Második Csikófogat Tábor

Második Csikófogat Tábor

Share this content.

Szöveg és fotó: Bartha István
Balassagyarmat – Az Orpheusz Kiadó és a Guttenberg Pál Népfőiskola szervezésében idén nyáron második alkalommal került megrendezésre a Csikófogat Tábor.

Mintegy tucatnyi határon túli magyar középiskolás, és fiatal mentoraik – Csornyij Dávid, Kertész Dávid, Lőrincz P. Gabriella, Marcsák Gergely és Shrek Tímea – Balassagyarmaton, a Szabó József Tanulmányi Házban ütöttek tanyát csaknem egy hétre, augusztus 5-től 11-ig, hogy elmélyüljenek az irodalom szépségében és rejtelmeiben. Vannak köztük költőpalánták, és a prózai műfaj művelői is. Idén már egy antológia is megjelent írásaikból, amit a Héthatár Irodalmi Fesztivál keretében, Terényben mutattak be. A tábor szervezője Erős Kinga, a Magyar Írószövetség főtitkára és férje, Pánczél András, a Guttenberg Pál Népfőiskola vezetője volt. A tábor során több szeminárium jellegű képzésen, valamint kiránduláson is részt vehettek a fiatalok. Ellátogattak egyebek közt Madách Imre életének fontos helyszínére, a csesztvei Madách-kúriába is. A feszített program ellenére volt alkalom arra, hogy vendéglátójuk, a gyülekezet lelkésze érdeklődésére néhányan megoszthassanak valamit élményeikből.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!