Fiatalok közösségi terévé alakítják át a békéscsabai magtár épületét

Fiatalok közösségi terévé alakítják át a békéscsabai magtár épületét

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: Busi Ottó
Békéscsaba – Ifjúsági központot alakítanak ki az evangélikus egyház tulajdonában lévő volt békéscsabai magtár épületében. A munkálatok nagyban zajlanak, a fiatalok várhatóan ősszel már birtokba is vehetik a Hunyadi téri központot, ahol egy étkezde is helyet kap.

– Lent lesz egy büfé, fent pedig egy közösségi tér, ahol játékok, például csocsó, darts, társasok várják a fiatalokat, babzsákokkal, asztalokkal. Szeretnénk elérni, hogy a tanulók inkább a személyes kapcsolatot tartsák egymással, ne csak a virtuális térben, a telefonjukat nyomkodva ismerjék meg egymás véleményét, mondják el gondjaikat, bajaikat és örömüket. Persze a modern kor elvárásainak megfelelve jól kiépített internetes hálózat is lesz wifivel. De filmklubokat is lehet tartani: projektoros kivetítő szintén rendelkezésre áll a centrumban – részletezte a lehetőségeket Kutyej Pál.

A lelkész hozzátette, a lenti részen, a büfé mellett egy színpadot is kialakítanak, ahol akár kisebb koncertek, egyedi előadások, különböző produkciók bemutatása is lehetséges, így a központ az önmegvalósításhoz és a bemutatkozáshoz is teret biztosít a diákok számára.

A teljes cikk a beol.hu oldalon olvasható.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!