Tétlenkedés helyett hatékony fejlesztéspolitika szükséges

Tétlenkedés helyett hatékony fejlesztéspolitika szükséges

Share this content.

Hölvényi György sajtóközleménye
Brüsszel – „Az uniós fejlesztéspolitika sikerének mércéje az lesz a jövőben, hogy sikerül-e csökkenteni az elvándorlást a tömeges migrációt kibocsátó országokból” - jelentette ki Hölvényi György, a Fidesz-KDNP képviselője az EU, valamint az afrikai, karibi és csendes-óceáni térség országainak közös parlamenti közgyűlésén Brüsszelben.

Három év tétlenkedés után Európának ma paradigmaváltásra van szüksége a nemzetközi fejlesztéspolitikában: helyben sokkal hatékonyabb intézkedésekkel kell fellépni az elvándorlással sújtott régiókban, mindenekelőtt Afrikában. „A migráns tagja egy családnak, törzsnek, országnak, ezért maga a közösség sérül, ha a polgárai tömegesen hagyják el országaikat” - hívta fel a figyelmet a kereszténydemokrata képviselő.

Hölvényi György szerint Európa jelenlegi, individualizmusra alapuló hozzáállása teljesen félreérti a helyi társadalmak valóságát. „Többek között ezért is elengedhetetlen, hogy az EU és Afrika közötti együttműködésbe bevonjuk az egyházakat, hiszen nélkülük sem az érdemi konfliktuskezelés, sem hatékony humanitárius segítségnyújtás nem lehetséges a válságokkal küzdő régiókban” - húzta alá a magyar politikus.

„Az Európai Uniónak ma nem kevesebb a feladata, mint hogy megőrizze hitelességét a nemzetközi segítségnyújtás és fejlesztéspolitika terén: egyértelmű vízióra és új megoldásokra van szükség - zárta felszólalását az Európai Néppárt vallásközi párbeszéd munkacsoportjának társelnöke.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!