Találkozás és búcsúzás – Közös asztal cigánytábort rendeztek Orosházán

Találkozás és búcsúzás – Közös asztal cigánytábort rendeztek Orosházán

Share this content.

Szöveg: Bakay Péter, fotó: Bakay Péter. Bélteczky Mihály
Orosháza – „Az idei Közös asztal cigánytábor alapkoncepciója megfelelt az eddigi táborok alapkoncepciójának: cigányok és magyarok olyan hitébresztő, hiterősítő napokat töltsenek együtt, amelyeken a lelki töltődés mellett kikapcsolódásra is alkalom nyílik” – fogalmaz Bakay Péter lelkész. Az idei Közös asztal cigánytábort július 2–5. között Orosházán, azon belül Szentetornyán és Gyopárosfürdőn rendezték meg.

Az idei Közös asztal cigánytábor alapkoncepciója megfelelt az eddigi táborok alapkoncepciójának: cigányok és magyarok olyan hitébresztő, hiterősítő napokat töltsenek együtt, amelyeken a lelki töltődés mellett kikapcsolódásra is alkalom nyílik. A fürdőzésen túl lehetőség volt arra, hogy praktikus témákban szélesedjen a hallgatók ismerete.

A Mesélő édesanyák modellt Csepreginé Gombocz Eszter fölvezetésében ismerték meg a jelenlévők és kulturális gazdagodásra is lehetőség nyílt. A tábor résztvevői városnézésen is voltak, jártak az evangélikus nagytemplomban, ahol egyebek mellett megismerték az evangélikus gyülekezet történetét és Kunhalom megtekintésére is sor került.

Az áhítatokat evangélikus lelkészek tartották és egy cigány származású pünkösdi lelkész. A tábor témája a találkozás és a búcsúzás volt. Jákob, Mózes és Pál apostol életén keresztül vizsgáltuk az Istennel és emberrel történt találkozásaikat, valamint búcsúzásaik tanulságát az emberektől.

Köszönet illeti Laczki János helyi lelkészt, aki oroszlánrészt vállalt a tábor sikeres megszervezésében. Szolgáló csapatának segítsége ugyancsak nélkülözhetetlen volt.

A búcsúzáskor a résztvevők már a jövő évi tábor körülményeiről érdeklődtek.

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!