Oroszlány kultúrájáért díjat kapott a helyi gyülekezet

Oroszlány kultúrájáért díjat kapott a helyi gyülekezet

Share this content.

Forrás: oroszlany.hu
Oroszlány – Több mint egy évtizede alapította a Za Oroslánsku Kultúru (Oroszlány kultúrájáért) díjat a Falu- Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, amelyet minden évben a Falunap programjainak keretében nyújtanak át az azt kiérdemlő személyeknek, csoportoknak, együtteseknek, családoknak.

Az idei évben Csikos Lajosné, Korán János, az Oroszlányi Evangélikus Egyházközség és Schäffer Mihály vehette át az elismerést.

Az Oroszlányi Evangélikus Egyházközséget az alábbi indoklással díjazták: az egyházközség mind a Szlovák Önkormányzat, mind a falu Hagyományőrző és Kulturális Egyesületének munkájához rendszeresen kapcsolódik a szlovák hagyományok ápolásában, őrzésében. Gazdagítja és emeli a rendezvények színvonalát, különösen a kétnyelvű szlovák–magyar istentiszteletek tartásával, a régi temetőkerti megemlékezésekkel. A falusi közösség fontos lelki irányítója a szlovák ősökre való visszaemlékezésekkel, a szlovák nyelv ápolásával, valamint a falusi értékek felmutatásával.

A teljes cikk itt érhető el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!