Nagytarcsa–Denton – Negyedik angolos hittantábor

Nagytarcsa–Denton – Negyedik angolos hittantábor

Share this content.

Baranka György
Nagytarcsa – Negyedik alkalommal tartottak angolos hittantábort a nagytarcsai evangélikus gyülekezetben a Texas állambeli Dentonban található St. Paul evangélikus gyülekezet tíz fős küldöttségével. A négyéves amerikai testvérgyülekezeti kapcsolat 2016-ban kezdődött a Ökumenikus és Külügyi Osztály, valamint Berta-Somogyi Sarah közbenjárásának köszönhetően.

A kapcsolat megvalósulásáért sokat tett Anna Peterson, aki a dentoni gyülekezet magyar származású tagja. A szolgáló csoport tagjai között volt korábban két alkalommal is Russel Thieken lelkész, aki akkor igehirdetési szolgálatot is vállalt. Idén a vezető Ivan Rusch volt, aki korábban Nigériában volt misszionárius, s idén ő vállalta a vasárnapi prédikációt Nagytarcsán és a péceli leánygyülekezetben. Felesége, Jennifer és Tracy Gfeller Lindsay is itt voltak, akik a gyülekezet zenei életében tevékenykednek.

A nyári táborban tevékenyen vette ki részét a gyülekezet nagy része: a vendéglátó családok, presbiterek, tizennyolc segítő az ifjúság tagjai közül, és a hetvenkét résztvevő gyermek. Így a táborban aktívan részt vevők száma száz fő volt. Nagyon hálásak vagyunk a gyülekezet tagjainak, hogy miután az előző napközis táborban tizenöt halmágyi (Erdély) gyermeknek és felnőttek adtak szállás otthonaikban, s tették lehetővé ittlétüket adományaikkal és szeretetükkel, most ezt, idén már a harmadik gyermektáborban is aktívan kivették részüket. Az amerikai testvérek pedig jövőre nagy szeretettel hívják és várják gyülekezetünk huszonöt tagját, azokat a fiatal felnőtteket, akik szolgáltak velük a gyermekek között, hogy Dentonban most ők segítsenek az ottani gyermekek és fiatalok közötti munkában.

Videók:

Képgaléria:

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!