1 millió forinttal csatlakozik a kollégiumtűz károsult diákjait segítő gyűjtéshez az Ökumenikus Segélyszervezet

1 millió forinttal csatlakozik a kollégiumtűz károsult diákjait segítő gyűjtéshez az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, reformatus.hu, fotó: Kalocsai Richárd
Budapest – Újabb 1 millió forintos támogatásról döntött a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Ráday Kollégiumban történt tűzeset kapcsán. Az adománnyal a károsult diákok számára kíván segítséget nyújtani a karitatív szervezet, hogy a katasztrófában elvesztett ruháikat, tanuláshoz szükséges eszközeiket és személyes tárgyaikat minél hamarabb pótolni tudják. A segélyszervezet a támogatást a kollégiumot fenntartó Dunamelléki Református Egyházkerület által megnyitott adománygyűjtő számlaszámra utalja át.

Mint ismeretes, múlt szerdán a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumában tűzvész pusztított, mely a jelentős anyagi károkon túl emberéletet is követelt: a tragédiában egy 47 éves, négy gyermekes férfi vesztette életét. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a tragédiát követően felajánlotta segítségét az érintett egyházkerület püspökének, majd első lépésként a tragédiában elhunyt édesapa családjának ajánlott föl 1 millió forint támogatást.

A Református.hu értesülései szeirnt eddig 24 és fél millió forint gyűlt össze a múlt héten kiégett Ráday Kollégium diákjainak megsegítésére a Károli Gáspár Református Egyetem számláján, a tűzben elhunyt férfi családjának pedig 7 és fél millió forintot adományoztak hétfő délutánig. Emellett több intézmény szálláshelyeket ajánlott fel a tanulóknak, így az is eldőlt, hol lakhatnak a diákok a tanév második félében.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!