Szuperhősök tábora

Szuperhősök tábora

Share this content.

Szöveg: Bihari Beáta, fotó: Ceglédi Evangélikus Egyházközség
Cegléd – „Az Úr utódja hős lesz a földön.” (Zsolt 112,2) Cegléden, hagyományosan, június a gyülekezeti gyermektábor hónapja. Minden évben kíváncsian és izgatottan várják a gyermekek ezt az eseményt, mert igyekszünk olyan témát választani, mely aktualitásával is kötődik a gyermekek világához. Tavaly ÖKO témánk volt, az idén a szuperhősökre esett a választás, és mint közben kiderült, nem véletlenül.

Öt napra négy bibliai hőst, és négy meghívott szuperhőst társítottunk össze: Sámson/Thor, Dávid/Pókember, Mózes/Aquaman, Eszter/Wonderwoman. Az ötödik nap különleges társítása Jézus és a gyermekek volt. Természetesen mi is haladunk a korral, szelfizni is lehetett a bennünket meglátogató szuperhősökkel.

A reggeli áhítatok és az azt követő csoportos foglalkozások a bibliai hősök és tetteik ismertetésén keresztül a gyermekek által nagyon várt, érdekfeszítő beszélgetések formájában tett emlékezetessé egy-egy napot. Természetesen minden nap eljött a szóban forgó bibliai hős szuperhősvilágbeli társa, meglátogatott bennünket, és mesélt saját magáról. Minden nap megbizonyosodhattunk arról is, hogy a szuperhősök tulajdonságainak bibliai gyökere van.

Csodákban is bővelkedtünk, kicsiben leutánoztuk az égő csipkebokrot, a tűzoszlopot, kettéválasztottuk petri csészében a Vörös-tengert, „kígyótojást” keltettünk, és megalkottuk a tízparancsolat kőtábláit, hála Raffay Balázsnak

Utolsó nap Jézusról beszélgettünk, aki a legfontosabb hősünk, hiszen az ő igazi hőstettét senki más nem tudta volna véghezvinni. Jézus különleges hozzáállása a gyermekekhez és a gyermekekben rejlő „szuper erők” volt a csoportos beszélgetések témája „én hegedülök, neked mi a szupererőd?” mottóval. Volt egy kis szuperhősünk is, aki pont a tábor előtt mentette meg anyukáját, akivel együtt autóbalesetet szenvedett, és édesanyja eszméletvesztése után ő hívott mentőt a baleset helyszínére.

A délutánok játékokkal teltek el, kiderült, hogy a  ceglédi gyermekek kedvenc játéka a „zászlózás”, a vizilufi csata – szerencsére az időjárás végig nekünk kedvezett. A kézműves foglalkozásokon is több remekmű született, szuperhős karkötők, szamóca-, ill. bagoly plüss, és spontán kialakult egy rajzfilmfigura rajzoló csoport is.

Csütörtökön volt a legkomolyabb vetélkedős napunk, amikor is Majorosi Lázár Anita kettlebel világbajnok anyuka, alias Wonderwoman vezényletével valódi akadálypályán mérkőztek meg egymással komoly versenyben a szuperhősök és a gyermekek, melyről a ceglédi városi TV is tudósított.

Az utolsó nap ebéd után kerékpárral kiruccantunk a város egyik szabadidő parkjába, ahol záróakkordként ugrálóvár és szumóöltözék várta a gyermekeket. Pihenésképp arcfestésre lehetett leülni Szlaukó Orsi néni vezénylete alatt.

Végezetül essék szó a háttérhősökről, azokról a segítőkről, akiknek köszönhetően gördülékenyen ment minden. Több mint húsz felnőtt, közülük legtöbben önkéntes munka keretében, vett részt a hetvenöt gyermek táboroztatásában. A konfirmált fiataljaink is segítettek, valamint nagyon sok élelmiszer adománnyal kopogtattak be a szülők. Finom ebéddel kényeztetett el egész héten bennünket a református gyermekotthon konyhája, és az Újvárosi pékség látta el árammal az ugrálóvárat.

Gyermekhetünk végigkísérte az Úr áldása, jelenléte érezhető volt minden nap.

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!