Irodalmi és történelmi barangolás – A pápai Evangélikus Általános Iskola diákjai négy napot tölthettek Erdélyben

Irodalmi és történelmi barangolás – A pápai Evangélikus Általános Iskola diákjai négy napot tölthettek Erdélyben

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg: Laskovics Márió
Pápa – A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola huszonkét hetedikes diákja, három kísérővel, négy napot töltött Erdélyben május végén.

Az első napon a nagyváradi Szacsvay Imre Általános iskola diákjaival találkoztak, illetve a városnézés során felkeresték az Ady-emlékhelyeket is.

Az éjszakát Nagyszalontán, a dévai Szent Ferenc Alapítvány Béke királynője Gyermekvédelmi Központjában töltötték. A közös vacsora, ismerkedés és játék után átadták az otthonnak a pénz- és élelmiszer-adományt, tisztítószereket, amelyeket a tanév során gyűjtöttek a számukra. A második napon a helyi Arany János Elméleti Líceum hetedik osztályosaival közös irodalomórán vettek részt.

A helyi diákok Arany Jánosról, a pápaiak Petőfi Sándorról tartottak prezentációt, majd közös játékkal zárult a délelőtt. Délután a gyermekotthon lakói kalauzolták a pápaiakat Nagyszalontán, többek között megnézték a Csonkatornyot és az Arany-portát, azóta is tartó szoros barátságok szövődtek a gyerekek között.

Éjjel már Kolozsváron aludtak, ahonnan a következő napon a tordai sóbányához, valamint a Tordai-hasadékhoz kirándultak. Délután pedig a kolozsvári evangélikus gyülekezet fiataljaival nézték meg a várost.

A befejező nap programjai közt múzeumlátogatás, és az ortodox templom megtekintése szerepelt, továbbá hazafelé jövet megtekintették még a körösfői református templomot és a Király-hágót. Végül sok élménnyel gazdagodva tértek haza – tudtuk meg Szücs Gábor igazgatótól.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!