Árvízkárosult székelyföldi településeken nyújt segítséget az Ökumenikus Segélyszervezet

Árvízkárosult székelyföldi településeken nyújt segítséget az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Ökumenikus Segélyszervezet
Az összesen mintegy félmillió forint értékű adományt a lakótérben keletkezett árvízkárok helyrehozatalára tudják fölhasználni a támogatott családok.

Árvízkárosult települések családjainak nyújt azonnali segítséget az Ökumenikus Segélyszervezet Székelyföldön. Az önkormányzatokkal való kapcsolatfelvételt, illetve a víz visszahúzódását követően a szervezet munkatársai elindultak a helyszínre, hogy a Bélmezőn, Kökösbácsteleken és Szentkatolnán érintett 120 családnak átadják a fertőtlenítőszerből, tisztítószerből, mosóporból és tisztítóeszközökből álló egységcsomagokat.

Mint ismeretes, a napokig tartó esőzések következtében kialakult árvizek utakat mostak el, vasúti hidakat tettek tönkre, átmeneti energiaszolgáltatási zavarokat idéztek elő, s mintegy 100 településen okoztak rendkívüli károkat lakóingatlanokban. A természeti katasztrófa miatt összesen mintegy 800 embert lakoltattak ki, az áradások több halálos áldozatot is követeltek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!