Gasztroteológia és Az új-kori Nő – Különleges programok a Magyar Nemzeti Múzeumban

Gasztroteológia és Az új-kori Nő – Különleges programok a Magyar Nemzeti Múzeumban

Share this content.

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum
A Magyar Nemzeti Múzeumban látható, a reformáció ötszáz éves örökségét bemutató Ige-Idők kiállítás kísérőrendezvényeként. A látogatók két különleges programon vehetnek részt.

1. Gasztroteológia III. – Étkezés az Ószövetségben

Mit evett Mózes? Mi is az a manna? Milyen szigorú előírások szabályozták az ószövetségi ember étkezését?

Gasztroteológia előadássorozatunk következő részében Kőszeghy Miklós, a PPKE docense tárja fel az Ószövetségben felbukkanó étkezési szokások valódi hátterét.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum
Időpont: 2017. szeptember 1.
A program 17 órakor tárlatvezetéssel indul az Ige-Idők – A reformáció 500 éve című kiállításon. Belépő: 2500 Ft (tárlatvezetés+ előadás) 
A programon való részvétel regisztrációhoz kötött (augusztus 31-ig). Regisztráció: refo500@hnm.hu
További információ:  https://mnm.hu/hu/esemenyek/gasztroteologia-iii-etkezes-az-oszovetsegben

 

2. Az új-kori Nő - A fejedelemasszonytól az írónőig: hat meghatározó női karrier a 16–20. századból 

A reformáció női alakjait helyezi  előtérbe a Magyar Nemzeti Múzeum konferenciája szeptember 5-én. Az Ige-Idők: A reformáció 500 éve c. kiállításhoz mind tematikájában, mind helyszínével szorosan kapcsolódó rendezvényen megszólaló Berecz Ágnes, Sárai Szabó Katalin, Kármán Gábor, Kertész Botond, Koltai András és Létay-Nagy Márton előadása egyedi szemszögből, új nézőpontból közelíti meg a jeles évfordulót.  A 14 órától kezdődő előadói nap háziasszonya Kiss Erika és Oborni Teréz, védnöke pedig a Magyar Női Unió és elnök asszonya, Batthyány-Schmidt Margit. A konferencia után különleges Élő Múzeum programra hívjuk az érdeklődőket – valós történeti szereplők megelevenítésével, átélhetően mutatjuk be az Oszmán Birodalom árnyékában, a reformáció hajnalán élő kora újkori ember lelki vívódásait.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum
Időpont: 2017. szeptember 5., 14 óra
Belépő: a konferencián való részvétel ingyenes, a 17 órától kezdődő Re-Formációk: Életre keltjük a hitviták korát c. élő interpretációs program belépőjegyének ára: 2500 Ft
További információ: https://mnm.hu/hu/esemenyek/az-uj-kori-no-konferencia

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!