Újabb Luther-kiadványok – Ülésezett a reformációi emlékbizottság

Újabb Luther-kiadványok – Ülésezett a reformációi emlékbizottság

Share this content.

Szöveg: Balla Mária
Egyházunk reformációi emlékbizottsága a tavalyi emlékév lezárulta után június 7-én tartotta első ülését az Északi Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában. A tanácskozást Fabiny Tamás püspöknek, a bizottság elnökének áhítata nyitotta meg, majd a Luther Kiadó gondozásában megjelenő, a reformációhoz kötődő kiadványok álltak a fókuszban.

Készülnek a Luther Válogatott Művei sorozat újabb kötetei: a negyedik Felelősség a társadalomért címmel idén ősszel vehető kézbe, a tizedik, A Galata-levél magyarázata a jövő évben várható. A tízrészes Luther-rajzfilm 6–10. része hamarosan kapható lesz DVD-n. (Az 1–5. részt tartalmazó első DVD már tavaly megjelent.) A rajzfilmhez kapcsolódó digitális tananyag, amelyet az iskolai oktatásban tansegédletként alkalmaznak majd, a nyár végére készülhet el. A rajzfilmre épülő Luther-képregénysorozat megjelentetését is tervezi a bizottság. A Luther Márton végrendelete – A reformátor testamentumának tartalma és története című kötet angol kiadása várhatóan még a nyáron napvilágot lát.

Egyebek mellett szó esett még az Evangélikus Budapest című kiadványról, amely a tervek szerint két részből fog állni: topográfiából és tanulmánykötetből. Ehhez kapcsolódóan konferencia szervezését is tervezik. A bizottsági ülésen bemutatták a Szita István életmű-kiállításának finisszázsára megjelent katalógust; az evangélikus lelkész, festőművész tárlata ez év tavaszán volt látható az Evangélikus Országos Múzeumban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!