1%-os kampány: Megszületett a rajzpályázat eredménye!

1%-os kampány: Megszületett a rajzpályázat eredménye!

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Budapest – Idei 1%-os kampányunkhoz kapcsolódva interaktív rajzpályázatot írtunk ki, amelyre összesen 49 rajz érkezett. A szavazás május 1-jétől a bevallási határidőig, május 22-ig zajlott. Megszülettek az eredmények!

Szeretsz segíteni másokon? Szoktál segíteni? Kinek és hogyan? Két korcsoportban mutathatták be a gyerekek, hogyan szoktak segíteni másoknak. Egy 1%-os jelbe kellett belerajzolniuk a segítség sokféle formáját. A pályamű készítéséhez bármilyen rajztechnikát alkalmazhattak. A beküldők a 3–10 és a 11–18 éves korosztályban indulhattak. Pénzjutalmat ígértünk annak megfelelően, hogy melyik kép kapta a Facebookon a legtöbb kedvelést, megosztást és kommentet. A döntésnél a Facebook által megadott, összesített eredményt vettük figyelembe, amelyet a rajzoknál megkaptunk. Nem számított, ha egy egyén többször kommentelte vagy osztotta meg a képet.
Ezek alapján az alábbi eredmény született:

1. korosztály (3–10 éves):

1. díj: Szőke Zsóka Polett (6) 681 pont – nyereménye 15 000 forint.
2. díj: Horváth Zorka Emma (6) 574 pont – nyereménye 10 000 forint.
3. díj: Papp Gréta (6) 122 pont – nyereménye 5 000 forint.

2. korosztály (11–18 éves)

1. díj: Varnyú Dóra (11) 177 pont – nyereménye 15 000 forint.
2. díj: Lasán Barbara (14) 91 pont – nyereménye 10 000 forint.
3. díj: Szekér Szonja (12) 75 pont – nyereménye 5 000 forint.

Szeretettel gratulálunk!
A nyerteseket e-mailben értesíteni fogjuk, a díjak kifizetését a Luther Kiadó intézi.

És most lássuk a rajzokat és a gyerekek hozzájuk fűzött gondolatait:

1. korcsoport

1. Szőke Zsóka Polett nagycsoportos óvodás, 6 és fél éves, Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Orosháza. Felkészítő óvónő: Petovszky Brigitta
„Szőke Zsóka Polett vagyok. Orosházán élek, a Székács József Evangélikus Óvodába járok, a Halacska csoportba. Nagycsoportos vagyok, 6 és fél éves. Két testvérem van, a nővéremmel sokat szoktunk rajzolni, kézműveskedni. Szeretek segíteni másoknak. Azt rajzoltam le, ahogyan az úton átsegítem az idős bácsit, mert fáj a lába, és azt, hogy segítek anyukámnak tortát sütni.”

2. Horváth Zorka Emmának hívnak, 6 éves vagyok. A Sztehlo Gábor Evangélikus Óvodába járok.
Azt rajzoltam le, hogy Jézus és az egyház hogyan segít az embereknek. Jézus mindenhol ott van az emberek életében. Amikor házasságot kötnek, amikor keresztelnek, a templomban, az időseknek is segít. Az egyháznak szüksége van pénzre, hogy az elesetteket segítse, ezért fontos, hogy felajánlja minél több ember a
z adója 1%-át!

3. Papp Gréta nagycsoportos óvodás, 6 és fél éves, Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Orosháza. Felkészítő óvónő: Petovszky Brigitta
„Papp Grétának hívnak. Az orosházi Székács József Evangélikus Óvodába járok, a Halacska csoportba. Nagycsoportos vagyok, 6 és fél éves. Nagyon szeretek rajzolni. Hárman vagyunk lányok testvérek. Sokat segítek a kistestvéremnek, anyukámnak, óvó néniknek. A rajzomon átsegítem az úton a kistestvéremet, a másikon egy szegény embernek adok kenyeret, hogy tudjon enni.”

2. korcsoport

1. Varnyú Dóra vagyok, a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskolába járok, 5. b osztályba. A rajz készítése közben arra gondoltam, hogy milyen jó segíteni az embereken és az állatokon.

2. Lasán Barbara, 8. b, 14 éves, Pilis.

3. Szekér Szonja 6.-os tanuló.

Segíts minél többet másoknak! rajzolása közben a hit jutott eszembe, és az, milyen jó segíteni másoknak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!