Öröm vonzásában címmel tartottak zenei tábort Szolnokon

Öröm vonzásában címmel tartottak zenei tábort Szolnokon

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
Szolnok – Újra megrendezték a partitúra zenei tábort 2017. augusztus 6. és 12. között. A szükséges termeket, épületeket most is az evangélikus és a református gyülekezet biztosította. A táborról elmondható, hogy már 2007 óta folyamatosan csiszolódott benne az a napirend és az a tartalmi igény, ami egy hétig áthatja a résztvevők életét. Ebben az évben a tematikát a Krisztusból fakadó öröm vonzásában cím határozta meg, mely témát a hét során különböző oldalakról nézve vizsgálták a résztvevők.

A hét felosztása:1. tanulóból tanítvány (Mt 13,14), 2. örömrablók örömrabok (Mt 13, 1-9), 3. megtalálni az igazit (Mt 13, 45-46), 4. önzés helyett ajándékozás (Ef 5, 21-33), 5. unalom helyett gyönyörködés (Lk 14, 14-24), 6. magamutogatás helyett „Jézus-mutatás”. (Mt 5, 14-16)

A szervezőcsapat az előkészületekben gondosan figyelt arra, hogy az igei tartalom minden nap átjárja a résztvevőket, nemcsak az áhítatokon, hanem a játékokban, a hangszeres órákon, a vetélkedőkben, a közös beszélgetésekben és a dicsőítésekben. A gondos előkészítés és a feladatok szétosztása sokat segített abban is, hogy ne csak a táborozó gyermekeket, hanem a szervezőket is megérinthesse a tábori hangulat és a benne megszólaló igei tartalom.

Köszönet az egész hétnek helyet adó evangélikus és református gyülekezetnek, a szervezők támogatásáért és segítő szolgálatáért.

Képgaléria:

Címkék: zenei tábor - Szolnok - Észak -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!