Nemzetközi diákcsoport a Zsidó Kiválóságok Házában

Nemzetközi diákcsoport a Zsidó Kiválóságok Házában

Share this content.

Forrás: Füred TV
Balatonfüred – Európa mi vagyunk. Európa az, amivé tesszük! Ez a jelmondata annak a kezdeményezésnek, amelyet a német ASF – Engesztelési Békemozgalom nevű szervezet hirdetett meg azért, hogy közelebb hozza egymáshoz a különböző nemzetiségű, kulturális hátterű, történelmi örökséget hordozó társadalmi csoportokat. Az alapítvány az evangélikus egyház keretei között jött létre, alapítóit a német nemzetiszocializmus bűntetteivel való szembenézés motiválta.

Programjaikkal a németek háborús bűneiből próbálnak jóvátenni annyit, amennyit ma, a háború után több mint hetven évvel még lehetséges. A napokban tizenöt fiatal érkezett Balatonfüredre a program részeként, akik betértek többek között a Zsidó Kiválóságok Házába is.

Címkék: Balatonfüred - ASF -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!