Valahol Európában: Premier készül

Valahol Európában: Premier készül

Share this content.

Forrás: Soproni Petőfi Színház
A Soproni Petőfi Színház bemutatóval tiszteleg a városhoz is kötődő Sztehlo Gábor munkássága előtt, aki a városban érettségizett és az evangélikus teológiát is ott végezte. Az általa alapított és működtetett Gaudiopolis – Örömváros adta a mintát a „Valahol Európában” című Radványi Géza rendezte filmhez.

Óriási izgalommal készülnek a Valahol Európában musical gyermekszereplői a barlangszínházi premierre, amely július 26-án lesz. A próbákon kívül eddig is szorgalmasan gyakorolták a dalokat, Gyenes Ildikó koreográfiáit. Halasi Imre rendező döntése alapján mindenki színpadra léphet, aki elvégezte a felkészüléssel járó hatalmas munkát.

Rövidesen folytatják a próbáit a Valahol Európában című nagyszabású produkciónak, ám már nem a soproni teátrumban, hanem a Fertőrákosi Barlangszínházban. Amikor idén februárban nyolcvanan jelentkeztek a musical gyermekszereplő válogatására, még senki nem tudta, kik vehetnek részt ebben az előadásban. Végül harmincegyen maradtak. A népes gyermekcsapat a próbák szüneteltetése közben is lelkesen gyakorolt, hogy a bemutatóra minden pontosan működjön a színpadon.
Az előadásban Simon Pétert Mikó István Jászai-díjas, érdemes művész alakítja. Hosszú szerepében Vastag Tamás látható. Suhancot Kisfaludy Zsófia formálja meg. Ficsurként Papp Attila lép színpadra. Tróger alakját Szőcs Erika ölti magára, Egyenruhás Savanyu Gergely lesz. A sofőr és leventeoktató Ács Tamás, a tanító Major Zsolt, önkéntes Marosszéki Tamás.


A musicalben a gyerekek közül dupla szereposztásban látható Kuksiként Szokodi Roland/Szilágyi Dávid, Szeplősként Ella Márk/Csiszér András, Sutyiként Scheer Félix Dominik/Varga Tamás Róbert, Csóróként Hegedűs Csanád/Boda Bálint, Professzorként Keserű Botond/Hegedűs Levente, Pötyiként Nagy Tina/Aranyos Boróka.
A produkcióban részt vesz még: Simon Andrea, Szalai Dóra, Szupper Fanni, Szénási-Rovó Diána, Vida-Veres Imola, Majnovics Vera, Schiberna Katalin, Weisinger Hajni, Kiss Noró, Betuker Botond, Szabó László és Szarka Róbert.
A koreográfus Gyenes Ildikó, a koreográfus asszisztens Szalai Dóra, a korrepetítor Sárdy Barbara, a díszlettervező a Jászai-díjas Menczel Róbert, a jelmeztervező Szélyes Andrea. A rendező Halasi Imre Jászai-díjas, érdemes művész. A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft-vel kötött megállapodás alapján kerül bemutatásra. A zeneszerző Dés László, a dalszöveg Nemes István, a szövegkönyv Böhm György, Korcsmáros György és Horváth Péter munkája
Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján. A film 2000-ben bekerült minden idők 12 legjobb magyar alkotása közé.

További képek itt érhetők el.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!