Megtermi gyümölcsét (Zsolt 1,1-3) – Elkezdődött a bajor–magyar testvérkapcsolati találkozó Bonyhádon – FRISSÍTVE VIDEÓKKAL!

Megtermi gyümölcsét (Zsolt 1,1-3) – Elkezdődött a bajor–magyar testvérkapcsolati találkozó Bonyhádon – FRISSÍTVE VIDEÓKKAL!

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus, hang: Hajdó Jácint
Bonyhád – Isten megáldotta a bajor–magyar partnerkapcsolatot: a 25 éves évfordulót ünnepeljük közösen magyar és bajor testvérek a Völgységben, Bonyhádon. 2017. július 6. és 9 között számtalan közös programon a reformáció 500 éves jubileumának közös megünneplésére is sor kerül majd.

Csütörtök este Gáncs Péter bevezető áhítatával kezdődött a testvéregyházi találkozó. Az elnök-püspök a Zsoltárok könyve 1,1-3(4-6) versei alapján arról beszélt, hogy a Völgységben élő svábok mennyire hossz útat tettek meg a Dunán, de ez a folyó az, amely összeköti egymással a bajor és magyar testvéreket is. A folyó különböző pontjára ültetett fák vagyunk, és ennek a képnek a spirituális lényege az, hogy Isten éltető folyója mentén élünk. Az egyházat ugyanis Isten igéje élteti – mondta Gáncs Péter.

De nem csak a folyó és Isten igéje köt össze minket, hanem a kertész is, aki a fákat a folyó mellé ültette. Jézus Krisztusról kertészként ritkán beszélünk, de János evangéliumában első női követője kertésznek hiszi őt, amikor feltámadása után találkozik vele. Reménységünk azóta is, hogy ő kertészként gondoskodik rólunk és össze is kapcsol minket. Ezért van esélyünk gyümölcsöt teremni. A fák reménysége és a mi reménységünk, hogy Urunk nem hagyja azt, hogy kiszáradjunk. Hálát adhatunk közös gyümölcseinkért – zárta gondolatait Gáncs Péter.

Az áhítat után Andorka Gábor, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium igazgatója köszöntötte a vendégeket,

majd pedig Ulrich Zenker partnerkapcsolati referens és Cselovszkyné dr. Tarr Klára ökumenikus és külügyi osztályvezető fontos tudnivalókat meséltek az évek óta tartó kapcsolatokról. Megtudhattuk azt is, a közönség soraiból ki honnan jött, így melegítettünk be az előttünk álló napokra.

Az áhítaton, majd utána is az Evangélikus Hittudományi Egyetem zenekara, a Közel-együttes zenélt.

FOTÓK:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!