Ígéret földje Jézussal – Názárettől Kapernaumig

Ígéret földje Jézussal – Názárettől Kapernaumig

Share this content.

Szöveg és fotó: Rosenbergerné Babka Anna
Az Ikladi Evangélikus Gyülekezet idén tizedik alkalommal rendezte meg gyermek- és ifjúsági táborát.

Korábban más gyülekezetekkel közös szervezésben táboroztak a fiatalok, ám a létszámunk növekedésével túlléptük ezeknek a kereteit, és igény támadt önálló táborok szervezésére. Az első években harminc fővel a Mátrában, a FÉBÉ Názáret üdülőben, majd ahogyan az kicsinek bizonyult, a katolikus Stella üdülőházban rendeztük meg a nyári táborokat. Ebben az évben eljutottunk Názáretből Kapernaumba, mivel a gyenesdiási konferencia-központ – Kapernaum – adott otthont július 3-7. között a 43 fős lelkes csapatunknak.

Babka László, gyülekezetünk lelkésze és felesége mellett két pedagógus és nyolc ifis – köztük két teológus - segítette a munkát. A hét alapját a Gyülekezeti Munkaprogramban található Ígéret földje Jézussal vázlatterv adta. A reggeli áhítatokat mindennap más bibliai helyszínről és történetről szóló előadás követett. Ezután a csoportokban beszélgetésekre nyílt alkalom, ahol a gyerekek saját hitbeli kérdéseiket, tapasztalataikat osztották meg a többiekkel. Bőven jutott idő a témák kreatív feldolgozására is, ahol színjátszás, újságírás, képregény-készítés, gyurmázás és egyéb kreatív feladatok vártak csoportonként a gyerekekre. Délutánonként a Balaton kellemes vize igazi vízi csaták helyszínévé vált. Játékos időtöltésünk akadályversennyel, bibliaversennyel és számháborúkkal egészült ki. Utolsó este a csendséta állomásainak gondolatai mélyíthették el az addigi üzeneteket.

Jézus vezetését érezhettük az egész hét során, aki megszólított és a tábor során testvéri közösséggé formált minket. Hazafelé, a közel négy órás buszút alatt együtt zengtük kedvenc énekeinket – „Jézus, a barátom, velem van télen-nyáron. Jézus, a barátom, ezt bátran kiáltom!”

Képgaléria:

Címkék: Iklad - tábor - Észak -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!