Evangélikus nindzsa az oltár mögül

Evangélikus nindzsa az oltár mögül

Share this content.

dunaujvaros.com / evangelikus.hu
Dunaújváros – A TV2 egyik nagy sikerű műsora a Ninja Warrior, amely idén új részekkel jelentkezik. Nem egy mindennapi versenyzőt láthatunk majd a képernyőn, Dunaújváros evangélikus lelkésze, Stermeczki András is megméreti magát az igen nehéz akadálypályán.

A kereskedelmi csatorna nemrég egy riportfilmet is forgatott a lelkészről. „Körülbelül háromezer jelentkező volt, közülük nagyjából kétszázötven-háromszáz indulót választottak ki, akik adásba is kerülhetnek, és indulhatnak a versenyen. Nemrég egy riportfilmet is felvettek, abban Dunaújvárost is próbáltam népszerűsíteni, mivel nem csak a templomnál forgattak velem, hanem a Duna-parton, az edzőparknál és több más helyszínen is” – mondta Stermeczki András.

A megmérettetés komoly fizikai erőnlétet igényel a versenyzőktől. Talán sokan nem tudják, de Stermeczki András rengeteget fut, túl van már három maratonon, és ahová csak teheti, biciklivel megy. Mint mondta, fejben is ott kell lennie a versenyzőnek, nem szabad lebecsülni az akadályokat. Bár szeret sportolni, de nem tartja magát rutinosnak.

„Az a célom, hogy pár akadályon túljussak, és egy jót játsszak. Három selejtező van, szeretnék minél tovább jutni, de a lényeg, hogy férfiasan essek ki, és ne valamilyen banális hiba miatt. Persze ez benne van a pakliban, hiszen tornászok, street workout versenyzők is bármikor kipottyanhatnak a pályán, szóval inkább imádkozom a jó eredményért, abban jó vagyok” – fogalmazott az evangélikus lelkész.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!