Balatonfüredre érkezett az Evangélikus képeskönyv

Balatonfüredre érkezett az Evangélikus képeskönyv

Share this content.

Szöveg: evangelikus.hu, videó: Füred Tv.
Balatonfüred – Megérkezett Balatonfüredre a két méternél is magasabb Evangélikus képeskönyv. A tizenkét oldalas, rendhagyó köztéri installáció az evangélikus egyház történetét és jelenét, valamint a reformáció Magyarországra gyakorolt hatását mutatja be.

„Szerettük volna, hogy a reformáció jubileumi üzenete továbbéljen, legyen reformáció 501! – fogalmazott a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztálya által készíttetett, több településen már bemutatott Evangélikus képeskönyvről Gabnai Sándor. A Balatonfüred–Dörgicsei Társult Evangélikus Egyházközség lelkésze elmondta, hogy a képeskönyv olvasói „megismerhetik hazai evangélikus egyháztörténelmünket, híres evangélikusainkat, szerkezeti struktúránkat, szolgálatunkat és lehetőségeinket.”

A balatonfüredi evangélikus gyülekezet a felállított képeskönyvön túl koncertekkel, magyar és német nyelvű istentiszteletekkel várja az érdeklődőket. Gabnai Sándor elmondta, hogy augusztusban is lesznek templomon kívüli programjaik, többek között a Menő reformáció csuklósbusz is bejárható lesz Balatonfüreden.

A képeskönyv a Könyv–bor–jazz fesztivál keretében a Tagore sétány mellett tekinthető meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!