120 ezer dolláros banán vs. 1 tál meleg étel

120 ezer dolláros banán vs. 1 tál meleg étel

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Nagy sikert aratott a közösségi médiában az olasz művész, Maurizio Cattelan akciója a közelmúltban, aki egy Miamiban tartott árverésen ragasztószalaggal falra rögzített banánt – mint kortárs műalkotást – 120 ezer dollárért árverezett el. Tovább növelte az abszurd akció körüli hírverést, amikor egy David Datuna nevű performanszművész leszedte a banánt a falról és megette, így csillapítva éhségét. A falra ragasztott banán mémmé vált, amit több világcég is felhasznált azóta a saját reklámjában.

Az abszurd eset hihetetlen nyilvánossága elgondolkodtatta az Ökumenikus Segélyszervezet csapatát is, akik éppen a karácsony előtti melegétel osztáshoz gyűjtik az adományokat: Ha van olyan ember, akinek tízmillió forintot ér egy falra ragasztott banán, akkor biztosan sokan lesznek olyanok is, akik 1000 forintot utalnak, hogy egy tál melegétel árával támogassák az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi szeretetvendégségét. Ennek jegyében készítette el és tette közzé a 120 ezer dolláros banánt és a melegétel osztáson használt, megtöltésre váró üres tányért egymással szembe állító posztját az Ökumenikus Segélyszervezet, amely idén karácsonykor 6000 meleg ételt oszt ki rászorulóknak Budapesten, majd ünnepi akcióját több vidéki városban is folytatja. Az akciót a szervezet által indított Fordított adventi naptáron (www.szeretetehseg.hu) keresztül lehet bankkártyás átutalással támogatni. (A Segélyszervezet adventi gyűjtésének céljait bemutató adventi kalendárium december 17-én nyíló ablaka is éppen az ételosztásokra hívja fel a figyelmet.)

A honlap mellett természetesen folyik a gyűjtés a 1353-as adományvonalon is: aki négyszer tárcsázza a 1353-at, máris 4X250 forinttal, azaz egy tál meleg étel árával csatlakozott az ünnepi összefogáshoz.  

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!