„Jó nekünk itt lennünk” – Megújult a gércei templom

„Jó nekünk itt lennünk” – Megújult a gércei templom

Share this content.

Szöveg és fotó: Adámi Mária
Gérce – Kívül-belül megújult templomáért adott hálát 2019. augusztus 10-én, szombaton a gércei gyülekezet.

Az úrvacsorai istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Rostáné Piri Magda, a Vasi Egyházmegye esperese és Kendeh-Kirchknopf László, a Kissomlyó-Gérce Társult Evangélikus Egyházközség lelkésze vett részt.

A meghívón is szereplő ige, Mt 17,4 alapján a püspök arról beszélt, hogy az ünnep örömének legmélyebb okát nem a külső körülmények adják, hanem az, hogy kivel és hogyan találkozhatunk a megszépült épületben. „Nem az az igazi csoda, hogy egy templom falai megújulnak, hanem az, hogy Isten keresi a velünk való találkozás lehetőségeit” – fogalmazott Szemerei János.

Az istentisztelet rövid közgyűléssel ért véget, melynek során Cseledi János felügyelő köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve azokat a vendégeket, akik munkájukkal, támogatásukkal hozzájárultak a felújítás befejezéséhez.

Az alkalmat a helyi művelődési házban tartott szeretetvendégség követte. Ennek keretében Kendeh-Kirchknopf László beszámolt az elvégzett javításokról. Elmondta, hogy az épület renoválását egy 2016-ban beadott pályázat elnyerése tette lehetővé. A munkálatok 2018 nyarán kezdődtek el, és összesen mintegy harminckét millió forintba kerültek. Ebből az összegből többek között korszerűsítették az elektromos hálózatot, lefestették a templom belső falait, illetve külső homlokzatát, és a lábazatnál a beszivárgó víz elleni szigetelést helyeztek el. Lelkes gyülekezeti tagok segítségével több más apró javítást is sikerült elvégezni.

Ezt követően jókívánságait fejezte ki a közösségnek Mészáros Tamás egyházkerületi felügyelő, Rostáné Piri Magda esperes, valamint Kovács László, a település polgármestere.

Képgaléria:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!