Vizsga-istentisztelet: Szeresd Uradat, Istenedet szíved, lelked mélyéből!

Vizsga-istentisztelet: Szeresd Uradat, Istenedet szíved, lelked mélyéből!

Share this content.

Szöveg és fotó: Vitézné Hugyecz Zsuzsanna
Vanyarc – 2018. június 3-án, vasárnap délután került sor Kiss Máté teológusnak a tanulmányait lezáró vizsga-istentiszteletére a Nógrád megyei Vanyarcon. Az evangélikus lelkészjelölt az elmúlt tanévben Szabó Andrásnak, a Nógrádi Egyházmegye esperesének, a vanyarci gyülekezet lelkészének mentorálásával végezte azokat a feladatokat, melyek a későbbiekben lelkészi szolgálatában várnak rá.

Az igehirdetés alapjául vett 5Móz 6,4–9 igeversek a lélek mélyéből fakadó, szívből jövő szeretet parancsát szabják meg nekünk. Isten emberre irányuló, feltétel nélküli szeretete tesz képessé e szeretet viszonzására, az iránta való teljes elköteleződésre. Ez a szívből jövő szeretet legyen életünk irányítója!

Az istentiszteleten részt vett dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, és dr. Pángyánszky Ágnes, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Gyakorlati Intézetének vezetője.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!