17 fotó a hazai evangélikusság 20. századi történetéből

17 fotó a hazai evangélikusság 20. századi történetéből

Share this content.

Forrás: kereszteny.kultura.blog.hu, szöveg: Nagy Szabolcs, fotó: fortepan.hu, címlapkép: Fortepan / Pesti Brúnó + Military Museum Of Southern New England
A Fortepan egy 2010-ben indult közösségi, szabad felhasználású fotóarchívum, amelyen jelenleg 115.982 fotó található. Az oldal lehetőséget ad arra, hogy régi fotókon keresztül egy olyan világba csöppenjünk, amelyről csak a történelemkönyvekben tanultunk, és arra is, hogy ismerős helyszínekre, arcokra bukkanjunk a legváratlanabb pillanatban. Elsőként a legizgalmasabb evangélikus vonatkozású, 20. századi (és egy kicsit még korábbi) fotókat gyűjtöttük össze.

1900, Budapest, Deák Ferenc tér: a fekete drapériával bevont és fellobogózott evangélikus templom. A felvétel 1894. április 1-jén, Kossuth Lajos temetésekor készült.

1900, Magyarbóly: ünnepség az evangélikus templom előtt.

1905, Cegléd: sokaság a Szabadság téren, az evangélikus templom előtt.

A teljes cikk itt érhető el.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!