Prőhle Gergely a reformáció mai üzenetéről is beszélt az InfoRádió Aréna műsorában

Prőhle Gergely a reformáció mai üzenetéről is beszélt az InfoRádió Aréna műsorában

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, hang: InfoRádió
Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, korábbi berlini és berni nagykövet, diplomáciai szakértő, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója volt az InfoRádió Aréna című műsorának a vendége. A beszélgetés teljes terjedelmében meghallgatható.

„A reformáció hatása a felvilágosodásra, a kapitalizmus kialakulására és akár a mai bankrendszer kialakulására is felbecsülhetetlen” – fogalmazott az országos felügyelő. Prőhle Gergely az interjúban a wittenbergi magyar napokról, a reformáció magyarországi ünnepléséről és a reformáció üzenetéről is beszélt. Az interjúban külpolitikai kérdések mellett a Petőfi Irodalmi Múzeum küldetéséről, kiállításairól is vallott.

Az interjú első része:

Az interjú második része:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!