Gyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet a lakócsai viharkárosultak támogatására

Gyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet a lakócsai viharkárosultak támogatására

Share this content.

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet, fotó: Nagy Ákos / MÖS
Gyűjtést indít 1353-as adományvonalán az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy minél jelentősebb támogatást tudjon nyújtani a vasárnapi vihar károsultjainak Lakócsán. A szervezet egyúttal rendkívüli humanitárius keretéből 2 millió forintos forrást különített el, mellyel az önkormányzattal együttműködésben azonnali segítséget nyújt a Somogy megyei hátrányos helyzetű településnek.

A Segélyszervezet a viharkárokat követően felméréseket végzett a településen, ahol több tucat lakóházban keletkezett jelentős kár a vasárnapi viharok következtében. Egyes épületek esetében a fél tetőszerkezetet rombolta le a rendkívüli erejű szél, míg más otthonok szobái azért váltak lakhatatlanná, mert a lezúduló csapadék súlya alatt beszakadt a mennyezet. 
 
A segélyakció keretében az ökumenikusok elsősorban a házak tetőinek helyreállításában szeretnének segítséget nyújtani a hátrányos helyzetű település károsult családjainak, és ehhez kérik az adományozók támogatását. Az összefogáshoz a 1353 adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet csatlakozni, de várják az adományokat a www.segelyszervezet.hu oldalon és a segélyszervezet 11705008-20464565 számlaszámán is „Lakócsa” megjelöléssel.
Minden kis adomány fontos, minden hívás segít!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!