Finn–magyar est az evangélikusoknál

Finn–magyar est az evangélikusoknál

Share this content.

Forrás: Kanizsa TV
Nagykanizsa – A testvérgyülekezetek kapcsolata már több évtizedes, rendszeresen felkeresik egymást.

Idén van a reformáció ötszáz éves évfordulója, illetve Finnország éppen száz éve független, így a házigazdáknak külön öröm, hogy a mozgalmas évben is szakított időt a finn testvérgyülekezet a kanizsai látogatásra.
A tegnapi zárórendezvény a kölcsönös köszönet jegyében telt. „Mindig nagy örömmel jövünk ide. Mondják, hogy a finn és a magyar rokon nép, de én igazából inkább azt érzem, hogy barátok vagyunk, mert mindig olyan szeretettel fogadnak bennünket” - mondta Matti Lähdekorpi nyugdíjas ifjúsági nevelő.
A jövő misszióit vezető titkár szerint is csodálatos volt a hét. „Igazából egy helyet nem tudnék kiemelni, mert Magyarországon a történelem és a történelmi épületek nagyon tetszettek, és természetesen ez a barátság, és ez a vendégszeretet elképesztő volt" - fogalmazott Henna Seppälä leendő missziós titkár.
A finn vendégek a múlt héten a nyugat-magyarországi reformáció emlékhelyein kirándultak kanizsai vendéglátóikkal. A hétvégét már a városban töltötték és különféle programokon vettek részt. „Vasárnap pedig a délelőtti istentiszteleten közösen ünnepeltünk, közös úrvacsorai alkalom volt, este hat órai kezdettel pedig a kulturális része és a visszatekintése zajlik a hétnek. Én azt gondolom, hogy nagy örömben és szeretetben" - mondta Híradónknak Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!