1550 – Egy szám, amit komolyan kellene vennünk

1550 – Egy szám, amit komolyan kellene vennünk

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
1550 – nem egy évszám, amelyről megemlékezünk, hanem egy szám, amely évről évre hasonló, és mégsem lenne szabad meghagynunk egyszerű statisztikai adatnak. Ez a szám ugyanis nem más, mint azoknak a lélekszáma, akik 2019-ben önkezűleg vetettek véget életüknek Magyarországon. Ez a szám, hála Istennek, csökkent az elmúlt években, nem is kicsit, a COVID-19 miatt azonban idén feltehetőleg növekedni fog. Egyetlen év, egyetlen szám, ezernél is több ember, akik nem láttak más megoldást. Imádkozzunk ma értük.

Teremtő Urunk,
céllal küldtél minket a földre, céllal adtál életet az embernek. Add, hogy felismerjük ezt, hálásak tudjunk lenni ezért a célért.
Adj figyelmet, szavakat, tetteket, felismerést, ha azt látjuk, hogy embertársunk erőtlen, és nem látja már feladatát az életben. Ugyancsak erőt, felismerést, elhívást kérünk a hátrahagyott közösségek, családok, barátok segítésére a gyász feldolgozásában.
Őrizd emberi, családi, gyülekezeti közösségeinket, légy velünk, és adj erőt, hogy mi se hagyjunk el téged!
Kérjük, bocsásd meg vétkeinket, mulasztásainkat. Sokszor nem tudunk elégséges társai lenni a halál gondolatával küzdőknek. Adj erőt a segítségkéréshez számunkra is, hogy felismerjük gondjainkat.
Add, hogy tanításod szerint éljünk, és teremts bennünk békét, hogy felismerjük és elfogadjuk kegyelmed, és tanításod szerint éljünk!
Ámen

Nem vagy egyedül – te is tudsz segíteni!

Az embereknek emberekre van szükségük, és Istenre, aki az emberek által cselekszik. Önmagunkban talán nem vagyunk annyira erősek, hogy lebeszéljünk valakit egy ilyen tett végrehajtásáról, azonban Isten kegyelmével segíthetünk embertársainkon, és imádkozhatunk egymásért. 

Ne felejtsük el, hogy nem vagyunk egyedül. Isten velünk van jóban és rosszban, a legnehezebb időszakban is. Ismer bennünket, és tudja, hogy mire vagyunk képesek – éppen ezért gördít elénk nagyobbnál nagyobb sziklákat, mert tudja, hogy bármennyire is elveszettnek érezzük magukat, a hitünk erősebb, és megküzdünk a problémával. Szükségünk van rá, szükségünk van az imára, szükségünk van a hitünkre. 

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!