Konfirmációi ünnep Zalaegerszegen

Konfirmációi ünnep Zalaegerszegen

Share this content.

Forrás: zaol.hu, fotó: Pezzetta Umberto
A megyeszékhelyi evangélikus templomban a hét végén zajlott a konfirmáció, amelyről Zsugyel Kornél lelkész számolt be a Zala megyei újságnak.

Konfirmációi ünnepre hívogattak a harangok a zalaegerszegi evangélikus templomba. Szombat délután a vizsgán és a vasárnap 9 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten hat fiatal fiú tett tanúságot arról, hogy ismeri az evangélikus egyház tanítását.

Ez alkalommal nemcsak az első úrvacsoravételre került sor, hanem minden gyermeket megáldottak egy személyre szóló bibliai igével is, amely egész életükben elkíséri majd őket. Az ünnepi istentiszteleten Szabó Vilmos, Szabóné Piri Zsuzsanna, Zsugyel-Klenovics Katalin és Zsugyel Kornél lelkészek szolgáltak.
Bízunk benne, hogy aki elkezdte bennük a jó munkát, elvégzi Krisztus Jézus napjára (Fil 1,6) – fogalmazott Zsugyel Kornél.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!