100 éves a Svájci Protestáns Egyházszövetség

100 éves a Svájci Protestáns Egyházszövetség

Share this content.

Forrás: Svájci Protestáns Egyházszövetség, epd, fordítás: Balicza Klára
Bern – Megemlékeztek a Svájci Protestáns Egyházszövetség (SEK) 100 évvel ezelőtti megalapításáról. A szövetséget 1920. szeptember 7-én 15 kantonegyház és 2 diaszpóraszervezet 32 képviselője alapította, és fontos szerepet játszott egészen 2019 év végéig, amikor is újjászerveződött és utódjaként létrejött a Svájci Protestáns Egyház (EKS) megalapításáig.

Az egyház gyökerei a XVI. századi svájci reformációig nyúlnak vissza, melynek atyjai  a radikális egyházi megújítók, a zürichi Ulrich Zwingli (1484-1531) és a genfi Kálvin János (1509-1564) voltak.

A mai Svájci Protestáns Egyház 24 református kantonegyház, a protestáns-metodista egyház és a Genfi Evangéliumi Szabadegyház szövetségéből áll, és több mint kétmillió tagot képvisel.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!