Fischl Vilmos volt az M1 reggeli műsorának a vendége

Fischl Vilmos volt az M1 reggeli műsorának a vendége

Share this content.

Forrás: M1, MTI
Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára Líbiai útjáról és a menekültek helyzetéről is beszélt.

Líbiában a biztonsági helyzet jobb, mint négy évvel ezelőtt – mondta Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A külügyi szakértő elmondta: 1980-tól 1984-ig élt Líbiában és a közelmúltban is járt ott. Mostanra, a polgárháborús változások miatt az ország zártabb lett, pedig az emberek most is azt szeretnék, ha nyitottabb lenne az ország, mennének a turisták. Az oktatás jól működik, az egészségügy viszont nem olyan, mint volt.
A magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet jelen van az országban, de helyi vezetője Líbiában nincs. Menekültek, migránsok is vannak az országban, de a biztonsági helyzet javul és munkavállalás szempontjából is javult a helyzet. Az ország sokkal stabilabb, mint négy évvel ezelőtt – értékelt a szakértő.

Az M1 felvétele itt tekinthető meg.

 

Címkék: Fischl Vilmos - menekült - Líbia -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!