A váci–rádi–keszegi evangélikus fiatalok nyári táborozása Parádsasvár-Fényespusztán

A váci–rádi–keszegi evangélikus fiatalok nyári táborozása Parádsasvár-Fényespusztán

Share this content.

Szöveg: Králik Dávid, Králik Benjámin, Detre János fotó: Detre Dóra
Vác – A Váci Evangélikus Egyházközség 2017. július 3–7. között tartotta a 15. mátrai ifjúsági táborát. A 34 részvevő többsége nem először indult útnak és nem ismeretlen helyre érkezett. Rutinos táborozók találkoztak, akik közül többen is kifejezésre juttatták: fontosnak tartják az igére figyelés, az elcsendesedés, a Jézus Krisztusban megélt testvéri közösség sajátos lehetőségét.

A fiatalok nyári programjaikat tudatosan úgy szervezik, hogy a gyülekezet nyári táborába eljussanak. A nyári táborok vezetője a gyülekezet parókus lelkésze: Detre János. Segítője Detre Dóra, a gyülekezet hitoktatója. Bankó Andrásné és Detréné Kékesi Márta immáron 15 éve a csapat élelmezéséről gondoskodnak. Alföldi Péter testvérünk volt a táborozás mindenese. Köszönjük derék szolgálatukat!

Králik Dávid és Králik Benjámin beszámolója:

Táborozásunk a már megszokott, jó hangulatban kezdődött. Már odafelé az autóbuszon is hálásak voltunk, hogy végre elérkezett a várva várt nap. Az általában hosszú és unalmas buszozást felváltották a jókedvű beszélgetések, a régi táboros élmények humoros beszámolói. Az érkezés zökkenőmentesen történt. A szállásterületre érve mindenki örömmel foglalta el a szobáját, illetve nyolc embernek még meg kellett birkózni a sátorállítás támasztotta kihívással. Miután mindenki a helyére került, tisztelendő úr egy remek áhítattal megnyitotta a tábort.

Évek óta visszajárunk. Jó, hogy a program rendkívül változatos. Az esti séták mind más és más útvonalon folynak, illetve az akadályversenyeknél sem ütközünk mindig ugyanazon feladatokba. Meglepetés volt, hogy a reggeli bibliafoglalkozások sem a megszokott rend szerint történtek, hanem kis csoportokban önállóan végezhettük. Témánk az apostolok kérése volt, akik így fordultak Jézushoz: „Növeld a hitünket!” Természetesen nem feledkeztünk el az idei év kerek évfordulójáról, a reformáció ötszázadik évéről.

A tábor vezérfonala volt a hit és a fiatalok keresztyén hithez való viszonyulása. A téma fiatalos felvezetését Orgoványi Marcell, a táborozók korelnöke biztosította, aki a munkatársai és a barátai között tapasztalt hittel, gyülekezeti élettel kapcsolatos, olykor egészen különös véleményeket hozta példaként, amivel közvetlen beszélgetéseket indított el.

Ezt követően a Luther-filmet néztük meg. Sokunknak élményt és történelmi leckét is jelentett. Egyúttal értékes pontok megszerzéséhez segített hozzá a kvízversenyek alatt.

A délutánok nagyrészt sporteseményekkel teltek, amelyek után hatalmas felüdülés volt a helyben készített vacsora, majd az esti áhítat utáni fürdődézsázás is.

A tábor évek óta kihagyhatatlan része a demjéni termálfürdő. Az indulás előtt úrvacsorai közösségben köszöntük meg az elszaladt napokat. A hazaút pedig az érkezés hangulatával egybevágóan telt. Ha Isten engedi, jövőre folytatjuk! Köszönjük, hogy ott lehettünk!

Címkék: tábor - Vác - Észak -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!