Kis esti zene szólt a kissomlyói templomban

Kis esti zene szólt a kissomlyói templomban

Share this content.

Forrás: vaol.hu
Kissomlyó – Nyitott kapukkal várta a kissomlyói evangélikus templom és a templomkert a komolyzene kedvelőit a hétvégén.

Nyáresti közös zenehallgatásra invitálták a komolyzene kedvelőit vasárnap a kissomlyói evangélikus templom kertjébe. A „nyitott templomkert” gondolata jegyében meghirdetett ingyenes programon Telemann, Vivaldi és Mozart művei mellett Debussy néhány játékos darabját és többek között egy katalán népdal átiratát is meghallgathatta a közönség. A szabadtérre tervezett koncertet végül a templomban tartották meg, mivel az időjárás beleszólt a szervezésbe. A lelkész Luther Mártonnak a zenéről mondott gondolatai alapján hívta fel a figyelmet arra a csodára, hogy a muzsika, a zenei harmóniák hogyan tudják az ember lelkét közelebb vinni Isten igazi nagyságához.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a fiatalok az evangélikus gyülekezet szervezésében varázslatos hangokkal szórakoztatták a zeneszerető közönséget Kissomlyón – és remélhetőleg nem is ez volt az utolsó.

A teljes cikk itt érhető el.

Címkék: Kissomlyó - koncert - művészet -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!