Pont. Ami összeköt

Pont. Ami összeköt

Share this content.

Forrás: nyirgorkat.hu, Szöveg: Tóth András
A 17 éve működő KözösPont missziós sátor idén is jelen van a hazai könnyűzenei fesztiválokon. VOLT Fesztivál, EFOTT: a közös pont bennük a KözösPont missziós fesztiválsátora, egy olyan keresztény hely és közösség, amely a fesztiválok közegében ad lehetőséget mindenkinek arra, hogy kötetlenül, személyesen beszélgethessenek hitről, kereszténységről, az életről vagy bármi másról.

A KözösPont a katolikus, református és evangélikus egyházak közös összefogása nyomán már 2000 óta folyamatosan jelen van a nagyobb hazai könnyűzenei fesztiválokon. Idén június 25. és július 1. között a VOLT Fesztiválon a „sátorspiri” egy evangélikus és egy református lelkész mellett Tóth András atya, görögkatolikus családreferens volt. További segítők kispapok (pl. Vasas Tamás papnövendék) és önkéntes fiatalok közül kerültek ki, akik e közösségbe kapcsolódásuk előtt felvételin és három hétvégés komoly lelkigyakorlaton vettek részt. Mivel a KözösPont csapatába évről évre egyre többen jelentkeznek, ezért egy önkéntes egy nyáron általában csak egy fesztiválra jut el, hogy minél több fiatalnak lehetősége nyíljon e különleges misszió megtapasztalására.

A KözösPont a Magyarországon működő evangélikus, református és katolikus történelmi egyházak saját ifjúsága által képviselt felekezeti értékeit közvetíti, ugyanakkor felekezeti hovatartozástól függetlenül szeretetközösségben éli meg az evangéliumot és személyválogatás nélkül befogadja és meghallgatja a betérő fesztiválozókat, és a rendelkezésére álló eszközökkel az evangelizáció szolgálatát végzi.

Mi, a KözösPont Misszióban részt vevő önkéntesek, Jézus Krisztus bennünket megszólító és vezető parancsának engedelmeskedve (Mt 28,18–20) lépünk ki saját egyházi közösségeinkben megtalálható lelki otthonaink falai közül a fesztiválok világába.

Krisztus-követeként saját életünkön keresztül láttatjuk Krisztus rajtunk véghez vitt munkáját. Bizonyságot teszünk az egyház falain kívül is létező, megelevenítő Szentlélekről, aki különbözőségeink ellenére képes egységes, élő közösséggé formálni bennünket a fesztivál résztvevői között.

A KözösPont Missziónak szerves része a közös imádság, amely egyben a csapatszellemet is erősíti. A közös imatalálkozók alkalmával lehetőségünk nyílik arra, hogy imádkozzunk a fesztiválokért, a szervezés gördülékenységéért, egymásért és amiért csak szeretnénk. Továbbá lehetőségünk van a közös beszélgetésekre és egymás megismerésére.

Térj be sátrunkba! Van Közös Pontunk!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!