Közel 15 ezer tankönyv érkezett a békéscsabai evangélikus iskolába

Közel 15 ezer tankönyv érkezett a békéscsabai evangélikus iskolába

Share this content.

Forrás: behir.hu
Augusztus elsején megkezdődött a tankönyvek kiszállítása az iskolákba. A 2019–2020-as tanévre a következő napokban összesen 13 millió könyvet fognak kiszállítani, csaknem négyezer helyszínre. Békéscsabára, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Iskolába pénteken érkeztek meg a tankönyvek, amelyeket szeptember másodikán, az első tanítási napon vehetnek majd át a diákok.

Közel tizenötezer darab tankönyv érkezett a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Iskolába pénteken. Az intézmény pedagógusai még áprilisban választottak ki a tankönyvlistából azokat, amelyekből a 20192020 tanévben tanítani szeretnének. Az osztályszinten elkészített listából választották ki a gyerekek és szüleik, hogy melyik tankönyveket szeretnék megrendelni, illetve megvásárolni, mert elképzelhető, hogy nagyobb testvértől a kisebb testvérek megkapják a könyveiket.

Ezt követően rögzítették a Kello Könyvtárellátó rendszerében a tankönyvigényüket, pénteken pedig megérkezett a szállítmány, amelyet diákmunkások segítségével, a tornateremben, osztályonként szétválogatva pakoltak ki az iskola dolgozói – tájékoztatott Köveskúti Péter, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium és Általános Iskola igazgatója.

A kipakolás után egy tételes lista alapján ellenőrzik, hogy minden tankönyv megérkezett-e, aztán kiválogatják, hogy minden gyermeknek a megfelelő tankönyv legyen a csomagjában –  mondta el Simon Ignác, az iskola tankönyvfelelőse.

Az iskola közel ezer diákja szeptember másodikán az első tanítási napon veheti majd át a tankönyvcsomagját.  A könyvek a 20192020-as tanévben kilencedik évfolyamig ingyenesek, jövő év szeptemberétől pedig a tervek szerint a köznevelésben tanuló minden diák ingyen kapja majda a tankönyveket.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!