A megrongálódott háztetők újjáépítésében segíti a lakócsai viharkárosult családokat az Ökumenikus Segélyszervezet

A megrongálódott háztetők újjáépítésében segíti a lakócsai viharkárosult családokat az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet, fotó: Nagy Ákos / MÖS
Több tucat lakóházban keletkezett jelentős kár a vasárnapi viharok következtében a Somogy megyei Lakócsán. Egyes épületek esetében a fél tetőszerkezetet rombolta le a rendkívüli erejű szél, míg más otthonok szobái azért váltak lakhatatlanná, mert a lezúduló csapadék súlya alatt beszakadt a mennyezet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet helyszíni felméréseit követően rendkívüli segélyakcióról döntött: a házak tetőinek helyreállításában nyújt támogatást a hátrányos helyzetű település károsult családjainak.

Mint ismeretes a július 7-i vihar számos településen végzett rombolást, a legnagyobb problémát a Somogy megyei Lakócsán okozta, ahol a házak megrongálódásán túl sok villanyoszlop is kidőlt, aminek következtében több mint kétszáz háztartásban nem volt áram.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!