány gyűjtés célja a helyreállítás munkálatainak segítése.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!