Zarándokfutás és a halasi csipke

Zarándokfutás és a halasi csipke

Share this content.

Forrás: halasmedia.hu
Kiskunhalas – Kiskunhalas kiváló és mindenre elszánt ultrafutója, Jeszenszky Péter különleges módon ünnepli meg a reformáció ötszázadik évfordulóját. Augusztus 12-én indul a zarándokfutása, amelynek végén, 830 kilométer megtétele után részt vesz a Wittenbergben megrendezendő Magyar Napokon. A halasi sportoló egy halasi csipkét visz ajándékba.

Jeszenszky Péter ismét nagy futásra vállalkozik. Egy évvel ezelőtt a Spartathlont teljesítette, a napokban pedig 17. alkalommal a nagyatádi exTremeMan távjait tudta le. Augusztus 12-én, 9 órakor indul el Budapestről, a Deák téri evangélikus templom elől Wittenbergbe, ahol ötszáz évvel ezelőtt Luther Márton kifüggesztette a vártemplom kapujára 95 tételét. A halasi sportoló ezzel a futással tiszteleg a reformáció ötszázadik évfordulója előtt. Az indulás előtt fogadta őt a városházán Farkas Dániel alpolgármester.

Jeszenszky Péter megmutatta egyedi készítésű pólóját is, amelynek mintáját Rácz-Fodor Katalin tervezte. Elmondta, hogy 830 kilométer megtétele vár rá. Természetesen lesznek kísérői is a közel kéthetes út során. Napi 55 kilométert tesz majd meg, hogy aztán részt vegyen Wittenbergben a Magyar Napokon. Nem üres kézzel érkezik a jeles városba. Egy szép halasi csipkét vett át a városházán. A Luther-rózsát viszi magával Wittenbergbe, amely Markovits Mária tervei alapján készült, Hrk Erika volt a kontúrozó és Kardos Zsuzsanna varrta 40 munkaórában. Farkas Dániel alpolgármester szerint ez nagyon jó városmarketing. Úgy fogalmazott, Kiskunhalas számára az ilyen alkalmak is fontosak, mert lehet, hogy éppen a csipkénk láttán kap kedvet valaki egy halasi látogatásra. További részletek a csütörtök esti Híradóban.

 

 

Címkék: Jeszenszky Péter - futás -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!