Jeruzsálemet és Názáretet is meglátogatta a halasi lelkész

Jeruzsálemet és Názáretet is meglátogatta a halasi lelkész

Share this content.

Forrás: baon.hu
A kereszténység bölcsőjének is tartott Izraelbe zarándokolt Honti Irén kiskunhalasi evangélikus lelkész. A vallási helyszíneken átélt intenzív élményeiről mesélt hallgatóságának.

Izraeli utazásáról tartott előadást Honti Irén, a halasi evangélikus gyülekezet lelkésze a Közösségek Házában a napokban.

Egy ötfős baráti társasággal március elején indultak útnak: Hálás vagyok a Mindenhatónak, hogy eljuthattam ezekre a helyekre. Sosem ültem még repülőn, így még nagyobb izgalommal vártam az utazást, ami nagyon sok szép élményt adott nekem – kezdte előadását az evangélikus lelkész.

Repülőgépünk Ovda városának repterén landolt, onnan mentünk a Negev-sivatagon át észak felé. Lenyűgöző volt a sivatagon keresztül utazni. Egy kis város imádság házában pihentünk meg az első éjszaka, ami nagy élmény volt számomra, ugyanis akkor kezdődött a zsidók számára fontos pihenés napja, a Shabbat. Órákon át beszélgettünk hitünkről vendéglátóinkkal, messiáshívő zsidókkal egy testvéri asztalközösségben, és nagy hatással volt rám, hogy ezt megélhettem: a Shabbat tulajdonképpen belépés Isten nyugalmába. – mesélt élményeiről Honti Irén.

A teljes cikk itt olvasható el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!